Puterea amânării ca recompensă


De multe ori, seara ma prinde infometat. Programul aglomerat de peste zi face ca abia dupa ora 20:00 sa am ragazul necesar pentru a constientiza o pofta de mancare ... colosala. Se intampla uneori sa cedez in favoarea unei mese consistente, alteori am puterea de a ma rezuma la cateva fructe. Rezultatul se vede in zilele urmatoare, pe cantar. Stiu sigur ca dupa cateva seri cu restrictii la mancare, cifra corespunzatoare greutatii mele corporale ma face fericit. Si atunci realizez ca, din tot acest efort de vointa constientizat, cea mai importanta parte este capacitatea de a ma lupta pe termen lung.
produse recomandatepng
Celebrul
”Marshmallow Test” a demonstrat, acum 50 de ani, faptul ca abilitatea de a amana o recompensa imediata in favoarea uneia mai consistente venite ulterior este o caracteristica a persoanelor care ajung la succes personal sau profesional.
Dar lumea in rapida dezvoltare a network marketingului arata ca succesul pare (sau se doreste) adesea a fi o realizare ... peste noapte. In realitate, dezvoltarea unei afaceri prospere necesita rabdare, tenacitate si o intelegere profunda a puterii amanarii recompensei. O vom explora in acest articol alaturi de modul in care poate fi folosita pentru a crea o afacere durabila si prospera. In plus, vom vorbi despre importanta investitiei in echipa ta, deoarece aceasta poate duce la o crestere exponentiala si la rezultate constante in viitor.

Amanarea recompensei se refera la abilitatea de a rezista tentatiei de a obtine recompense imediate in favoarea unor recompense mai mari in viitor. In contextul network marketingului, acest lucru inseamna a nu te astepta la rezultatele imediate si a intelege ca dezvoltarea unei afaceri de succes necesita timp si efort. Este o mentalitate axata pe obiective pe termen lung.
cea mai frumoasa afacerepng
Rabdarea si tenacitatea sunt virtuti indispensabile pentru orice FBO. Cei care aspira sa fie profesionisti in network marketing trebuie sa stie ca rezultatele in aceasta industrie sunt rareori imediate. In schimb, este o calatorie care cere munca, perseverenta si o credinta neclintita in modelul de afaceri Forever. Cu cat convingerea ta ca produsele sunt extraordinare, iar afacerea functioneaza cu adevarat este mai mare, cu atat mai usor vei reusi sa transmiti aceasta vibratie mai departe, pentru a vinde sau a recruta.

Statisticile releva faptul ca multe astfel de afaceri de succes au nevoie de cativa ani pentru a-si atinge intregul potential. Potrivit unui studiu realizat de Asociatia de Vanzari Directe (DSA) din SUA, aproximativ 65% dintre antreprenorii care raman in afacere cel putin zece ani au raportat ca obtin venituri consistente pe termen lung din eforturile lor.

Una dintre pietrele de temelie ale unui FBO de succes este capacitatea de a construi si a cultiva o echipa puternica. In loc sa-ti privesti echipa precum o colectie de recrutari, considera-i drept active valoroase care necesita investitii pentru cresterea pe termen lung.
BANNER BLOG 2png
Pentru rezultate imediate, vei avea tendinta de a face lucrurile in locul lor. Dar daca vrei recompense mai mari in viitor, adopta o atitudine care se bazeaza pe mentorat si oferirea de suport si instruire continua. Astfel vei da membrilor echipei posibilitatea de a prospera independent. Un studiu realizat de Fundatia de Educatie a Vanzarilor Directe (DSEF) a relevat faptul ca antreprenorii in network marketing care sustin si instruiesc activ membrii echipei lor au avut rate de retentie cu 70% mai mari si au inregistrat o crestere cu 33% a vanzarilor totale ale echipei.

Conceptul de crestere exponentiala joaca un rol crucial in succesul unui FBO. La fel ca dobanda compusa, care genereaza o crestere semnificativa in investitiile financiare pe termen lung, efortul constant si investitia in echipa ta pot duce la o crestere exponentiala a afacerii.

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: daca ajuti doi indivizi sa aiba succes in mod independent, iar acestia la randul lor ajuta fiecare alti doi indivizi sa aiba succes, procesul continua sa fie replicat, creand un efect de crestere exponentiala. Secretul sta in independenta si in acest principiu al amanarii recompensei. Multiplicarea succesului este un avantaj-cheie al network marketingului, si totul incepe cu investitia si sprijinul oferit membrilor echipei tale.
suplimentepng
Astfel, cea mai importanta aplicatie a principiului amanarii recompensei este abilitatea de a pune interesele celorlalti inaintea intereselor tale imediate. Practica exercitiul mental de a te convinge ca de fiecare data cand faci ceva pentru clienti, prospecti si echipa de fapt faci ceva pentru tine, cu efecte pe termen lung. Sigur ca vei avea si dezamagiri sau rezultate sub asteptari, dar daca vei ajunge sa faci din acest principiu fundalul pe care-ti construiesti afacerea, vei avea certitudinea reusitei.
Alexandru Israil, Specialist Marketing
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
IMG-20220707-WA0003jpg