Smoothing Exfoliator – și tenul tău respiră din nou !


Stiai ca in fiecare zi sunt eliminate din corp 30.000 – 40.000 de celule moarte? Chiar si cu o rutina serioasa de curatare, pielea are nevoie de extra ajutor pentru a indeparta toate impuritatile. Exfolierea, fie ca vorbim despre corp, fie despre ten, este un pas esential pentru o piele frumoasa, sanatoasa, corect intretinuta si ingrijita.

A exfolia inseamna, de fapt, a indeparta in mod controlat celulele moarte de la suprafata pielii, care o incarca si ii dau un aspect tern.

ABC-ul exfolierii faciale

Cum se face corect exfolierea tenului?

Pentru a fi eficace, exfolierea trebuie facuta corect, ceea ce inseamna ca tenul sa fie curatat in prealabil, iar apoi exfoliantul sa fie aplicat cu miscari circulare ferme. Dupa masarea tenului timp de aproximativ un minut, produsul exfoliant trebuie indepartat prin clatirea cu apa calduta.

Exfolierea imbunatateste astfel aspectul general al pielii si, in mod specific, contribuie la rezolvarea diverselor probleme ale tenului, precum cicatrici sau pori mariti.
Cât de des ar trebui să îți exfoliezi pielea?

Daca tenul tau este mixt sau gras, se recomanda sa-l exfoliezi de doua ori pe saptamana, iar daca ai tenul uscat sau sensibil, o data pe saptamana este suficient. Pielea se comporta diferit in functie de anotimp, de aceea este posibil ca vara sa fie nevoie sa folosesti mai frecvent exfoliantul decat iarna.

Pe barbati, exfoliantul ii ajuta sa evite firele de par crescute sub piele in zona gatului, dupa barbierit. El trebuie aplicat o data, de doua ori pe saptamana, dupa necesitate.

Care sunt beneficiile exfolierii?

•    Ajuta la minimizarea aspectului porilor

Porii sunt acele mici orificii in piele unde cresc firele de par si unde se pot aduna impuritati si celule epiteliale moarte. Cu cat sunt mai mari aceste depuneri, cu atat se dilata si porii, iar pielea capata un aspect inestetic. Prin exfoliere, sunt eliminate pielea moarta si impuritatile, iar porii se vor micsora.

•    Contribuie la ameliorarea aspectului tenului afectat de acnee

Acneea poate avea atat cauze interne, precum dezechilibrele hormonale, cat si externe, precum acumularea de sebum si praf la nivelul porilor. Exfolierea constanta ajuta la eliminarea acestor impuritati, pastrand pielea curata si reducand, astfel, riscul aparitiei cosurilor. Totodata, prin exfoliere tenul se regenereaza mai repede si poate fi ameliorat aspectul cicatricilor lasate de cosuri.
•    Ajuta la estomparea ridurilor

Aparitia ridurilor este un proces normal o data cu inaintarea in varsta. Si de multe ori apelam la machiaj pentru a le camufla. Insa aplicarea fondului de ten sau a anticearcanului peste o piele incarcata de celule moarte nu face decat sa intensifice aspectul de piele uscata si sa conduca la descuamare, efectul fiind contrar intentiei initiale.

Exfolierea nu indeparteaza si nici nu face sa dispara ridurile, insa ajuta la obtinerea efectului scontat dupa aplicarea produselor de machiaj.
•    Faciliteaza absorbtia produselor de hidratare

Este foarte bine daca rutina ta de ingrijire include creme si serumuri de hidratare, dar nu uita ca absorbtia lor este mult redusa daca tenul e incarcat de celule moarte. Folosind in mod regulat un produs destinat exfolierii, elimini celulele moarte si, astfel produsele hidratante patrund mult mai usor in piele.  

Smoothing Exfoliator din gama Targeted Skincare uniformizeaza tenul si textura pielii. In loc sa foloseasca ingrediente chimice dure sau fragmente abrazive, Smoothing Exfoliator utilizeaza cinci ingrediente naturale diferite, cu functii unice, care iti asigura o experienta completa de curatare: cu ingrediente precum pulbere de bambus din surse sustenabile, microsfere din ulei de jojoba, extracte naturale si Aloe vera, care actioneaza sinergic, pentru indepartarea blanda a celulelor moarte, fara a zgaria pielea.

Enzime precum bromelaina si papaina, alaturi de uleiul esential de lamaie, ajuta la indepartarea mai usoara a celulelor moarte si confera un aspect intinerit pielii. Papaina este o sursa bogata de vitamine C, A si E si acid pantotenic, cu rol de hranire, iar uleiul esential de lamaie actioneaza ca un puternic agent hidratant pentru noile celule cutanate.

Aceste ingrediente sunt combinate cu antioxidanti precum extractul din suc de struguri, pentru o experienta de exfoliere eficace si totodata delicata, care scoate la iveala un ten hidratat, catifelat si proaspat, pregatit pentru gama preferata Forever de ingrijire a pielii.  

Merita sa stii despre Smoothing Exfoliator:

•    Ingrediente naturale, din surse sustenabile

Atunci cand alegi un produs pentru exfoliere faciala, consulta cu atentie lista ingredientelor. Multi producatori folosesc, din motive de optimizare a costurilor, microsfere de plastic in produsele de exfoliere faciala. Cu mandrie iti spunem ca Smoothing Exfoliator nu contine astfel de microsfere de plastic. Am folosit, in schimb, enzime si extracte naturale din fructe, sfere de jojoba si pulbere de bambus.

•    Potrivit pentru pielea sensibila

Avand in vedere faptul ca exfolierea inseamna si detoxifierea pielii, eliminarea impuritatilor si a  celulelor moarte, proces insotit de o crestere a circulatiei sanguine, este esential sa nu uiti de hidratarea din interior: apa si bauturile Forever din gel de Aloe vera sa fie aliatii tai mereu. Si, foarte important, evita expunerea directa la soare in urmatoarele 24 de ore dupa exfoliere, deoarece pielea este mai sensibila. Aloe Sunscreen iti este aliat de nadejde impotriva efectelor nocive ale razelor UVA si UVB.

Smoothing Exfoliator – premiat international

Suntem Forever Proud sa te anuntam ca, in urma cu doar cateva zile, in cadrul galei ASOS Beauty Awards 2022, Smoothing Exfoliator a castigat premiul Highly Commended (Foarte Apreciat) in categoria Inovatii Sustenabile.
Primavara, mai mult ca oricand, e momentul sa-ti acorzi o atentie speciala. Rasfata-te cu cel mai bun ritual de ingrijire a pielii marca Forever. Smoothing Exfoliator scoate la iveala un ten fin, stralucitor, care radiaza de sanatate si luminozitate, cu tonus si elasticitate imbunatatite.

CUMPARApng


Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.