Libertate financiară


De ce vor oamenii sa aiba cat mai multi bani? Deoarece considera ca banii aduc siguranta, iar nevoia de securitate este un instinct primar. Majoritatea oamenilor isi doresc sa ajunga la libertate financiara tocmai pentru ca au senzatia ca, astfel, vor fi in siguranta.
 
Securitatea financiara este, totusi, doar una dintre componentele prin care un individ isi poate masura implinirea personala. Viata echilibrata, placerea de a munci, timpul liber, latura spirituala, sanatatea, familia, prietenii, toti sunt factori care determina, la randul lor, calitatea vietii. De aceea, in afacerea Forever, castigul financiar este parte a unui intreg, compus din toate elemente enumerate mai sus.

Ce înseamnă, însă, libertate financiară?

Ce înseamnă să ai venituri suficiente?

Un fenomen interesant care se intampla in viata financiara a majoritatii indivizilor este tendinta cheltuielilor de a ajunge din urma veniturile si, de cele mai multe ori, de a le depasi. Nu conteaza cat de mult castigi, intotdeauna esti atras sa cheltuiesti mai mult. Daca vrei sa ajungi la libertate financiara, trebuie sa sfidezi acest fenomen, sa incalci aceasta regula.
 
Cu alte cuvinte, nu e important cat de mult castigi, ci daca si cat de mult reusesti sa pui deoparte. O solutie, nu fara efort, este sa economisesti cel putin 10% din banii castigati. Adica, inainte de a cheltui, de a plati furnizori, banci sau stat, sa te platesti pe tine, punand deoparte 10% din venituri. Asta inseamna ca trebuie sa te obisnuiesti sa traiesti din cele 90% ramase.
produse recomandatepng
Banii pe care reusesti sa-i pui deoparte ajuta din mai multe puncte de vedere. In primul rand, prin plasa de siguranta pe care ti-o confera la nivel mental, ei te fac sa fii mai relaxat si, deci, mai creativ, mai productiv, mai eficient. Ideal este sa investesti acesti bani pentru a-ti aduce un profit si sa nu te atingi de contul respectiv decat in cazuri extreme.
 
Pe langa banii pe care ii pui deoparte la o banca sau intr-o formula investitionala sigura, e bine sa te gandesti si la faptul ca afacerea Forever in sine este o investitie foarte profitabila. Altfel spus, fiecare suma investita in infrastructura pentru afacere, materiale de marketing, participari la intalniri regionale sau la Success Day se va intoarce cu profit maxim pentru cei dispusi sa depuna timpul si efortul necesar in cresterea afacerii.
raspundem intrebarilorpng
Cel mai important capital pe care il detii este capacitatea ta de a munci si de a castiga. Este o directie in care merita sa investesti. Cu alte cuvinte, este esential sa te mentii sanatos, sa ai energie, sa devii din ce in ce mai bun in ceea ce faci. Produsele Forever sunt o resursa extraordinara pentru atingerea acestor obiective. Pe langa capitalul pe care il investesti in consumul propriu de produse, e bine sa te gandesti la a investi periodic in participari la cursuri, achizitia de carti de auto-imbunatatire sau urmarirea unor programe de training. A investi in lucruri non-urgente, dar importante este, intotdeauna, intelept.
 
Crezi cu adevarat ca vei avea succes financiar? Daca raspunsul tau nu este un „DA!” hotarat, primul pas este sa te auto-convingi ca vei putea. Orice limitare exista doar in interiorul tau. Odata ce indepartezi aceasta bariera, odata ce stii sigur ca vei ajunge la nivelul dorit de independenta financiara, vei incepe sa te si comporti ca atare, iar actiunile tale vor duce, in mod firesc, catre acest obiectiv. De exemplu, nu vei ezita sa cumperi un costum de haine de calitate, pentru ca stii ca il vei folosi, cu succes, in prezentari, in intalniri de afaceri, in procesul de recrutare. Investitia facuta se va intoarce cu prisosinta.
cea mai frumoasa afacerepng
Exista oameni care au o mentalitate a deficitului si altii care cred in abundenta. Primii nu se pot bucura daca cineva din apropierea lor are un succes sau castiga suplimentar, pentru ca au senzatia ca lor le ramane mai putin. Ceilalti, pozitivi, considera ca resursele nu sunt limitate si ca este suficient de castigat pentru toata lumea. Prin autocontrol, ei elimina sentimentul de invidie si se bucura cu adevarat atunci cand cei din jur reusesc. Gandind prin prisma abundentei, ei gasesc si valorifica oportunitati, motiv pentru care si castiga mai mult.
 
Banii vin (si stau) la cei care stiu sa-i foloseasca bine si pleaca usor de la cei care nu se pricep la acest lucru. Oricat de simplist suna aceasta afirmatie, ea are efecte profunde. Poti aprecia un om dupa raspunsul la intrebarea „Ce ai face daca ai primi in acest moment un milion de lei?” Banii acestia se pot cheltui pe o masina noua, excursii sau diverse obiecte sau se pot investi in afacere, in imobiliare, se pot pune la banca sau in alte directii care duc spre securitate financiara. Aceasta are trei componente: economii, investitii si asigurari. Si aici e bine sa pastrezi un echilibru, astfel incat niciun eveniment neprevazut sa nu te poata lua prin surprindere si, in acelasi timp, sa ai o strategie pe termen lung. Intreaba-te cum vei sta financiar peste 5, 10 sau 20 de ani? Intreaba-te ce vei face atunci cand nu vei mai avea aceeasi energie. Esti pregatit, prin investitiile, asigurarile si economiile pe care le ai sa-ti pastrezi nealterata calitatea vietii? In caz contrar, e momentul sa accelerezi. Afacerea Forever te ajuta in aceasta strategie: este o sursa de venituri din care poti face economii substantiale, iar reteaua pe care o construiesti reprezinta, in acelasi timp, o asigurare si o investitie cu grad ridicat de profit.
BANNER BLOG 2png

Care este valoarea ta netă?

Valoarea ta neta este o unealta utila pentru a avea o imagine corecta asupra situatiei tale financiare si a progresului pe care il faci.
 
Pasul 1:
 Listeaza toate bunurile pe care le detii – imobiliare, autovehicule, bijuterii, obiecte de valoare, tot ceea ce trece, individual, de 1000 ron. Evalueaza-le realist – gandeste-te cat ai obtine, in cash, pentru fiecare, daca ai avea nevoie rapida de bani.
Pasul 2:
Listeaza toate lichiditatile tale – banii pe care ii detii in banca, depozite, imprumuturi date, investitii, fonduri de pensie, etc.
Pasul 3:
 Calculeaza suma tuturor obligatiilor financiare pe care le ai: imprumuturi la banca, ipoteci, leasing-uri, credite pe card etc.
Pasul 4:
Fa suma elementelor de la pasii 1 si 2, apoi scade suma de la punctul 3. Vei obtine valoarea ta financiara neta din acest moment.
seminarii onlinepng
Cu aceasta cifra poti face diverse calcule. De exemplu, impartind-o la totalul cheltuielilor tale lunare, vei afla cate luni poti trai daca veniturile tale financiare inceteaza. Impartind-o la anii care au trecut de cand muncesti, vei afla cat ai reusit sa pui de-o parte, in medie, pe an.
 
Calculeaza periodic (de exemplu anual) aceasta cifra si compar-o cu cea din anul precedent, pentru a afla care este evolutia ta financiara, cum ai progresat in acest timp si cat te mai desparte de momentul in care vei atinge nivelul financiar dorit. Cu Forever, el poate fi foarte aproape.
Alexandru Israil
Specialist marketing
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
MOS CRACIUN 2022png