Idei pentru sărbători relaxate


Idei pentru sărbători relaxate, ca să începi anul cu toată energia
Prelungita in 2021, pandemia ne-a pus la incercare rabdarea si energia. Ne-a invatat (cam dur) ca trebuie sa ne adaptam cat mai repede la ce ne pune viata in fata. Ne-a antrenat sa fim mereu gata s-o luam de la capat, sa ne reinventam, sa nu pierdem ritmul.
Chiar si in aceste conditii, finalul acestui an poate fi un motiv de sarbatoare si un prilej de reincarcare a bateriilor pentru cel care urmeaza. Nu stim cum va fi el, dar putem sa tragem linie, sa intelegem experientele prin care am trecut si sa ne facem planuri cu speranta de mai bine.
Toate acestea in mod relaxat, pentru a avea o imagine clara, iar telurile si actiunile pe care ni le propunem pentru lunile viitoare sa fie eficiente si obiective. Ca ajutor in acest proces, am pregatit cateva idei de aplicat in perioada care urmeaza:
Fă curățenie în lista cu priorități.
Chiar si de sarbatori, ne umplem programul cu vizite, intalniri, cumpararea cadourilor, gatit si multe altele. Cat de utile iti sunt toate acestea? Poti elimina din ele?

Taie din activitatile care nu sunt absolut necesare si te obosesc sau deleaga-le pe cele la care isi pot aduce si altii contributia. Pastreaza-le pe acelea care te ajuta cu adevarat – pe linia afacerii sau pe cea personala.

Fii acolo.
“Cum ma simt acum? Ce am nevoie?” Sunt doua intrebari pe care e bine sa ti le pui mai des.

Daca de obicei asculti muzica sau lasi televizorul deschis cand faci diferite activitati, alege de data asta linistea ca fundal. Asculta-ti gandurile si priveste-ti emotiile.

Mediteaza. Gaseste un loc linistit si stai pur si simplu cu tine, observand gandurile care-ti trec prin minte, fara sa te / le judeci.

Fa exercitii de respiratie. Adesea respiram superficial, fara sa acordam atentie aerului care intra si iese din plamani. Respiratia constienta ne aduce in prezent, in corpul nostru, si are beneficii fizice si mentale.

Rezervă-ți o zi doar pentru tine și presară în ea câteva dintre activitățile preferate.
Ce mod mai simplu de a-ti oferi un cadou, daca nu o zi pe care ti-o dedici? Ca sa o faci speciala, nu trebuie sa-ti planifici neaparat experiente extravagante, ci mici activitati care-ti aduc bucurie: sa mergi la o plimbare in padure, sa faci un om de zapada, sa te dai intr-un leagan, sa citesti o revista, sa dormi, sa prepari o prajitura.

PS: Am spus „presara” pentru ca nu e cazul sa-ti aglomerezi ziua si s-o transformi intr-o cursa obositoare, contracronometru. Alege cateva activitati placute pentru sufletul tau sau doar… stai si relaxeaza-te.

Oferă din timpul tău.
Vorbeste cu prietenii, familia sau membrii echipei tale despre cum a fost pentru fiecare dintre voi acest an. Raspundeti cu sinceritate, fiecare, la banala intrebare “Ce mai faci?”. Asculta-i si ofera-ti ajutorul, insa fara a-i presa sa-l accepte.

Viziteaza o persoana singura: un vecin, o cunostinta, o ruda cu care nu pastrezi legatura in mod constant. Daca este posibil, continua acest obicei si in timpul anului.

Arată-ți recunoștința, cu sinceritate.
Insoteste fiecare cadou Forever de Craciun cu un biletel unde scrii ce apreciezi la persoana care il va primi. Cateva randuri sunt suficiente, dar e bine sa fie ceva specific. De exemplu, daca oferi un cadou unui membru al echipei tale sau sponsorului, mentioneaza calitati sau o situatie anume in care te-a ajutat ori ti-a fost alaturi.

Daca ai tinut in timpul anului un jurnal cu motive de recunostinta, acum este cel mai bun moment sa citesti din el. Vei retrai astfel micile bucurii asociate fiecarei zile si vei constientiza cat de multe lucruri bune exista deja in viata ta.

Asa cum spuneam in articolul anterior, recunostinta este un punct de pornire pentru abundenta si bunastare, asa ca nu ezita s-o exprimi cu fiecare ocazie.

Alege o experiență pe care n-o ai de obicei.
Comanda un fel de mancare pe care nu l-ai fi ales in mod obisnuit. Vezi un gen de film la care nu te-ai fi uitat. Citeste o carte de un autor nou sau cu un stil diferit. Mergi la un restaurant pe care in mod normal l-ai ocoli.

Cere recomandari de la membrii echipei tale. Cine stie, poate chiar vei avea o surpriza placuta si vei descoperi noi pasiuni interesante. Iar pasiunile comune apropie oamenii, deci vei avea o echipa mai bine sudata.

Fură startul la stabilirea țelurilor
Nu trebuie sa astepti 1 ianuarie ca sa faci ceva pentru obiectivele tale de anul viitor. Incepe acum, in decembrie, cu un mic pas. De exemplu, documenteaza-te despre promovarea afacerii tale in social media, cauta un curs de vanzari sau comunicare, reorganizeaza-ti lista contactelor cu potentiali clienti sau sponsorizati pentru afacerea ta Forever.

Inceputul e, adesea, cea mai grea parte dintr-un proces. Actiunea iti va da motivatie, iar daca te-ai mobilizat inca de acum, vei incepe mai linistit anul, deoarece ai mai diminuat din presiunea inceputului.

Este important sa visezi si sa-ti faci planuri, dar la fel de important este sa si lucrezi in acest sens, sa faci lucruri concrete ca sa te deplasezi in directia dorita. Ca FBO, ai parte de tot suportul companiei si al echipei pentru a-ti construi pas cu pas afacerea si a gasi solutii la provocari, deci pune si acest lucru in planul cu obiective pentru anul care urmeaza.

Pregătește-te pentru viitor cu un pic de organizare, dar și de visare.
Fa o lista sau trece direct in calendar activitatile pe care stii ca le vei face anul viitor: prezentari de oportunitate, intalniri cu echipa, discutii cu sponsorul, dar si controale medicale periodice, plata impozitelor, revizia masinii, vizita la veterinar cu animalul de companie, curatenia generala a casei. Ca sa nu te ia prin surprindere lucrurile previzibile. :)

Creeaza un vision board pentru afacerea ta: fizic, online sau in format electronic. Ai instructiuni si modele pe internet. Nu te teme sa pui pe el imagini si numere indraznete, fie ca e vorba de bani, proprietati, locuri de vizitat sau noi clienti in afacerea ta Forever.

Scrie cuvinte si alege imagini care vrei sa te reprezinte, in functie de prioritatile tale. Cel mai important este sa-ti stabilesti teluri tinand cont de lucrurile cu care rezonezi si pe care ti le doresti cu adevarat.

Uita de influenta a ceea ce „ar trebui” sa vrei sa ai. De exemplu, o parte din oameni isi doresc sa fie mereu in lumina reflectoarelor sau sa detina cat mai multe proprietati. Altii isi doresc mai mult timp liber, de petrecut cu familia sau cu prietenii. Iar altii isi doresc sa vada lumea, sa mearga mai des in vacanta.

Fiecare are drumul sau. Ca FBO, iti poti personaliza cariera in functie de propriile visuri. Iar tocmai aceste visuri te tin in activitate, iti dau o stare de bine si un motiv permanent de a progresa.
Răspunde la aceste 3 întrebări simple:

•    Care e cel mai bun lucru care ti s-a intamplat anul acesta?

•    Ce moment dificil ai depasit cu succes si cum ai facut asta?

•    Ce cuvant, expresie sau fraza vrei sa-ti defineasca anul care urmeaza?
Visează îndrăzneț. Fă-ți planuri și treci la fapte. Exprimă-ți recunoștința.
Sărbători cu bine și... cu tine!

sigla vulturpng

Articol scris de Alexandru Israil, specialist marketing
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.