Patru indicatori ai performanței în network marketing


La inceputul secolului XX circula o anecdota despre marele istoric si om politic Nicolae Iorga care, cu orgoliu, i-ar fi spus la un moment dat lui Ionel Bratianu, pe atunci prim-ministrul Romaniei: ”Ce sa invatam noi de la un inginer?” La care Bratianu i-ar fi raspuns sec: ”Masura, domnule profesor, masura!”

Conducerea unei afaceri, ca si conducerea unei tari, ar trebui sa se bazeze pe cifre si date pentru a construi strategii de dezvoltare. Intuitiile si ipotezele nu sunt de ajuns si, de altfel, de cele mai multe ori esueaza.

Prin urmare, succesul se bazeaza pe matematica si statistica. Acestea au eficienta si autoritatea de a conduce afacerile intr-o directie buna, lucru valabil si in network marketing. Iata asadar cateva statistici care ar putea fi utile in deciziile si activitatea fiecarui FBO:
banner blog noupng
Industria de network marketing va creste intr-un ritm de 3,6% anual intre 2023 si 2028
 (conform unui studiu al Grand View Research).

Explicatia vine din faptul ca aceasta industrie se conformeaza tendintelor si nevoilor consumatorilor actuali: dorinta de a testa si incerca un produs, accesul la consultari si recomandari directe, obtinerea de reduceri, livrarea personalizata, contactul direct cu vanzatorul si un orar flexibil de cumparare.
Pentru a avea rezultatele asteptate, un FBO trebuie sa tina cont, in procesul de vanzare si recrutare, de aceste nevoi ale pietei.
banner 1png
Cosmetic / Personal Care (24,5%) si Wellness (34,8%) sunt cele mai importante categorii de produse comercializate in network marketing
 (conform epixel MLM software, aprilie 2023). Explicatia vine de la popularitatea acestor tipuri de produse, plus faptul ca sunt consumabile si accesibile la nivelul informatiilor si al proceselor de promovare si vanzare.

In Forever acestea sunt categoriile majoritare, ceea ce se constituie intr-un avantaj substantial pentru orice FBO. Concentrarea asupra lor ii va aduce, astfel, un plus de venituri.
BANNER BLOG 2png
80% dintre cei care au succes in network marketing au folosit platformele de social media
 pentru promovarea si extinderea afacerilor lor (conform Gitnux, martie 2023). De ce se intampla acest lucru?
Pentru ca segmentul de public care are potentialul de a se inscrie intr-o afacere de network marketing este dornic sa faca parte din comunitati, sa primeasca si sa distribuie informatii, sa se implice si sa evalueze lucrurile si prin prisma parerilor grupului.

Prin urmare, cunoasterea si valorificarea platformelor de social media este un avantaj serios in aceasta industrie.
suplimentepng
88% dintre persoanele din generatia Millenials
(cu varsta de 27 – 42 de ani acum) sunt interesate in oportunitati antreprenoriale si 35% dintre ele sunt prospecti in vanzari directe (conform epixel MLM software, aprilie 2023).

Acest segment de populatie este cel mai bine conectat social, calitatea produselor este, pentru ei, la fel de importanta precum pretul, au o viata activa, fiind atenti la modul in care-si intretin organismul si nu iau decizii pana cand nu experimenteaza direct sau consulta parerile altora cu privire la produsul sau serviciul respectiv. Prin urmare, concentrandu-se pe aceste caracteristici, un FBO poate avea succes in a-i inscrie in afacere sau a-i castiga drept clienti.

Poti implica statisticile si in propria ta afacere. Trebuie sa iei o decizie si ai indoieli? Intreaba-ti echipa sau propriii clienti – vei obtine informatii valoroase si utile.
arati mai binepng
Pune fiecare intrebare clar si nepartinitor, apoi listeaza raspunsurile posibile. Pentru a le obtine foloseste o unealta moderna, precum Facebook Poll sau Google Forms si trimite mesajul potentialilor respondenti. Incearca sa colectezi cat mai multe raspunsuri, pentru a avea o marja de eroare mica. Apoi valorifica informatiile obtinute in deciziile pe care le vei lua.

Cu siguranta, vor fi cele mai bune alegeri.
Alexandru Israil, specialist marketing
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng