Opt idei pentru un cămin liniștit


Redu stresul și recapătă-ți echilibrul, prin lucruri care creează un spațiu plin de armonie

Energia casei tale este in stransa legatura cu sanatatea ta emotionala, cu energia si exteriorul tau. Acest lucru este, acum, mai important ca niciodata, avand in vedere cresterea numarului celor care lucreaza de acasa, facand ca, in ultima vreme, casele sa aiba si rolul de birouri, sali de fitness sau studiouri de yoga. Crearea unei case care sa arate si sa te faca sa te simti bine nu inseamna sa ai grija doar de curatenie (desi e de la sine inteles si acest aspect!). Iata opt lucruri simple pe care le poti face pentru a crea un mediu calm, linistitor.
produse recomandatepng
#1 Scapă de dezordine
Fara indoiala, dezordinea creeaza haos – opusul absolut al calmului. Daca ai prea multe lucruri, vei fi hiperstimulat in mediul tau si vei pierde mult timp mutand lucrurile de colo-colo. O solutie mai simpla ar putea fi sa renunti complet la tot. Studiile au demonstrat ca dezordinea duce la diminuarea puterii de concentrare, crescand nivelul de stres, lucru extrem de important daca lucrezi de acasa. Dar cum sa intelegi ce inseamna, de fapt, dezordinea? Asta poate fi o decizie personala, dar o modalitate potrivita de a incepe este prin a scapa de tot ce nu folosesti, nu-ti trebuie sau nu iubesti. Aici putem include mobilier, decoratiuni, cadouri, haine, carti, reviste vechi si maculatura (scrisori, email-uri, retete, etc.). Incepe prin a clasifica lucrurile in patru categorii: de donat, de aruncat, de pastrat, de depozitat. Scopul e sa gasesti un loc, in casa ta, pentru tot ce pui in categoria de pastrat. Si nu uita sa fii atent la dezordinea care se poate reinstala foarte usor. Fie mentii suprafetele curate, fie limitezi numarul de obiecte lasate la vedere. Asta va crea deschidere si va aduce un calm specific minimalismului in caminul tau.
cea mai frumoasa afacerepng
 #2 Acordă un rol fiecărei camere
Cu din ce in ce mai multi oameni lucrand de acasa, devine tot mai important sa acordam fiecarei camere un rol precis. Prin a desemna activitati specifice pentru fiecare incapere – cum ar sa lucrezi din birou si sa citesti in dormitor – reusesti, la nivelul subconstientului, sa te concentrezi mai bine (in biroul tau) sau sa te simti mai relaxat (in dormitor). In plus, vei avea parte de mai multa liniste si ordine in caminul tau. Chiar daca nu lucrezi de acasa, un spatiu dedicat pentru activitati precum plata facturilor, verificarea email-urilor, intocmirea listei de cumparaturi te va ajuta sa te concentrezi mai bine la ce ai de facut. Ai putea sa faci asta de la un birou mic, amplasat in dormitor; nu e musai sa fie ceva extravagant. Atunci cand vorbim despre dormitor, e nevoie sa fii foarte atent. Dormitorul ar trebui sa fie sanctuarul tau, evadarea ta din rutina sarcinilor zilnice. Oricat de tentanta ar fi ideea unui televizor in dormitor, lumina albastra poate sa afecteze serios somnul. Alege, in schimb, plante, culori linistitoare, cartile preferate si fotografii cu cele mai dragi amintiri.
BANNER BLOG 2png
 #3 Puterea plantelor
Natura are proprietati vindecatoare, prin atragerea calmului, asa ca incearca sa readuci in casa beneficiile plantelor verzi de afara. Plantele adauga un plus de culoare si, in acelasi timp, dau mai multa viata caminului tau (pana la urma, si ele sunt vii!) Ai o multime de plante de interior din care poti alege – adauga o Aloe vera la fereastra din bucatarie (iubeste soarele) sau raspandeste plante suculente prin toata casa, daca vrei sa obtii efecte maxime, cu un minim de ingrijire. Limba-soacrei sau iedera sunt variante la fel de frumoase. Desigur, cei cu animale de companie ar trebui sa se informeze inainte de a aduce in casa orice fel de planta noua, intrucat unele sunt toxice pentru anumite animale.
arati mai binepng
 #4 Valorifică lumina naturală
Lumina naturala contribuie la crearea senzatiei de spatiu larg, deschis, aerisit, aducand liniste, relaxare casei tale. In plus, o incapere cu sursa naturala de lumina, spre deosebire de cele iluminate artificial, creste productivitatea, buna dispozitie, si creeaza o ambianta generala de calm. Din fericire, e foarte usor sa aduci lumina naturala in casa – trebuie doar sa deschizi jaluzele sau draperiile. Indrazneste mai mult si alege perdele din texturi usoare, aerate, care pot aduce un plus de miscare, creand senzatia de spatiu mult mai aerisit. Daca o incapere duce lipsa luminii (probabil din cauza pozitiei sau a numarului mic de ferestre) sau daca pur si simplu vrei mai multa lumina, poti folosi suprafetele reflectorizante. Oglinzile plasate strategic sau obiectele lucioase vor reflecta lumina soarelui, dubland astfel intensitatea luminii naturale din casa ta.
banner 1png
 #5 Creează spații pentru wellness
In timpul pandemiei, casele oamenilor s-au transformat in spatii de lucru. Casa nu mai e destinata exclusiv relaxarii de la final de zi. Pentru o mai buna separare a timpului de odihna versus cel de munca, ar fi bine sa faci chiar si mai mult decat doar sa acorzi fiecarei incaperi un rol precis. Pentru asta, creeaza un loc special unde poti scrie in jurnal, poti medita, citi sau care sa fie, pur si simplu, evadarea ta. Acest loc nu trebuie sa fie ceva iesit din comun. Secretul e sa reusesti sa conturezi un spatiu linistit, in care binele tau emotional sa fie prioritatea absoluta. De exemplu, ai putea sa transformi un coltisor al unei camere intr-un mic spatiu, cu ajutorul unui scaun si al unei masute. Astfel, vei avea un loc al tau pentru relaxare si deconectare. Bonus: nu lasa loc pentru tehnologie in aceste spatii!
seminarii onlinepng
 #6 Aprovizionează-ți bucătăria
Sa stii ca ai de toate in bucatarie te face sa te simti confortabil. Proviziile aflate la indemana te vor ajuta nu doar sa eviti consumul de fast-food sau pizza congelata, ci si sa fii mai linistit, intr-o oarecare masura. Pana la urma, bucataria e inimii oricarei case si, daca exista variante pentru o alimentatie echilibrata, e un lucru bun pentru starea ta de sanatate, pentru ca vei reusi sa iti mentii concentrarea, sa dormi bine si multe altele.
 
In completarea alimentelor sanatoase, integrale, Forever are produse esentiale pentru a asigura echilibrul perfect intre senzatia de satietate si energia de care ai nevoie. Cateva dintre alimentele de baza Forever sunt: Forever Aloe Blossom Herbal Tea si Forever Bee Honey care, consumate impreuna, confera senzatia de calm, liniste, relaxare (ceaiul nu are cafeina), Forever Aloe Mango pentru vitalitate si stimularea digestiei, batoanele Forever Fast Break  pentru o gustare rapida si ca inlocuitor al unei mese si Forever Focus, pentru o mai mare claritate mentala si o mai buna concentrare.
suplimentepng
 #7 Nu uita de aromaterapie!
Stiai ca mirosul este un declansator puternic pentru amintiri? Receptorii olfactivi din creier sunt legati direct de sistemul limbic, care controleaza emotiile si memoria. Asa ca, daca in casa ta sunt mirosuri care iti amintesc de ceva drag tie (poate lavanda proaspata sau lamaie), ai mai multe sanse sa te simti relaxat si in armonie. Uleiurile esentiale creeaza o atmosfera primitoare, dand senzatia de calm si bine. Forever are patru tipuri de uleiuri esentiale, provenite din plante ce cresc in diferite zone de pe Glob si testate pentru garantia calitatii. Aromele sunt de lavanda, care creeaza senzatia de relaxare, menta, care revigoreaza si reimprospateaza, lamaie, care confera senzatie de limpezime, claritate, prospetime, si Defense, o aroma intensa, care sustine sistemul imunitar si starea de bine.
banner blog noupng
 #8 Creează un spațiu intim, confortabil
Daca ai scapat de dezordine si ai creat o zona de relaxare, acum e timpul sa te ocupi de partea estetica. Pune accent pe ceea ce iti poate creste confortul, impreuna cu linistea, prin suprapunerea texturilor. Acest lucru poate fi facut in mai multe feluri. Materialele delicate, moi aduc un plus de liniste unei case. Pentru o senzatie de profunzime, foloseste covoare pentru a acoperi suprafetele dure; pune cuverturi moi pe canapele, scaune si pat; si arunca, ici/colo, cate o perna. Secretul unui spatiu intim, confortabil este ca acesta sa fie delicat si primitor.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng