Sfaturi de la experți pentru rutina pre și post antrenament

pexels-photo-4056529jpeg

Este usor sa mergi la sala timp de o ora si sa numesti acest lucru un antrenament de succes. Pana la urma, partea cea mai grea este antrenamentul in sine, nu-i asa? Insa de cele mai multe ori, incalzirea adecvata si recuperarea post-antrenament sunt trecute cu vederea. Kat Morrill, antrenor personal, certificat ACSM si specialist in nutritie, certificat ACE, te ajuta sa sporesti eficacitatea exercitiilor fizice atat inainte cat si dupa antrenament, si te invata cum sa previi accidentarea prin sfaturi verificate de experti.
banner blog noupng
De ce sunt încălzirea și recuperarea importante într-o rutină de fitness?
O conexiune buna cu corpul ofera o imbunatatire a modului in care organismul trebuie sa se miste. O pregatire si o recuperare potrivite vor promova o flexibilitate mai buna la antrenament, cel mai probabil o sa previna accidentarea, o sa imbunatateasca rezultatele si o sa te incurajeze sa revii la antrenamente, deoarece iti vei simti corpul pregatit pentru urmatoarele sedinte.
Ce tip de activități de recuperare ar trebui să facă oamenii în zilele libere?
Zilele de odihna sunt esentiale pentru rezultatele pe care vrei sa le obtii in antrenamente, deoarece reprezinta perioada in care organismul se poate vindeca si reface. Rezultatele optime sunt, de fapt, obtinute in timpul recuperarii. Zilele de odihna pot si vor varia in functie de preferintele personale si de intensitatea antrenamentelor executate.

Printre activitatile de recuperare pe care le poti practica in zilele libere se numara plimbarea cainelui, meditatia, yoga, inot, terapie cu lumina rosie, sauna, masaj, o plimbare usoara cu bicicleta, o repriza buna de somn pentru refacere sau o conversatie buna cu un prieten drag.
banner 1png
Cum alegi ce alimente să consumi înainte de antrenament?
Ceea ce mananci inainte de antrenament depinde de mai multe variabile. Ar trebui sa te gandesti cand, pentru cat timp si cat de bine tolereaza stomacul tau mancarea/bautura atunci cand te antrenezi.
Cât de importante sunt întinderile și exercițiile de mobilitate în antrenament?
Constientizarea nevoilor corpului te ajuta sa-l pregatesti pentru miscare. Atunci cand variezi tipurile de miscare, riscul de accidentare este mai mic. Daca te simti obosit sau experimentezi dureri in unele parti ale corpului, care nu par sa se amelioreze, poti lua in considerare o schimbare in antrenamentul tau. Corpul iti va spune daca ai nevoie de alergare, de o sesiune de yoga, un antrenament usor sau mai intens, dar trebuie sa-l ”intrebi” si sa-l asculti.
BANNER BLOG 2png
De ce sunt exercițiile cu rola din spumă benefice?
Inainte de antrenament, rola din spuma este folosita pentru a creste fluxul sanguin si pentru incalzire. Dupa antrenament, rola din spuma poate fi utilizata eficient pentru a lucra anumite zone ale corpului care necesita timp si atentie suplimentare. Acorda suficient timp refacerii muschilor suprasolicitati, astfel incat sa ajuti corpul sa se recupereze singur. Cu cat decurge mai bine recuperarea, cu atat o sa revii mai constant la antrenament. Consecventa este cheia schimbarii.
Ce alte exerciții pre- și post-antrenament pot ajuta corpul?
In timp ce exercitiile de dinainte si de dupa antrenament au un rol esential, la fel de importante sunt si cele de unde poti vedea beneficiile pe termen scurt si lung. In mai putin de cinci minute, poti finaliza un antrenament in care iti poti imbunatati postura, intensitatea si calitatea miscarii, poti grabi recuperarea si poti spori placerea de a face miscare. De asemenea, iti poti accelera progresul in obiectivele tale de fitness si iti poti perfectiona managementul stresului.

arati mai binepng
Sporește-ți rezultatele antrenamentelor cu suplimente adecvate


Utilizează aceste suplimente pentru a-ți susține corpul înainte de antrenament:

ARGI+ sustine fluxul sanguin si sistemul cardiovascular.
Forever Therm sustine metabolismul sanatos si sporeste nivelul de energie.
Forever Active HA sustine sanatatea articulatiilor.
Utilizează aceste suplimente pentru a susține recuperarea corpului după efort:

Forever Move sustine confortul articulatiilor si flexibilitatea.
Forever Lite Ultra contribuie la dezvoltarea masei musculare.
Aloe Cooling Lotion relaxeaza si calmeaza muschii incordati dupa antrenamente.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng