Secrete ale succesului


De ce ai nevoie pentru a fi un om de succes

Auzi foarte des vorbindu-se de secrete ale succesului. Inainte sa pornesti la drum e bine sa stii ca nu exista secrete, ci doar principii, strategii si actiuni care te pot conduce la succes, cata vreme le respecti si le pui in aplicare.
• Ai incredere că poți realiza ceea ce ți-ai propus. Pregateste-te mental sa ai succes. Nu e usor sa crezi ca esti cel mai bun si sa crezi ca poti infaptui ce ti-ai planificat. Ca sa reusesti in acest demers e nevoie sa te dedici zilnic scopului tau, sa te incurajezi si sa ai o atitudine pozitiva in primul rand fata de tine insuti. Cat de multa incredere ai in tine?

•  Creează-ți mediul potrivit. Un mediu adecvat acasa si la munca te va incuraja. Depinde doar de tine cum il creezi si ce fel de oameni alegi sa ai in preajma. Cat de mult iti influenteaza mediul inconjurator atitudinea fata de succes?
produse recomandatepng
•  Asociază-te cu oamenii potriviți. Stai departe de oamenii pesimisti si negativisti. Un vechi proverb spune: „Spune-mi cu cine te-aduni, ca sa-ti spun cine esti.” Cat de mult succes au oamenii in preajma carora stai?

• Fii mereu la curent cu noutățile. Daca tu nu inveti ceva nou in fiecare zi, concurentii tai fac asta. Sa fii mereu conectat la nou este esential pentru succes. Cat timp petreci zilnic pentru a invata ceva nou?

•  Planifică-ți activitățile fiecărei zile. De vreme ce nu stii in ce zi iti va aparea succesul in cale, ar fi bine sa fii pregatit zi de zi. Pregateste-te invatand. Pregateste-te stabilindu-ti obiectivele si pasii pentru atingerea lor. Invatarea continua si stabilirea obiectivelor sunt cele mai sigure metode ca sa fii pregatit pentru succes. Ai zi de zi in fata ochilor planurile si obiectivele tale?

•  Fii un om de valoare. Învață să oferi înainte de a primi. Ai grija ca oamenii sa-si aminteasca de tine ca de acel cineva care-i poate ajuta sa-si satisfaca o nevoie, nu ca un vanzator. Valoarea ta este data de cunostintele tale si de dorinta ta de a-i ajuta pe ceilalti. Cat de valoros esti in ochii celorlalti?

•  Fii întotdeauna pregatit cu răspunsurile pe care le așteaptă clienții și prospecții tăi. Cu cat esti capabil sa rezolvi mai usor o problema, cu atat mai repede te vei bucura de succes. Prospectii nu cauta fapte, ci raspunsuri. Iar ca sa fii pregatit cu raspunsurile corecte trebuie sa-ti cunosti foarte bine domeniul de activitate. Cat de pregatit esti sa oferi raspunsurile corecte?

•  
 Fii pregătit să recunoști o oportunitate. Fii mereu deschis sa recunosti situatiile care se pot transforma in oportunitati de succes. Iar cheia ca sa le descoperi este sa ai mereu o atitudine pozitiva. Cat de repede poti identifica o oportunitate?

•   Profită de fiecare oportunitate. Recunoaste-o si apoi actioneaza. Oportunitatile sunt pretutindeni si mereu la indemana tuturor. Dar nu toti sunt capabili sa le identifice. Unii oameni se tem de oportunitati, deoarece ele presupun schimbare, iar multi nu se considera capabili sa imbratiseze schimbarea. Tu vezi potentialul unei oportunitati?

•    Asumă-ți responsabilitatea. Cu totii suntem tentati sa dam vina pe altii pana la un punct. Invinuirea altora este invers proportionala cu succesul. Fa tu insuti ceea ce ai de facut. Nu da vina pe altii. Asuma-ti responsabilitatea pentru actiunile si deciziile tale. E usor sa-i invinovatesti pe altii pentru esecurile tale, dar este calea usoara catre mediocritate. Oamenii de succes isi asuma responsabilitatea pentru tot ceea ce fac si tot ceea ce li se intampla. Tu ii invinovatesti pe altii sau iti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale?
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng