Suplimentele cu Omega-3 protejează împotriva stressului!

"O doza zilnica ridicata, dintr-un supliment ce contine omega 3, poate ajuta la incetinirea efectelor imbatranirii, stopand deteriorarea si imbunatatind considerabil protectia la nivel celular in timpul si dupa un eveniment stresant, sugereaza noile cercetari."
[Sursa: Medicalexpress.com]

arcticjpg
Forever Arctic Sea
, omega 3 din pește, calamar și măsline.

Acest studiu a examinat 138 de participanti, de varsta medie, sedentari si supraponderali, care au primit fie 2,5 grame de acizi grasi omega 3, 1,25 grame sau placebo. Comparat cu grupul placebo, in timpul unui eveniment stresant in laborator, participantii la studiu, care luau suplimente cu omega 3, au produs mai putin din hormonul de stress - cortizol, si nivele mai scazute din proteina pro-inflamatorie. In timp ce ambele nivele de omega 3 studiate au fost de ajutor, cercetatorii au descoperit ca suplimentele ce contin 2,5 grame de acizi grasi erau cele mai eficiente in a ajuta corpul sa reziste la daunele produse de stress.
INCEARCA SI TU PRODUSUL FOREVER 600X100png
Cercetari anterioare au aratat ca suplimentele ce contin acizi grasi omega 3 pot trata depresia majora, reduce inflamatia in boala renala cronica, scadea riscul de imbolnavire a vederii, reduce presiunea sanguina si protejeaza sistemul cardiovascular. Nivelele mai ridicate din acesti acizi grasi au fost de asemenea indicati ca factor de imbatranire sanatoasa.
Alta cercetare a evidentiat rolul suplimentelor cu omega 3 in imbunatatirea functiei cognitive si reducerea simptomelor astmului la copii, precum si o diminuare a comportamentului agresiv. Acidul gras omega 3 DHA a fost in mod particular indicat ca fiind de ajutor in gestionarea mai buna a ADHD.
banner 1png
Atunci cand sunt administrati in timpul starii de graviditate, o crestere a dozei de acizi grasi omega 3 a condus la nou-nascuti mai sanatosi si de asemenea la scaderea riscului de nasteri premature.
Articol tradus de Nicușor Ploșniță.
Sursa articolului: aici.