Idei pentru relaxare productivă


Cand spunem „vara” gandul ne zboara imediat la vacanta si relaxare. Totusi, sezonul estival nu vine sa-ti topeasca motivatia si energia. De fapt, poti chiar sa profiti de aceasta perioada pentru a fi pe val cu afacerea ta Forever.
 
Sa stabilim ceva de la bun inceput: e clar ca avem nevoie, periodic, de relaxare. Dar daca iti pui afacerea complet pe pauza in perioada vacantei, iti va fi mai greu sa revii. O aeronava consuma foarte mult combustibil ca sa ajunga la altitudinea de croaziera, dar apoi isi mentine viteza cu un consum mic. La fel si cu business-ul tau: oprind de tot activitatea, vei avea nevoie de multa energie pentru a-l aduce din nou la nivelul initial.
 
Si totusi, cum poti sa-ti turezi motoarele profesionale in anotimpul estival, cand peste tot vezi fotografii cu destinatii exotice si prieteni plecand in vacante distractive? O poti face planificand o vara frumoasa, dar si activa pentru business-ul tau. Mai jos, cateva idei pe aceasta tema:
produse recomandatepng
Include pauzele în programul tău de lucru
Daca ne interzicem desertul preferat, dupa o anumita perioada nu vom mai putea rezista si il vom manca in cantitati exagerate. La fel e si cu relaxarea: daca ne lipsesc momentele de pauza si destindere in decursul anului, vara vom avea tendinta sa fim lacomi cu ele si ne vom iesi din ritm. Asa cum silueta are de suferit in primul caz, productivitatea va fi afectata in cel de-al doilea. In loc de munca in exces alternata cu pauze totale, alege o abordare mai echilibrata, in care introduci pauze de respiro saptamanal sau chiar zilnic, pe langa mici vacante si iesiri ocazionale.
 
Plănuiește în fiecare zi  măcar o pauză în care să faci o activitate plăcută
Nu trebuie sa fie ceva spectaculos sau sa presupuna un efort major. De exemplu, prepara un cocktail special sau o inghetata de casa utilizand produse Forever. Deconecteaza-te de realitate citind o carte. Dedica-te unui hobby – fotografia, ikebana, pictura. Reorganizeaza coltul preferat din locuinta, rasfoieste albume cu amintiri placute, incearca un sport nou sau un fel de mancare exotic. Da-ti frau liber imaginatiei pentru a gasi o astfel de activitate relaxanta, dar tine cont de doua principii: sa-ti faca placere si sa te desprinda de grijile cotidiene.
cea mai frumoasa afacerepng
Creează un panou de visuri sau adu-l la zi pe cel actual
Desi aceasta este de obicei o activitate de inceput de an, cine spune ca n-o poti face si vara?  Mai ales ca poate ti-ai mai schimbat intre timp planurile. Crearea unui panou de visuri sau aducerea sa la zi, daca ai deja unul, te va motiva si iti va aminti de misiunea ta Forever. Acest panou, un colaj de imagini si cuvinte cu semnificatie pentru tine, te poate ajuta sa vizualizezi mai bine viitorul, dar si prezentul. Pentru ca uneori ne luam cu munca si uitam sa ne bucuram de nivelul la care am ajuns. Uitam ca altadata nici nu credeam ca vom fi aici. Rezerva-ti cateva momente sa celebrezi reusitele de pana acum in familia Forever si continua sa visezi indraznet!
 
Profită de vacanță pentru a testa medii diferite de lucru
Ca FBO, ai libertatea si flexibilitatea de a lucra de oriunde, dupa programul pe care tu ti-l stabilesti. Bucura-te de aceste avantaje, atat de cautate astazi, si foloseste-le pentru a explora noi locuri: cafenele, spatii de co-working, plaje, parcuri. Chiar daca esti in vacanta pe alte taramuri, poti lucra fara probleme la afacerea ta, de la piscina sau dintr-o camera confortabila de hotel. S-ar putea chiar ca schimbarea mediului sa-ti aduca un plus de inspiratie si chef de lucru, deci profita. In cartea ”4 ore – saptamana de lucru” Tim Ferriss impartaseste experiente personale si ofera, printre altele, idei si tehnici pentru a putea munci, cu eficacitate, de oriunde.
BANNER BLOG 2png
Reorganizează-ți sau redecorează-ți spațiul de lucru
Daca nu pleci nicaieri deocamdata, dar simti nevoia unei pauze, exista solutii pentru a-ti inviora mediul. Personalizeaza locul de unde iti desfasori activitatea in mod obisnuit cu amintiri din vacante, fotografii printate la o calitate buna, plante exotice, o lampa de aromaterapie cu uleiuri esentiale Forever sau chiar un nou scaun de birou, mai confortabil pentru spate.
 
Ieși zilnic în natură
Padurile si parcurile sunt un cadru minunat pentru relaxare, mai ales ca in ultimii ani am petrecut atat de mult timp intre patru pereti, fara sa ne bucuram de lumina directa a soarelui si de aer curat. Baile de padure sau shinrin-yoku sunt un obicei japonez foarte intelept, care presupune pur si simplu sa te conectezi la natura, fiind cat mai prezent cu ajutorul simturilor. Nu e nevoie sa faci drumetii obositoare sau exercitii fizice pentru a te bucura de beneficiile baii de padure, ci doar sa devii constient de ce vezi, auzi, atingi si mirosi cand te afli intr-un spatiu natural. Vizual, nuantele linistitoare de verde in care se imbraca natura vara vor avea un efect relaxant. La fel si sunetele sau miresmele pe care le vei intalni.
banner 1png
Lucrează mai puține ore pe zi
Ca sa simti totusi aerul de vacanta, redu numarul de ore lucrate zilnic sau ia-ti inca o zi libera pe saptamana (ca tot se vorbeste si in Romania despre saptamana de lucru de 4 zile). Poate fi un pretext potrivit sa-ti eficientizezi activitatea, adica sa faci acelasi volum de lucru intr-un timp mai scurt. Conform legii lui Parkinson, munca se extinde pentru a umple timpul alocat indeplinirii ei. Astfel, daca iti stabilesti ca vei face un plan in 2 ore, chiar daca l-ai putea termina in 30 de minute, sunt sanse foarte mari ca realizarea acelei sarcini chiar sa-ti ia 2 ore. Daca iti stabilesti un program de lucru mai scurt, acest fapt te-ar putea ajuta la concentrare si la restrangerea muncii in mai putine ore. Poti folosi un cronometru sau o aplicatie online precum Clockify ca sa vezi cat timp iti ia in mod realist sa faci anumite sarcini, pentru ca pe viitor sa-ti organizezi mai bine programul de lucru, tinand cont de ritmul tau. In rest, redu timpul petrecut in fata ecranelor - e cea mai buna vacanta, oricand la indemana ta.
 
Plănuiește ieșiri productive în aer liber
Vara aceasta, in sfarsit, ne putem vedea in siguranta fata in fata. Interactiunile directe sunt mai placute, asa ca iti poti stabili o parte din intalnirile de business in aer liber, intr-un parc, la o terasa sau chiar prin organizarea unui picnic la marginea unei paduri.
Asigura-te insa ca si celelalte persoane care participa sunt de acord cu locul. Tinand astfel legatura cu sponsorii si membrii echipei, va veti putea motiva reciproc pentru a mentine in forma business-urile pe parcursul verii. Si totul intr-un cadru relaxant si placut. Relaxarea vine, intr-adevar, din deconectare. Dar ea vine, din abundenta, si cand stii ca ai facut in fiecare zi tot ce ai putut pentru cresterea afacerii tale, pentru a-ti asigura, prin ea, un viitor asa cum ti-l doresti. Vacanta perfecta este aceea in care pastrezi un echilibru intre cele doua surse de relaxare.
suplimentepng
EXERCIȚIU
 
Forever este un stil de viata. Se poate afirma ca ai devenit cu adevarat un Forever Business Owner atunci cand afacerea iti este mereu prezenta in ganduri, cand ambitia de a o dezvolta te impulsioneaza sa gasesti solutii si sa actionezi.
 
Poti verifica vara aceasta daca esti un FBO complet. Atunci cand vei sta pe un sezlong la soare si alaturi de tine se asaza o familie cu copii, vei rezista impulsului de a intra in vorba cu ei si de a le trezi curiozitatea cu privire la afacerea Forever?
 
Si ce carte vei avea in mana, una politista sau una de imbunatatire a abilitatilor personale? Daca vei lenevi pe marginea unei piscine intre doua sesiuni de inot, te vei abtine de la a da un telefon unui membru al echipei tale ca sa-l intrebi cum ii mai merge si cum l-ai putea ajuta?
 
Iti vei folosi telefonul pentru a naviga la nesfarsit printre stiri sau vei verifica obiectivele de vanzari, vei urca o postare atractiva si mobilizatoare sau vei veni cu solutii in grupul WhatsApp al echipei tale?
 
Daca gandurile si actiunile pro-afacere te vor urmari si in timpul vacantei, inseamna ca ai adoptat stilul de viata Forever.
Articol scris de Alexandru Israil
Specialist Marketing

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng