Sonya Daily Skincare System


Intr-o epoca in care orice lucru „instant” este la moda, e discutabil daca instant inseamna, de fapt, mai bun. In bucatarie, felurile de mancare marinate lent, pregatite cu grija pastreaza mult mai mult din valoarea nutritiva decat alimentele procesate, gatite la microunde. Cu toate acestea, in ingrijirea pielii, unde in trecut aplicam creme groase si asteptam mult pana se absorbeau in piele, acum produsele de top de ingrijire a pielii ne pun la dispozitie formule „instant”, care „se topesc pur si simplu in piele” – formule care functioneaza foarte bine in special pentru tenul gras si mixt.
Sonya Daily Skincare System – patru produse de top pentru ingrijirea pielii cu formula de gel, care exact asta ofera: o formula care pur si simplu se topeste si patrunde adanc in straturile pielii, pentru o absorbtie rapida.
 
Ce inseamna, de fapt, formulele pe baza de gel?
La fel ca multe tendinte in domeniul frumusetii si ingrijirii pielii, originile formulelor care se topesc se regasesc in Coreea si Japonia. Cercetarile in domeniul ingrijirii pielii pentru tenul mixt si gras au aratat ca, pentru a ajuta la controlul sebumului si a oferi hidratare, produsele ar trebui sa fie formulate astfel incat sa se transforme dintr-un gel intr-un lichid usor, care patrunde in profunzime in piele si nu ramane ca o pelicula la suprafata, asa cum se intampla cu formulele din trecut. Expertii afirma ca aceste noi formule pentru produsele de top de ingrijire a pielii sunt mai blande si mai usor de absorbit, ceea ce este si in avantajul tenurilor mixte sau cu probleme.
 
Ce ingrediente sustin astfel de formule?
Colagenul hidrolizat este acel tip de colagen care a fost descompus printr-un proces stiintific numit hidroliza, care reduce dimensiunea moleculelor pentru o mai buna absorbtie la nivelul pielii. Rezultatul sunt aminoacizi mici, intacti, nedeteriorati, care sunt absorbiti rapid si servesc drept elemente de baza pentru stimularea sintezei de colagen la nivelul pielii (e un lucru binecunoscut deja ca productia de colagen scade odata cu varsta, deci e nevoie de suplimentare).

Desi formulele de tip gel contin uleiuri, sunt tipuri de uleiuri specifice, care nu raman pe suprafata pielii. Uleiul facial non-comedogenic (ceea ce inseamna ca nu infunda porii) este benefic pentru tenul gras, deoarece nu incarca pielea. Aceste uleiuri sunt fantastice pentru mentinerea hidratarii, in cadrul rutinei zilnice de ingrijire.

De exemplu, Sonya Soothing Gel Moisturizer contine o combinatie de uleiuri de citrice (portocale/mandarine) si florale, cunoscute pentru efectul lor de echilibrare si calmare a tenului cu probleme sau mixt. Aloe vera este unul dintre ingredientele de top din produsele Forever Living pentru ingrijirea pielii. Unul dintre numeroasele beneficii ale aplicarii topice a produselor pe baza de aloe este ca ajuta alte ingrediente sa penetreze in straturile mai profunde ale pielii. Aloe contine polimeri naturali numiti lignine. Acestea creeaza structuri si patrund in straturile mai profunde ale pielii, actionand ca transportor pentru celelalte ingrediente active, ceea ce creeaza efectul sinergic dintre aloe si aceste ingrediente.
 
Produse de ingrijire pentru tenul mixt
Ca orice alt tip de ten, si cel mixt are nevoie de hidratare, desi multa lume ar fi tentata sa spuna: „Ah, tenul meu e asa gras, nu-mi mai trebuie nicio crema sa-l incarc si mai tare...”. Sonya Soothing Gel Moisturizer aduce atat hidratarea de care tenul mixt are nevoie, cat si echilibrul in productia de sebum.
Sonya Daily Skincare System conduce in cadrul tendintelor pentru cei care vor sa-si echilibreze tenul mixt sau gras. Asa ca incearca-l! Poate faci o comparatie, pe fiecare mana, intre lotiunea ta preferata, pe de o parte, si Sonya Daily Soothing Moisturizer, pe de alta parte, pentru a vedea diferenta in ceea ce priveste textura si gradul de absorbtie.

Gama Sonya Daily Skincare de la Forever contine o multitudine de extracte vegetale atent selectate pentru a se potrivi nevoilor individuale de ingrijire a pielii. Doua dintre cele mai noi astfel de ingrediente sunt uleiurile vegetale din seminte de morcov si de baobab, mai putin cunoscute din acest punct de vedere.

Uleiul din seminte de morcov este extras din semintele de morcov (Daucus carota), cunoscut si sub denumirea de „dantela reginei Anne”. Desi numele sunt similare, uleiul din seminte de morcov nu este extras din ceea ce numim in mod obisnuit morcov, ci mai degraba dintr-o alta parte a plantei.

Arborele de baobab (Adansonia digitata) este numit, in unele parti din Africa, „Arborele vietii”, datorita puterilor sale aproape mitice si pentru ca ofera hrana, apa si adapost, precum si o abundenta de nutrienti. Considerati cea mai mare planta suculenta din lume, acesti arbori emblematici pot trai pana la 2.000 de ani, iar cel mai mare baobab cunoscut vreodata are o circumferinta de peste 43 de metri. Fructul de baobab este ca o bijuterie ascunsa in lumea super-alimentelor. Are o aroma de tarta, ideala in smoothie-uri, si este una dintre sursele naturale preferate de multi de vitamina C. In plus, frunzele, care sunt foarte bogate in nutrienti, sunt recoltate pentru uleiurile lor esentiale, cu multiple beneficii atunci cand sunt aplicate local pe piele.

Uleiurile care echilibreaza secretia de sebum
Cand ai tenul gras, ultimul lucru pe care ti-l doresti este mai mult ulei, nu? De fapt, acest lucru nu este complet adevarat, ci depinde de tipul de ulei pe care il aplici. Cele mai bune rutine de ingrijire a pielii ar trebui sa includa uleiuri. Da, unele uleiuri pot infunda porii si pot afecta pielea, dar altele ajuta la echilibrarea tenului.

Nu conteaza daca ai tenul uscat sau gras, pentru ca uleiul din seminte de morcov are capacitatea de a echilibra ambele tipuri de piele. Ofera pielii suficienta hidratare si emoliere fara a infunda porii. Cand este aplicat pe piele, ajuta la deschiderea porilor, pentru a crea un echilibru in productia de sebum.
Uleiul de baobab, pe de alta parte, este cunoscut pentru absorbtia sa rapida si rata scazuta de comedogenitate, ceea ce inseamna ca nu infunda porii. Atat uleiul din seminte de morcov, cat si uleiul de baobab nu lasa senzatia de piele grasa atunci cand sunt aplicate ca parte a rutinei zilnice de ingrijire a pielii. Ambele contin acizi grasi care ajuta la mentinerea sanatatii membranelor celulare, precum si la protejarea impotriva deteriorarii barierei de hidratare.

Bogate in vitaminele C si E
Vitaminele C si E sunt adesea cunoscute ca „supereroi pentru piele” si se gasesc in cantitati mari atat in ​​uleiul din seminte de morcov, cat si in cel de baobab.

Bogate in antioxidanti puternici, vitaminele C si E sunt unele dintre cele mai bune „infuzii” topice de nutrienti. Baobabul, in ​​special, este bogat in vitamina C (care ajuta la elasticitatea pielii), cu un continut de aproximativ sase ori mai mare de vitamina C decat o portocala. In Africa, uleiul de baobab este adesea folosit pentru a proteja pielea impotriva conditiilor aspre de mediu din desert, datorita nivelului ridicat de antioxidanti si acizi grasi.

Vitamina C ajuta, de asemenea, la stimularea productiei de colagen sanatos in piele, principala proteina care incepe sa scada pe masura ce imbatranim. Un aport de vitamina C ajuta la intarirea productiei de colagen, responsabila pentru un aspect sanatos, tineresc si rezistent al pielii, protejand tenul impotriva aparitiei liniilor fine si a ridurilor.

La fel ca vitamina C, vitamina E este un antioxidant. Functia sa principala in ingrijirea pielii, ca ingredient al unui ulei purtator, este de a proteja impotriva efectelor nocive ale radiatiilor solare.

Vitamina E din uleiurile de morcov si baobab are capacitatea de a inlocui umiditatea pierduta si de a reinnoi si reface pielea. Intinereste celulele cutanate, accelereaza procesele de recuperare favorizeaza dezvoltarea de celule noi, lasand tenul proaspat, luminos, stralucitor, revigorat.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng