Energie și optimism


Optimismul este un instrument valoros in viata de zi cu zi. El iti da forta sa duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus. Iti furnizeaza energie si entuziasm pentru a gasi solutii acolo unde la prima vedere sunt doar probleme. Optimismul nu presupune sa-ti ignori emotiile negative sau sa elimini fortat tristetea, ci pur si simplu sa le accepti si sa mergi mai departe, cu incredere in ce-ti rezerva viitorul.

In tot ceea ce faci iti va fi de folos o atitudine pozitiva. O solutie pentru asta este sa te raportezi la intamplarile si evenimentele din jur cu gandul ca ceea ce ti se intampla este exact ce ai nevoie la momentul respectiv, pentru a te dezvolta.

Poti avea parte si de cate o lectie dura, insa in acelasi timp ea este si un bun antrenament pentru a te intari mental. In plus, daca tu ai o atitudine pozitiva si entuziasta, ii vei ajuta si pe cei din echipa, prin energia ta.

Atunci cand pare ca unele evolutii ne scapa de sub control si lucrurile se schimba atat de repede, este cu atat mai important sa-ti mentii o stare buna de spirit.
grupul de studiupng
Iata cateva tehnici prin care sa-ti cresti si sa-ti pastrezi nivelul de energie si optimism in lunile care urmeaza:

Fă un gest pozitiv. Cand ne simtim abatuti, o strategie care da mereu rezultate si ne readuce zambetul pe chip este pur si simplu sa facem un bine. Simplu si la indemana, nu-i asa? Spune o vorba buna cuiva. Scrie un mesaj de multumire unei persoane care te-a ajutat. Fa un compliment sincer. Exprima-ti recunostinta fata de un prieten. Toata lumea va avea de castigat – atat tu, cat si persoana care va beneficia de gestul tau.

Concentrează-te pe ceea ce poți controla sau influența. Este un principiu foarte util, dezvoltat de Stephen Covey. Nu putem sa controlam directia in care merge economia globala, dar putem sa avem o atitudine pro-activa si sa ne concentram pe aspectele care tin de noi.

Deschide-ti un cont de economii, investeste in dezvoltarea personala, lucreaza la construirea unei echipe unite si eficiente.
 
Intreaba-te “Ce pot face in acest moment, cu resursele pe care le am la dispozitie?” Iti vei antrena astfel o mentalitate orientata spre solutii in loc de griji, cautand si construind permanent pe directii pozitive, pentru a trece peste provocarile intalnite.

Conectează-te cu cei din jur. Curiozitatea sincera provine dintr-o atitudine pozitiva si este un catalizator de networking. Este un mod excelent de a porni conexiuni noi, pentru a-ti creste reteaua. Oamenilor le place sa vorbeasca despre ei, despre reusitele lor, asa ca nu te teme sa pui astfel de intrebari cand ai ocazia.

Nu uita ca de la fiecare om ai ceva de invatat, indiferent daca de-abia s-a alaturat echipei, este inca un prospect sau un FBO cu experienta.

Stiai ca în 2020, la nivel global, peste 1.000.000 de oameni s-au înscris în Forever? Ai de unde alege daca vrei sa porti conversatii cu miez! Mai ales acum, cand lumea s-a obisnuit cu intrevederile online, care pot fi purtate la mii de kilometri distanta.

Sarbătorește progresul, oricât de mic. Perfectionismul te poate bloca. In loc sa privesti doar departe in viitor, cu teama ca n-ai cum sa ajungi acolo, mai bine planuieste urmatorul pas pe care il vei face.

De exemplu, poti organiza o intalnire online cu membrii echipei tale sau poti cauta un eveniment de networking la care sa participi, pentru a-ti creste reteaua si a identifica noi clienti. Dupa ce ai facut ce ti-ai propus, constientizeaza ca ai avansat cu inca un pas si ofera-ti timp sa te bucuri.

Fă mișcare. Un stil de viata activ merge mana in mana cu optimismul. Dupa o plimbare in ritm alert, exercitii fizice, alergare sau stretching, vei avea din nou vigoare, iar starea de spirit ti se va imbunatati simtitor.

Miscarea determina producerea de serotonina, „hormonul fericirii”, asa ca include activitatea fizica in programul tau zilnic, pentru macar 30 de minute. Ii vei simti din plin efectele.

Inspiră-te de la cei mai buni. Dezvolta-ti echipa si indeamna-ti oamenii sa cultive gandirea pozitiva Mediul uman si fizic ne influenteaza extrem de mult atitudinile si actiunile. E reconfortant ca atunci cand simti descurajare, sa poti apela la oameni de incredere, care sunt acolo si te sustin.

O vorba buna, o gluma, un indemn, o mobilizare la actiune, la timpul potrivit, fac minuni. Daca te inconjori de persoane energice, ambitioase si increzatoare, vei tinde sa fii ca ele.

Se spune ca suntem media celor 5 oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp. Tu pe cine ai in cercul tau de apropiati? Iti ofera sustinerea lor sincera sau mai degraba te descurajeaza?

Pune pauză. Suntem oameni, nu roboti, asa ca din cand in cand avem nevoie de cate o pauza, o resetare. Poti sa-ti iei cateva ore sau o zi libera in care doar sa te relaxezi, sa faci plimbari in natura sau sa stai departe de tehnologie, de exemplu. Te vei intoarce cu idei creative si mai mult spor in munca.

Invață ceva nou și apoi pune în practică. Fie ca este vorba despre networking, instrumente digitale, vorbit in public, abilitati de negociere sau elaborat email-uri persuasive, un astfel de lucru nou pe care il inveti iti va fi de folos in dezvoltarea afacerii.
Vei dobandi mai multa incredere in tine, iti vei creste nivelul de entuziasm si vei face lucrurile mai bine si mai cu spor.
Articol scris de Alexandru Israil, specialist marketing
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
produse recomandatepng