Mentenanța personală


Acum cateva saptamani ma aflam in showroomul reprezentantei auto de unde mi-am cumparat masina, asteptand sa se finalizeze revizia ei tehnica periodica. In apropierea mea, un barbat se plimba, relativ nelinistit, printre automobilele expuse la vanzare. Astepta, la randul sau, acelasi lucru. Ascultasem intamplator dialogul sau initial cu receptionerul service si am remarcat grija pe care o manifesta fata de intretinerea masinii sale: dorea ca mecanicii sa fie foarte atenti si ceruse instalarea catorva accesorii suplimentare, indiferent de costuri.

Dupa acest dialog purtat in termeni destul de duri si simplisti, personajul respectiv a iesit in fata cladirii si a aprins o tigara, din care a inceput sa traga cu sete. M-am uitat mai atent la el, iar tabloul s-a completat ingrijorator: dantura cu probleme, par neingrijit, imbracaminte usor ponosita. M-a izbit contrastul intre grija exagerata pe care omul o acorda masinii si totala indiferenta fata de propria persoana.

Paradoxul provine dintr-o inversare de valori. Lucrul cel mai de pret pe care omul il detine nu este automobilul, casa sau telefonul mobil, ci propria persoana. Ciudat este faptul ca multi nu constientizeaza acest lucru. Calitatea vietii depinde de buna functionare a propriului organism si de dezvoltarea sa mentala si spirituala. Si atunci, de unde apare aceasta neglijare? Posibile raspunsuri sunt nestiinta, comoditatea si urmarirea satisfactiilor imediate in detrimentul celor pe termen lung.

Rolul tau de FBO iti ofera toate conditiile necesare pentru a evita aceasta capcana.

In cartea sa Eficienta in sapte trepte, Stephen Covey spune ca omul ar trebui sa se dezvolte, de-a lungul intregii sale vieti, pe patru planuri: trup (pastrarea sanatatii), minte (invatare continua), inima (iubire) si suflet (cu semnificatie spirituala). Forever iti ofera posibilitati infinite de crestere ca individ cu ajutorul unui univers construit pe multe dimensiuni: produsele oferite, accesul la cunostinte noi, participarea la activitati de dezvoltare personala, apartenenta la o comunitate, posibilitatea de a avea o cariera, independenta financiara, capacitatea de a decide propriul destin. Important este sa constientizezi si sa te implici in acest proces de intretinere, auto-actualizare si dezvoltare.

Când și cum poți beneficia de acest proces?


Întâmplător. De exemplu, atunci cand participi la un dialog in cadrul echipei tale si afli o tehnica de vanzare pe care a pus-o cu succes in practica un coleg. Sau cand, scanand canale TV, dai peste un documentar despre beneficiile Aloe vera. Sunt intamplari pozitive din viata ta de zi cu zi care merita repetate. Data viitoare intreaba-ti explicit colegii ce tehnici de vanzare dau roade pentru ei. Sau cauta pe YouTube materiale video despre Aloe vera.

Din proprie inițiativă. Exista situatii in care, de exemplu, ai vrea sa afli mai multe despre un lucru. Te impinge curiozitatea sa intelegi un fenomen, sa afli semnificatia unui cuvant sau sa cunosti mai multe despre un personaj. E bine sa-ti cultivi aceste impulsuri si sa le satisfaci apeland la minunatele instrumente pe care le avem azi la dispozitie datorita internetului, de la cautarea pe Google sau YouTube si pana la Wikipedia sau carti audio.

Sub presiune. Dezvoltarea exponentiala a tehnologiei, de exemplu, este un fenomen care pe multi i-a obligat sa inteleaga si sa utilizeze instrumente precum telefonul mobil sau laptopul, dar si unelte precum social media, browserul de internet sau achizitiile online. Acestia au trecut peste rezistenta initiala la schimbare pentru a se bucura de avantajele oferite de respectivele facilitati. Analizeaza daca ai inca retineri cu privire la situatii precum achizitii si plati online, participarea la webinarii sau promovarea cu ajutorul social media si incearca sa le adopti cat mai curand, pentru bunul mers al propriei afaceri. Totodata, abordeaza lucrurile pro-activ – de exemplu invata despre un produs Forever de indata ce el e nou aparut, pentru a nu te gasi in situatia de a cauta informatiile respective ulterior, atunci cand un client te intreaba, deodata, despre el.

Planificat. Daca in copilarie ai avut parte de un proces organizat de educare, iar el a dat, probabil, roade, de ce sa nu-l continui de-a lungul intregii vieti? Lumea din jurul tau se dezvolta si e important sa tii pasul cu ea. Informatii de actualitate, abilitati necesare pentru adaptare la noi contexte, toate trebuie asimilate constant pentru a fi activ si in pas cu vremurile. Participa regulat la intalnirile Forever, citeste carti de auto-dezvoltare, inscrie-te la traininguri si vei vedea ca mintea iti va fi mereu proaspata, creativa si eficienta, iar spiritul pozitiv. Aceeasi planificare o poti extinde si in programul de intretinere fizica, pe care sa-l desfasori regulat, dar si in multumirea sufleteasca, donand periodic catre o cauza nobila sau participand activ intr-o initiativa precum Forever Giving.

Filosoful francez Rene Descartes vorbea, in evul mediu, despre mecanismul complex care este omul si il asemuia cu un ”automaton”, o masina care opereaza de sine statator, respectand legile mecanicii, electricitatii si fluidelor, dar cu deosebirea ca este insufletita. Comparatia e fortata, evident (chiar daca inteligenta artificiala este un subiect din ce in ce mai dezbatut), dar merita retinut din ea un detaliu: faptul ca omul, precum un mecanism complex, are nevoie de intretinere si auto-actualizare permanenta, pentru a functiona la capacitate maxima. Aceasta mentenanta personala e cu atat mai usor de realizat cu cat beneficiaza si de un mediu favorabil, precum cel oferit de Forever. Valorifica-l la intreaga lui valoare si bucura-te, intotdeauna, de cea mai buna forma a ta.

Alexandru Israil
Specialist marketing

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng