Puterea lui "împreună"


Traim intr-o lume in care initiativele individuale si munca pe cont propriu sunt aplaudate. Insa pentru multi dintre noi, pandemia a impins independenta spre o extrema, cea a izolarii. Ne e uneori greu sa relationam in mod direct cu colegii, sa zambim fara masca (si nu e vorba de cea medicinala...). In aceste zile marcate de incertitudine devine cu atat mai necesar sa redobandim bucuria interactiunii si sa regasim echilibrul intre EU si NOI.

Comunitatea este inima Forever si o valoare esentiala pentru misiunea companiei. In cadrul ei exista loc pentru toti oamenii cu initiativa, ambitiosi si dornici sa se dezvolte.

Apartenenta la un grup confera un sentiment placut de sustinere, dar si incredere. Ca parte dintr-o comunitate (mai ales una cum e Forever), ne simtim mai stapani pe propria viata si pe ceea ce putem realiza, avem o deschidere mai mare sa ne asumam riscuri calculate si sa castigam. Senzatia ca nu suntem singuri este reconfortanta, mai ales cand contextul economic instabil sau alte amenintari la adresa sigurantei noastre ne pot face sa fim anxiosi.

Calitatea relatiilor din viata noastra ne influenteaza inclusiv starea de sanatate, dupa cum a demonstrat un studiu celebru realizat de Universitatea Harvard. Dupa 80 de ani de cercetare, s-a observat ca a fi parte activa dintr-o comunitate ne ajuta sa traim mai mult si sa fim mai fericiti. Relatiile apropiate contribuie la multumirea noastra sufleteasca intr-o mai mare masura decat banii sau succesul. Pe de alta parte, singuratatea are efecte similare cu fumatul sau consumul excesiv de alcool. Iata de ce este important sa ne bucuram de statutul de membri in familia Forever si sa-l fructificam pe masura.

Iată câteva modalități de a valorifica apartenența la comunitatea Forever:

  • Gaseste lucruri in comun cu ceilalti membri Forever. Fie ca este vorba de hobby-uri sau moduri de petrecere a timpului liber, in comunitatea Forever vei cunoaste oameni cu care te vei simti pe aceeasi lungime de unda, alaturi de care poti practica pasiunile comune.
  • Cand nu stii, intreaba. Pentru multi oameni, a cere ajutorul e un semn de slabiciune. In realitate, inseamna pur si simplu sa-ti recunosti latura umana, uneori imperfecta. E bine sa treci peste mandrie si sa admiti ca nu ai cum sa le stii pe toate. Doar asa poti invata mai mult decat stii acum. Acolo unde nu te pricepi sau nu ai cum sa depui tot efortul, poti face echipa cu altcineva, pentru ca toata lumea sa aiba de castigat.
  • Inspira-te din povestile de viata ale altora. Curajul altor FBO iti poate da un impuls, acela ca ... se poate. E mai usor sa treci peste momentele dificile cand ai alaturi oamenii potriviti, asadar accepta si urmeaza modelele oferite de membrii de succes ai comunitatii.
  • Descopera resurse pe care le poti folosi in activitatea proprie. Din comunitate poti afla, de exemplu, despre un curs de promovare pe social media sau un instrument de management al timpului si al proiectelor. Partea buna este ca in familia Forever sunt multi oameni preocupati de propria dezvoltare, dornici sa gaseasca solutii la provocari si sa-si eficientizeze munca, deci ai de unde sa afli lucruri interesante.
  • Vorbeste despre experientele proprii de FBO. Poate ai incercat sa abordezi un prospect la un eveniment de networking si lucrurile nu au iesit asa cum te asteptai. Daca vorbesti cu alti FBO, s-ar putea sa descoperi ca e o provocare cu care s-au confruntat si ei. Impreuna puteti sa gasiti solutii pentru ca data viitoare sa fie mai bine.
  • Cere feedback. Obtine o perspectiva din afara asupra activitatii tale ca FBO. Poate ca o prea multa concentrare pe munca te impiedica sa analizezi obiectiv rezultatele actiunilor tale si modul in care le duci la indeplinire. Ce consideri ca mai poti optimiza? De multe ori o poti face, dar ai nevoie de perspective noi. Consulta-te pentru asta cu sponsorul tau sau cu alti membri ai echipei.
  • Invata sa relationezi mai bine. Apartenenta la o comunitate te ajuta sa exersezi comunicarea si negocierea, abilitati folositoare si in relatia cu clientii, prospectii sau in alte situatii de viata.


Pentru că doar dăruind vei dobândi, iată și cum poți să fii un membru implicat al comunității Forever:

  • Oferă-ți ajutorul atunci când cineva îl solicită. Asigura-ti colegii ca se pot baza pe tine daca au nevoie de sustinere sau de o parere si apoi raspunde prezent pentru ei. Ai incredere ca vei primi suport la randul tau, chiar daca nu neaparat de la aceleasi persoane. „Bine faci, bine gasesti” e un principiu verificat, care functioneaza excelent de fiecare data.
  • Respectă punctele de vedere ale altora. Suntem diferiti, avem experiente anterioare variate si e nevoie sa acceptam acest lucru ca sa putem colabora. Asta si este partea frumoasa a unei comunitati , ca membrii sai se completeaza reciproc si aduc fiecare valoare, contribuind cu experienta proprie.
  • Ascultă cu atenție ce au ceilalți de zis. Se spune adesea ca nu ascultam ca sa intelegem, ci ascultam ca sa raspundem, sa dam o replica. Incearca sa intelegi perspectiva celuilalt si ofera-i spatiu de exprimare. Pastreaza-ti deschiderea si verifica daca i-ai inteles corect punctul de vedere, in loc sa faci presupuneri.
  • Pune întrebari și încurajează schimbul de idei . Curiozitatea sincera este o modalitate buna de a te conecta cu cei din jur. Nu vorbi doar despre tine, ci foloseste intrebari deschise pentru a descoperi lucruri noi despre ceilalti membri ai comunitatii . Asta nu inseamna ca trebuie sa transformi orice conversatie intr-un interogatoriu, ci doar sa acorzi mai multa atentie oamenilor cu care intri in contact.
  • Sărbătorește succesul echipei. Forever este despre puterea lui Impreuna, asa ca bucura-te de reusita colegilor si a familiei Forever . Abordand o mentalitate a abundentei vei intelege ca in lume este loc pentru succesul tuturor, deci de ce sa nu celebram orice lucru bun care se intampla?

Munca online a venit cu beneficii incontestabile, dar a avut si efecte mai putin placute. Unul dintre ele este tocmai sentimentul de instrainare, venit la pachet cu distantarea fizica. Lipsa ori diminuarea intalnirilor fata in fata si a discutiilor relaxate a slabit conexiunile autentice din numeroase comunitati. Dar poate ca de asta aveam nevoie acum, la revenirea la normal, ca sa pretuim mai mult comunitatea din care facem parte, sa ne dam seama cat conteaza sa fim impreuna, parte dintr-o echipa puternica si unita.
Articol scris de Alexandru Israil, specialist marketing
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng