Redefinește conceptul de "muncă"


Urmărește-ți obiectivele și creează-ți viața pe care ți-o dorești

Fara indoiala, pandemia de COVID-19 a schimbat pentru totdeauna felul in care oamenii traiesc si muncesc. Multe persoane renunta sau au renuntat deja la job-urile lor, in cautare de mai multi bani, mai multa flexibilitate, mai multa fericire. De fapt, putem spune ca e vorba de o schimbare de paradigma existentiala. In ultimii doi ani, pandemia i-a facut pe oameni sa-si puna intrebari fundamentale in legatura cu alegerile facute si cu felul in care acestea raspund principalelor lor valori. Pana la urma s-a ajuns la introspectie masiva, in jurul unei intrebari vechi de cand lumea: Care este telul meu? Astfel a luat nastere un fenomen american numit Marea Demisie, care a facut ca, numai in aprilie 2021, un numar record de 4 milioane de americani sa renunte la job-urile lor. Miscare care a produs, bineinteles, efecte la nivel global. In Marea Britanie, in august 2021, numarul locurilor de munca disponibile a depasit pentru prima oara un milion. Si, potrivit unui studiu McKinsey din septembrie 2021, realizat in 4 tari (Australia, Canada, Singapore, Marea Britanie si Statele Unite), 40% dintre persoanele care au in prezent un loc de munca isi vor da demisia fara a avea o alternativa.
 
Statisticile demonstreaza ca oamenii isi prioritizeaza binele profesional intr-un mod cu totul nou. Daca te numeri si tu printre milioanele de persoane din intreaga lume care se afla la o rascruce atat in plan personal, cat si profesional – poate intrebandu-te care mai este obiectivul tau si cum poti avea o viata mai plina de semnificatie – nu esti singur. Ia in considerare sfaturile de mai jos pentru a da un sens nou felului in care muncesti.
produse recomandatepng
Încetinește ritmul și ascultă!
Atunci cand munca iti ocupa tot timpul, poate fi dificil sa te concentrezi la ceea ce iti doresti cu adevarat. Marea Demisie e considerata a fi un produs al pandemiei, care i-a obligat pe oameni sa incetineasca ritmul vietii si sa se axeze pe ceea ce isi doresc si pe calea pe care trebuie sa o urmeze pentru a-si atinge telurile. Atunci cand mai scapa de supraglomerarea din vietile lor, oamenii incep sa descopere ce se afla in profunzime, de la anxietate, depresie si chiar dureri cronice. De obicei, corpul da semnale ca ceva e in neregula si atunci apare decizia de a face o schimbare. Daca te simti debusolat, da-ti timp sa te deconectezi si sa te concentrezi pe propria-ti persoana, prin meditatie, yoga, tinerea unui jurnal si odihna. In aceste momente de liniste, vei putea sa asculti si sa si intelegi mai usor ce urmeaza, intelegand, de fapt, ce iti doresti cu adevarat.
raspundem intrebarilorpng
Stabilește-ti prioritățile!
Oamenii au prioritati diferite, dar, in timpul pandemiei, multi au realizat ca acestea nu erau constranse de existenta unui birou elegant. Realitatea adusa in fata de pandemie i-a facut pe oameni sa-si puna intrebari fundamentale in legatura cu alegerile facute si cu felul in care acestea raspund principalelor lor valori. Intreaba-te, deci: ce este cu adevarat important pentru mine? Am suficient timp pentru cei dragi, un program flexibil, pot sa fiu propriul meu sef? Apoi, gandeste-te in ce punct esti si intreaba-te: care sunt lucrurile de care am nevoie pentru a fi mai fericit? Gandeste-te unde esti acum si ce schimbari trebuie sa faci pentru a fi fericit si pentru a-ti respecta valorile.
cea mai frumoasa afacerepng
Creează oportunitatea!
Autorul si speaker-ul Simon Sinek a facut cunoscut conceptul de ce-ului. Atunci cand esti condus de acest de ce sau de un obiectiv bine asumat, ai mai multe sanse de reusita. Acest de ce merge si mai in profunzime – rezoneaza cu ceva care se gaseste ascuns undeva in tine si te propulseaza inainte. Poate ca iti doresti sa ai venituri mai mari, dar de multe ori la baza acestei dorinte nu sta doar ideea de a avea mai multi bani, ci mai degraba ceea ce banii pot sa-ti ofere, tie si familei tale: libertate, oportunitati, flexibilitate, siguranta, experiente interesante, etc. De ce-ul tau este ceea ce te motiveaza sa actionezi. Si atunci cand ai o afacere a ta, acest de ce este ceea ce te poate diferentia de ceilalti, dar si ceva ce ii poate inspira si pe altii sa actioneze. Asumarea acestui de ce trebuie sa fie clara, posibil de a fi transpusa in actiune, ghidata si catre contributia pe care o poti aduce pentru ceilalti. Sinek propune o varianta simpla pentru a formula acest de ce: Sa… in asa fel incat… . Primul spatiu liber reprezinta contributia pe care o poti aduce in vietile celor din jur prin de ce-ul tau, iar al doilea spatiu liber reprezinta impactul pe care aceasta contributie il poate avea. Respectand aceasta formula, Sinek ne prezinta propria varianta: Sa-i inspir pe oameni sa faca lucrurile care ii inspira, astfel incat, impreuna, sa putem schimba lumea. Priveste aceasta afirmatie prin ochii tai si vezi ce poate iesi!
BANNER BLOG 2png
Acționează pentru împlinirea țelurilor tale!
Odata ce iti vei fi stabilit prioritatile si de ce-ul, e timpul sa actionezi. Fa orice e nevoie pentru a ajunge cat mai aproape de scopurile tale si pentru a trai cum iti doresti. Poate fi de ajutor sa stabilesti obiective mai mici, in asa fel incat obiectivul principal sa para mai usor de atins. De exemplu, daca a avea propria afacere, prin care sa-i poti ajuta si pe altii sa-si schimbe viata, face parte din scopul tau, atunci ce pasi trebuie sa faci pentru a reusi? Apoi gandeste-te la lucrurile pe care le faci in prezent si la care ar trebui sa renunti. Ce poti schimba pentru ca lucrurile sa inceapa sa mearga in directia dorita? Atunci cand renunti la ceea ce nu-ti mai e de folos, vei avea mai mult timp si energie pentru a te concentra pe ceea ce te poate duce mai aproape de visul tau. Daca te simti blocat si nu esti sigur ce trebuie sa faci mai departe, intreaba-te: Ce as face daca nu mi-ar fi teama? Raspunsul la aceasta intrebare scoate la iveala calea pe care trebuie s-o urmezi.
contacteazapng
Ce viață îți dorești în 2022?
 
Fă din 2022 anul în care visul tîu devine realitate. E momentul perfect pentru a face ceea ce contează cu adevărat pentru tine.
Multi oameni au realizat ca vanzarile directe cu Forever Living pot reprezenta echilibrul perfect intre viata personala si cea profesionala. Modelul de afacere bazat pe vanzarile directe inseamna vanzarea de produse exclusiviste, care nu sunt disponibile in magazine. Ofera flexibilitate si costuri reduse de start, ceea ce transforma acest tip de business in alternativa perfecta – una pe care o poti dezvolta asa cum iti doresti.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng