Soluții inovatoare pentru sustenabilitate

Sustenabilitate - Inovare în ambalare

In calitate de companie globala prezenta in peste 160 de tari, Forever expediaza produsele sale extraordinare in intreaga lume. O parte importanta a procesului de distributie consta in gasirea de solutii sustenabile care sa permita ambalarea in mod responsabil.
produse recomandatepng
Pentru a atinge acest obiectiv, Forever a creat Forever Direct, centrul nostru de distributie din Olanda. Detinand propriile procese si canale de distributie, Forever are libertatea sa se adapteze continuu si sa implementeze, la fiecare pas, practici mai sustenabile.
 
Ca Director de Operatiuni la Forever Direct, Peter van Eijk spune ca distribuitorul stabileste noi standarde prin eforturile pentru sustenabilitate, in special in ceea ce priveste optimizarea ambalajelor si reducerea cantitatii de aer din cutii.
 
In ultimii ani s-au produs schimbari la cutiile pe care Forever le foloseste pentru colete, introducandu-se trei dimensiuni noi de cutii, mai mici, ceea ce a redus semnificativ incarcatura in camioane, ameliorand, astfel, amprenta de carbon a companiei. Aceste cutii de transport reduc, de asemenea, cantitatea de carton cu 13.000 de kilograme, iar pe cea de folie de plastic cu bule cu 600 de metri cubi. In plus, Forever Direct a trecut la cutii realizate din carton 85% reciclat, iar pentru materialele printate se foloseste acum cerneala prietenoasa cu mediul.
cea mai frumoasa afacerepng
“Sunt foarte mandru de reducerea cantitatii de plastic folosita in diferite ambalaje”, spune Van Eijk. “Acum folosim hartie pentru umplerea spatiilor goale din cutii, in loc de plastic, si am trecut si la manere de carton, in locul celor din plastic.”
 
Dincolo de ambalarea in sine, procesul de a decide cum se ambaleaza produsele este, de asemenea, o solutie inovatoare in directia sustenabilitatii. “Sistemul nostru de management al depozitului foloseste dimensiunea coletelor pentru calculul volumului”, spune Van Eijk. “Astfel, se calculeaza ce dimensiune de cutie trebuie folosita pentru expedierea fiecarei comenzi si ne permite sa livram produsele in cutii cu dimensiunea ideala pentru reducerea spatiului gol.”
 
Prin toate aceste eforturi laolalta, Forever Direct reduce emisiile asociate cu livrarea coletelor si poate, astfel, sa expedieze mai multe produse folosind mai putin material pentru ambalaje. Mai mult, mare parte din materialul utilizat poate fi reciclat de clienti.
BANNER BLOG 2png
Privind in viitor, Forever Direct isi propune sa continue eforturile in directia ambalarii responsabile prin reducerea materialelor printate introduse in cutii. Obiectivul este inlocuirea acestora cu coduri QR prin scanarea carora clientii pot accesa aceleasi informatii, dar in format digital – toate acestea in timp ce continua demersurile pentru reducerea materialelor folosite la ambalaje.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng