Importanța aprecierii în echipă


Simte-te iubit – importanța aprecierii într-o echipă

A ne simti pretuiti si apreciati este fundamental pentru fericirea noastra. Recunoasterea realizarilor, indiferent cat de mari sau mici ar fi, este importanta pentru cresterea nivelului de fericire atat la nivel individual, cat si de echipa. In sprijinul acestei afirmatii sta faptul ca 65% dintre angajati au declarat ca lipsa aprecierii, a recunoasterii este principalul motiv pentru care au ales sa-si paraseasca locul de munca.

In echipa Forever intelegem valoarea recunoasterii, aceasta facand parte din ADN-ul nostru si fiind un factor cheie pentru care atat de multi oameni sunt inspirati sa inceapa propria calatorie in parteneriat cu Forever.
produse recomandatepng
Așadar, cum și de ce ne afectează recunoașterea într-un mod atât de profund?

Este ceva de care creierul nostru are nevoie. De fapt, recunoasterea rezultatelor are ca rezultat eliberarea de dopamina, un neurotransmitator produs in creier care stimuleaza acele arii cerebrale care proceseaza recompense si creeaza emotii pozitive, cum ar fi satisfactia si bucuria. Efectele dopaminei, insa, nu dureaza atat de mult si de aceea este important sa ne manifestam aprecierea in mod regulat. Cat de des ar trebui sa apreciem pe cineva? Ei bine, variaza de la persoana la persoana, dar laudele saptamanale pentru realizarile mici sunt sugerate de Gallup, in timp ce aprecierile mai semnificative pentru realizarile mai mari pot fi facute chiar lunar. Surprindeti oamenii care-si fac munca bine si laudati-i repede. Ar putea fi un apel, un e-mail, un mesaj pe WhatsApp sau chiar in grupuri de Facebook sau orice alta platforma prin care comunicati cu echipa. O intalnire video impreuna cu echipa ar fi o modalitate perfecta de a felicita pe cineva.

Fii sensibil la nevoile individuale ale celorlalti membri ai echipei. Multi oameni se alatura echipei Forever pentru a renunta la statutul de angajat. Insa nu toata lumea isi poate dezvolta afacerea in acelasi ritm, fiecare avand obiective individuale si angajamente diferite, niveluri diferite de motivatie si timp pentru a evolua. Oamenii dezvolta abilitati in ritmuri diferite si au niveluri diferite de incredere in aspecte specifice ale afacerii: unii pot iubi sa promoveze produsele si sa le recomande, dar considera ca nu au abilitati bune pentru recrutare. In acelasi timp, nu toata lumea are nevoie de acelasi mod de apreciere si este important sa intelegem si sa respectam acest lucru. Pentru ca doar asa ajungem sa construim acel spirit de echipa care duce la realizarile pe care ni le dorim si pentru care lucram.

Cum construiești spiritul de echipă?

Respectă ritmul fiecărei persoane cu care lucrezi.

E important sa-ti incurajezi membrii echipei sa-si implineasca telurile in ritmul lor, e un aspect pe care sa-l ai mereu in vedere cand lucrezi cu oamenii. Daca incerci sa le impui partenerilor un ritm cu care nu se simt confortabil, risti sa-i pierzi. Obiectivul tau trebuie sa fie ca oamenii sa ramana alaturi de tine si sa lucreze cu tine pentru ca isi doresc, nu pentru ca sunt obligati.

 Nu uita, nu ești șef.

Multe persoane aleg afacerea Forever tocmai pentru ca nu isi mai doresc sa aiba sefi, deci este important sa pastrezi mereu in minte ideea ca au decis sa lucreze cu tine, nu pentru tine. Si incearca sa folosesti mereu persoana intai plural in conversatii, „noi” in loc de „eu”.
raspundem intrebarilorpng

 Gândește-te la cum se simt oamenii.

Cele mai multe alegeri pe care le facem se bazeaza pe cum ne simtim, iar emotiile sunt cele care ne conduc spre decizii. Gandeste-te la acest lucru cand ai urmatoarea intalnire cu echipa: cum se simt dupa o sesiune de planificare sau o prezentare de produse facute impreuna? Se simt nemultumiti sau demotivati? Sau, din contra, se simt inspirati si au convingerea ca pot realiza orice isi propun? Oricine are nevoie sa auda, din cand in cand, cuvinte de apreciere si incurajari, sa i se dea aripi sa zboare si sa devina independent.

 Încurajează implicarea.

Sa muncesti singur poate fi plictisitor, de aceea e important sa ai pe cineva alaturi cu care sa impartasesti idei, cineva care sa te sustina si in zilele bune, dar si in momentele in care iti este, poate, mai greu. A lucra in echipa si a pune in valoare abilitatile fiecarui membru aduce mult mai mult succes si satisfactie decat munca individuala.

 Construiește o comunitate.

Atunci cand oamenii simt ca apartin unui grup, se creeaza acel momentum, acel spirit de echipa si sentiment de apartenenta care ii determina sa dea tot ce au mai bun.
cea mai frumoasa afacerepng

Distrați-vă împreună.

Sa construiesti o afacere nu este un proces usor. Dar daca ai grija sa „condimentezi” orele de munca si sesiunile de planificare cu momente amuzante, de destindere, alaturi de echipa, vei consolida si mai mult acel spirit care va mentine uniti si creste performantele.

 Lucrează la dezvoltarea ta personală.

Atunci cand tu ai succes si avansezi in business, iti vei inspira si echipa sa-ti calce pe urme. Lucreaza sa te dezvolti personal, sa ai o setare mentala pozitiva si incredere in tine. Fii acel lider pe care oamenii sa-si doreasca sa-l urmeze, apreciaza partenerii cu care lucrezi si da-le incredere ca pot reusi orice isi propun.

Sentimentul de apreciere le ridică oamenilor moralul, îi face să se simtă în siguranță și, astfel, să dea tot ce e mai bun din ei în tot ceea ce fac.

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.

youtubepng