Maximizează-ți motivația

De cate ori nu ti-ai spus ca  „trebuie” sa faci ceva si niciodata nu ajungi sa il realizezi? „Trebuie sa merg la sala...”, „Trebuie sa sun cele 5 contacte zilnice...”, „Trebuie sa ma mobilizez sa...”.  De obicei, avem tendinta de a amana exact lucrurile pe care avem nevoie mai mare sa le facem din timp.

Dorinta si vointa de a face lucruri sunt cunoscute sub numele de motivatie si ea este cea care poate face diferenta in tot ce realizezi in viata sau in activitatea ta Forever. Fiecare parcurge calatoria ca Forever Business Owner in felul propriu, dar motivatia este un lucru de care toata lumea are nevoie, indiferent de nivelul din Planul de Marketing la care se afla.
cea mai frumoasa afacerepng
Exista trei cai simple prin care iti poti maximiza motivatia:

1.    Fii dedicat angajamentului tau.

Nivelul tau de implicare indica exact cat de multa vointa investesti pentru a-ti indeplini obiectivul propus. Odata ce te implici sau iti iei un angajament pentru ceva, esti capabil sa gasesti si motivatia necesara pentru a continua.

Odata ce stii si hotarasti ca nu o sa renunti, iti va fi mai usor sa pornesti la drum si sa ramai concentrat pe ce ai de facut. Arunca o privire pe Piramida Implicarii / Angajamentului de mai jos si stabileste exact unde esti cu afacerea ta Forever in momentul de fata.
Ai putea constata ca esti mai implicat in anumite activitati – webinarii, training-uri saptamanale sau evenimente – decat in altele – contactele zilnice, lista de contacte etc. Cand incepi sa constientizezi nivelul de implicare in anumite activitati si modul in care le abordezi, vei putea observa mai usor unde mai trebuie sa te dezvolti.

De exemplu, de fiecare data cand te surprinzi spunand „Trebuie sa inregistrez un video astazi”, corecteaza-te si spune-ti din nou „Sunt foarte incantat/a sa inregistrez un video astazi.” Aminteste-ti, de asemenea, de telul tau de a ajuta cat mai multi oameni sa-si schimbe vietile, cu siguranta te va tine motivat/a. Nu poti ajuta oamenii daca nu actionezi. Este timpul sa treci de la a spune „Trebuie sa fac” la „Vreau sa fac”. Vei vedea ca lucrurile vor deveni mult mai simple atunci cand le abordezi astfel.
banner blog noupng
2.   Distreaza-te in timp ce muncesti.

Unul dintre secretele unei vieti personale sau profesionale fericite este sa treci prin cat mai multe experiente pozitive si sa reduci semnificativ numarul celor negative. Emotiile pozitive te ajuta sa gandesti mai creativ si sa rezolvi problemele mai eficient, bucurandu-te in acelasi timp de o stare de bine.

Cand te concentrezi pe ce este placut pentru tine, observi ca iti doresti sa repeti mai des acele experiente... si atunci, de ce sa nu-ti faci afacerea mai distractiva? Oportunitatea Forever nu este conceputa pentru a fi plictisitoare sau considerata o sarcina ori un job. A fost creata pentru a-ti oferi posibilitatea sa iti traiesti viata asa cum iti doresti, in propriii tai termeni, si sa faci ceea ce iti place mai mult. Avand acest lucru in minte, hai sa vedem unde poti insera putin mai multa distractie in afacerea ta, chiar din aceasta saptamana. Poate sa gasesti o metoda amuzanta de a-i felicita pe cei cu reusite din echipa ta, poate sa va strangeti laolalta cu cei din echipa si sa faceti un maraton de o ora in care sunati contacte, poate sa va oferiti mici premii/atentii virtuale de incurajare la finalul unei zile?

Atunci cand faci activitatile din afacerea ta mai distractive, esti mult mai dornic si motivat sa le duci la bun sfarsit.
BANNER BLOG 2png
3.   Pastreaza-ti mereu DE CE-ul in minte.

DE CE-ul tau ofera un sens si un scop obiectivelor tale – un alt lucru esential atunci cand vrei sa traiesti viata pe care ti-o doresti si sa ai business-ul la care visezi.

La fel de importanta este si viziunea, pentru mentinerea unui tonus pozitiv. Atunci cand oferi motivatiei tale un sens, permiti calatoriei tale sa aiba un scop si inseamna ca ai un motiv pentru a face pasi in directia dorita.

Nu exista rau sau bine cand vine vorba de a stabili „de ce-ul” tau – trebuie doar sa fie acel ceva care este extrem de important pentru tine.

In „de ce-ul” tau se pot regasi copiii si dorinta de a consolida un viitor mai bun pentru ei si pentru familia ta ori dorinta de a ajuta si de a oferi valoare unui anumit numar de oameni in cariera lor sau, pur si simplu, iti doresti o viata fericita si implinita.
Data viitoare cand esti in cautarea unei surse de motivatie, poti sa parcurgi procesul urmator:
 
-    ia o foaie de hartie si traseaza o linie verticala  pe mijlocul ei, de sus pana jos
-    in partea stanga, noteaza-ti prioritatile – limiteaza-te la trei, pentru a nu te simti coplesit
-    in partea dreapta, noteaza-ti marele tau DE CE.


Acest exercitiu vizual te ajuta sa ai mereu in minte DE CE este important sa faci toate acele lucruri trecute in lista de prioritati. Iti aminteste ca exista un scop mai mare pentru munca pe care o depui azi si te ajuta sa ramai motivat.

Imbinand viziunea cu angajamentul, scopul si distractia reusesti sa duci la capat tot ce iti propui.


aca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
arati mai binepng