Echilibru și stare de bine


5 BENEFICII ALE STRETCHING-ULUI ASUPRA STĂRII DE BINE

Redobândește-ți echilibrul, menține-te în formă, încetinește ritmul de zi cu zi

Miscarea fizica eficienta nu inseamna doar exercitii de mare intensitate. Nu se compara cu efortul intens, insa este esential sa incluzi stretching-ul in rutina ta de fitness, in asa fel incat corpul tau sa stie sa-si foloseasca muschii, sa se recupereze, sa devina mai puternic.

Kat Morrill, trainer personal certificat ACSM, health coach cu certificare ACE si specialist in nutritie incurajeaza oamenii in a realiza ca stretching-ul ar trebui sa fie mai mult decat o ultima varianta in rutina lor de wellness – si ca beneficiile lui merg dincolo de simpla dezvoltare a flexibilitatii. De fapt, exercitiile de mobilitate si stretching-ul ajuta la dezvoltarea masei musculare, previn accidentele si imbunatatesc starea de sanatate, la modul general.

Inainte de a patrunde in detaliu in beneficiile stretching-ului, este important sa intelegem diferenta dintre exercitiile de mobilitate si stretching. De cele mai multe ori, exercitiile de mobilitate preced un antrenament, activand articulatiile, muschii si tendoanele pentru a obtine rezultate optime. Stretching-ul static e indicat sa fie practicat dupa antrenament, alungind muschii si restabilind amplitudinea miscarilor articulare.

Daca vei incepe sa-ti doresti sa faci stretching, vei incepe sa simti beneficiile si vei restabili echilibrul. Citeste in continuare pentru a avea cat de uimitor poate sa fie, cu adevarat, stretching-ul.
1.    Prevenirea accidentelor
Dacă mișcarea, în general, e lipsită de exerciții de mobilitate și stretching, probabilitatea de accidentare crește.
Potrivit lui Morrill, muschii incordati, scurti sunt mai predispusi ranirilor. In plus, un nivel insuficient de miscare duce la tensiune articulara, ceea ce e echivalent cu o stare nesatisfacatoare in timpul antrenamentelor. Incalzirea articulatiilor cu exercitii de mobilitate inainte de orice antrenament este importanta, dar mai ales la ridicarile de greutati, care pun o presiune suplimentara pe articulatii si muschi. Stretching-ul post-antrenament ajuta corpul in obtinerea amplitudinii corecte de miscare articulara, prevenind accidentarile viitoare.

2.    Îmbunătățirea posturii
Petrecem mult timp cu capul aplecat în față, atunci când trimitem mesaje, conducem sau lucrăm la computer.

Acest sedentarism, combinat cu greutatea capului, pune o presiune suplimentara pe coloana vertebrala, pe gat si pe muschii spatelui. Consecinta imediata e o postura incorecta, care cauzeaza durere. Stretching-ul, in special pentru zona gatului, a coloanei toracice, zona lombara, solduri, umeri si piept, poate sa ajute la indreptarea coloanei vertebrale si sa elibereze muschii care se incordeaza din cauza sedentarismului prelungit.

3.    Îmbunătățirea circulației sanguine
Stretching-ul stimulează fluxul sanguin, ducând oxigen către celule și susținând funcționarea optimă a organelor.

O mai buna circulatie a sangelui poate reduce durerile post-antrenament, ajutand la cresterea nivelului de oxigen din muschi, pentru o functionare optima, de durata. Mai mult, Morrill spune ca stretching-ul scade pulsul, reduce presiunea asupra inimii si restabileste tensiunea arteriala.

4.    Crește performanța fizică
Potrivit lui Morrill, stretching-ul pregatește și antrenează corpul pentru exercițiile fizice.

Exercitiile de mobilitate vor creste fluxul sanguin, astfel incat corpul sa se miste mai bine si sa aiba o amplitudine optima de miscare in timpul antrenamentelor. Post-antrenament, stretching-ul static te va ajuta sa ajungi la echilibrul perfect in rutina ta de fitness. Pentru a avea rezultatele dorite, Morrill incurajeaza oamenii sa faca stretching in ritm direct proportional cu antrenamentele, deoarece, contrar a ceea ce se crede, un antrenament distruge muschii, iar exercitiile de recuperare ii reconstruiesc la loc.

5.    Îmbunătățește sănătatea psihică
Stretching-ul este o modalitate delicată de a încetini ritmul și de a da minții și corpului tău o pauză.

Intrucat este demonstrat ca stretching-ul creste nivelul de serotonina – hormonul fericirii care reduce stresul – te poate ajuta sa te relaxezi, sa-ti recapeti buna dispozitie si claritatea mentala. Stretching-ul face toate aceste lucruri prin calmarea sistemului nervos central, care are efect direct asupra stresului si starii de spirit. Stresul cauzeaza tensiuni musculare, iar stretching-ul ajuta la inversarea acestui ciclu, prin calmarea zonelor tensionate.

Pentru un plus de beneficii
Obține cele mai bune rezultate în stretching cu ajutorul suplimentelor Forever care ajută în procesul de recuperare.
Forever Move

Creste rutina de antrenamente cu acest supliment care stimuleaza o amplitudine sanatoasa a miscarii, sustine flexibilitatea articulatiilor si favorizeaza recuperarea rapida dupa exercitii fizice.

Forever Aloe Heat Lotion

Redu tensiunea cu aceasta formula imbunatatita cu aloe, cu efect de incalzire si racorire.

Forever Freedom

Mentine flexibilitatea si sanatatea articulatiilor cu acest mix de Forever Aloe Vera Gel si ingrediente ideale pentru un stil de viata activ.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng