Teama este un combustibil spre împlinirea visului


Frica ne poate ține pe loc - dar ne poate și împinge înainte. Iată cum să transformăm frica în combustibil

Pentru a invinge frica in demararea unei afaceri, recunoasterea naturii sale duale (poate reprezenta atat un obstacol, cat si o motivatie) este primul pas spre succes.

Frica este una dintre cele mai naturale emotii. De fapt, potrivit Medical News Today, "Raspunsul la frica ne-a tinut in viata. Este o emotie primara si ar trebui sa o respectam. In acelasi timp, poate fi neplacuta si poate interfera cu actiunile noastre zilnice”.

Adesea, teama ii impiedica pe antreprenori sa isi urmeze visurile si obiectivele. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA, aproape 75% din toate intreprinderile esueaza in primul deceniu. Cu toate acestea, frica nu ar trebui sa fie motivul pentru care orice afacere esueaza. Frica poate avea la baza o combinatie de stres si anxietate, care poate deveni o problema grava de sanatate.

Pentru a depasi stresul survenit in urma fricilor si pentru a gasi succesul, detaseaza-te emotional in luarea deciziilor. Fii rational si concentrat atunci cand alegi decizi sa-ti incepi propria afacere si planifici succesul. Desi provocatoare, experienta in initierea unei afaceri ofera perspective. Increderea in sarcini usureaza stresul. In calitate de nou antreprenor, imersiunea in sarcinile de afaceri iti poate spori increderea si extinde abilitatile.
produse recomandatepng

Cum echilibrezi munca și viața personală


Un cantec popular din anii '60 spunea: "Viata noastra este mai mult decat munca noastra, iar munca noastra este mai mult decat slujba noastra". Acest lucru este in mod exponential adevarat pentru un antreprenor la inceput de drum.

Este important sa te separi de toate "eu-rile" tale, sa le imparti si sa acorzi fiecaruia atentia pe care o merita, in timp ce te ocupi de nevoile si dorintele celor la care tii: sot/sotie, copii, colegi etc.

Sunt sanse ca, daca ai inceput o afacere, sa fi inceput prin a identifica punctele forte si punctele slabe personale si prin a-ti atribui un rol in organigrama noii afaceri pe care ai avut incredere ca o poti gestiona. Acesta poate fi aspectul de marketing al afacerii sau partea de operatiuni. Cine stie?!
cea mai frumoasa afacerepng

Descoperirea de sine în domeniul afacerilor implică:

Auto-reflectia: Antreprenorii au nevoie sa reflecteze profund asupra propriei persoane pentru a-si identifica punctele forte, valorile si pasiunile.

Grija de sine: Antreprenorii neglijeaza adesea sa aiba grija de ei, dar este esential sa faci pauze mentale si fizice atunci cand esti sub presiune. O scurta plimbare in jurul blocului ajuta la gestionarea eficienta a stresului.

Programarea de sine: Actioneaza ca cel mai bun sef al tau, programandu-ti zilnic timp dedicat "pentru tine". Harvard Business Review subliniaza importanta de a-ti acorda permisiunea sa ai grija de tine. Foloseste acest timp pentru sarcini creative, formand o echipa grozava.
BANNER BLOG 2png
Exista trei modalități de bază pentru a combate teama de eșec cu care se confruntă toți antreprenorii:
Fii realist: Infruntarea esecului este o posibilitate foarte reala si o modalitate de a-l evita. Identifica toate cauzele posibile care ar putea duce la esec, apoi schimba-le - adica fa ceea ce trebuie facut intelegand exact ce nu trebuie facut.

Elaborează un plan: Un plan cuprinzator si bine structurat poate inspira incredere si poate contribui la atenuarea temerilor prin conturarea strategiilor si a situatiilor neprevazute.

Întreabă în jur: Cauta indrumare de la mentori, consilieri sau antreprenori cu experienta. Incepe mai intai cu reteaua ta actuala.
banner 1png
Cheia pentru a invinge frica in demararea unei noi afaceri este sa recunosti ca, desi frica te poate tine pe loc, ea te poate, de asemenea, impinge inainte. Cercetarile au aratat ca teama de esec poate, de asemenea, sa motiveze o mai mare lupta pentru a avea succes. E nevoie doar sa ai incredere in tine si in visul tau.


Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.


Sntate Personalizat- 3 NOV2023png