Dezvoltare Forever!


Vreau să inspir oamenii.
Vreau ca cineva să se uite spre mine și să spună:
datorită ție, nu am renunțat!
Este, poate, cea mai frumoasa definitie a ceea ce aduce dezvoltarea constanta in viata si in afacerea ta. La nivel individual, dezvoltarea personala inseamna sa inveti sa te cunosti mai bine, sa-ti identifici atat punctele forte, cat si slabiciunile, ca sa stii unde iti concentrezi atentia, sa-ti imbunatatesti sanatatea si starea de bine, dar si abilitatea de a stabili relatii durabile si de a le cultiva in timp. Si, ca sa-ti fie mai usor sa abordezi un subiect atat de complex, l-am impartit pentru tine in patru capitole care sa te ghideze pe acest drum al cunoasterii de sine si dezvoltarii.
seminarii onlinepng
Dezvoltare fizică
Esti in industria sanatatii si frumusetii, acorda atentie acestor aspecte pentru a te bucura de viata si a avea succes in afacere. O stare buna de sanatate vine dintr-un cumul de factori: alimentatie sanatoasa, exercitii fizice practicate cu regularitate, somn odihnitor, respiratie corecta, relaxare, echilibru mental. Pe scurt, „minte sanatoasa in corp sanatos”. Nu uita sa fii atent la detalii: ochii, parul, pielea, unghiile, dantura, respiratia, hainele, curatenia corporala, postura, zambetul – toate contribuie la impresia pe care o lasi in urma ta. Un aspect ingrijit si sanatos iti da in primul rand tie o stare de spirit buna, care te ajuta sa fii mai proactiv si mai productiv si, nu in ultimul rand, impune respect.
Dezvoltare socială
Stabilirea si cultivarea relatiilor interumane este o arta si e bine s-o inveti si s-o stapanesti. In viata, in general, si in afacerea ta Forever, in special, cu siguranta te va ajuta mult sa fii o persoana vesela, deschisa, sociabila, a carei companie sa fie cautata si placuta de ceilalti. Sa nu pierzi niciodata din vedere ca manierele nepoliticoase ii indeparteaza pe oameni, iar pe clienti ii duc aproape de concurenta. Sta in puterea ta sa te dezvolti din punct de vedere social, acordand atentie catorva aspecte esentiale: sinceritatea, punctualitatea, altruismul, abilitatea de a-i accepta pe ceilalti si a le intelege si respecta punctele de vedere, tactul, prietenia, bunatatea, veselia.
Dezvoltare emoțională
Asuma-ti responsabilitatea pentru propria fericire. Nu astepta ca altcineva sau altceva sa aduca fericirea in viata ta, pentru ca s-ar putea sa fii dezamagit. Dezvoltarea emotionala presupune sa inveti cum sa reactionezi in diferite situatii si sa-ti controlezi corect emotiile, sa fii atent la gesturile si cuvintele pe care le folosesti, precum si la expresiile faciale pe care le adopti. Confuzia, ingrijorarea, anxietatea, tristetea, frica, regretul te „storc” de energie, te slabesc si mai degraba te trag inapoi. Nu le gasi loc in inima ta. Cultiva, in schimb, emotiile pozitive, precum dragostea fata de oameni, increderea, curajul, entuziasmul, dorinta, bucuria, pacea launtrica si dezvolta-le prin activitati benefice, valoroase, de calitate: muzica, lectura, dans, calatorii, intalniri cu oameni veseli, relaxare in natura.
Dezvoltare mentală
„Tot ceea ce mintea poate concepe si crede, poate realiza”, spunea celebrul Napoleon Hill. Ceea ce vei realiza maine depinde de felul in care gandesti si actionezi astazi. Ca Forever Business Owner, nivelul si gradul dezvoltarii personale determina nivelul si dimensiunea afacerii tale. De aceea trebuie sa fii mereu pregatit:

•   sa citesti, sa studiezi si sa inveti lucruri noi
•   sa gandesti si sa planifici
•   sa-ti controlezi foarte bine timpul
•   sa fii curios sa experimentezi lucruri noi
•   sa fii la curent cu ce se intampla in lume
•   sa dobandesti abilitati noi
•   sa fii dispus sa faci eforturi suplimentare si sa-ti asumi riscuri

Să nu-ți fie teamă dacă înaintezi încet.
Să-ți fie teamă doar dacă rămâi pe loc.
Al patrulea dintre Reperele Maretiei, dezvoltarea inseamna instruirea si sustinerea partenerilor de echipa pentru a-i ajuta sa avanseze in Planul de Marketing si a atinge, la randul lor, echilibrul in afacere. Si este mult mai usor sa faci acest lucru daca respecti cateva principii simple ale dezvoltarii:
produse recomandatepng
Planificare. Stabileste-ti obiective saptamanale, lunare, trimestriale, anuale. Si, cel mai important, aloca-le si termene-limita. Ideile n-au nicio valoare daca nu sunt insotite de actiune. Stabileste activitatile necesare atingerii obiectivelor si prioritizeaza.

Managementul timpului & disciplină. Trezeste-te devreme si asigura-te, astfel, ca iti creezi un spatiu special pentru tine: citeste, fa sport, asculta muzica, orice iti da energie buna pentru intreaga zi. Noteaza-ti in agenda sau telefon sarcinile zilnice si bifeaza pe masura ce le realizezi. Aloca o durata specifica de timp intalnirilor unu la unu, prospectarii, training-urilor pentru echipa non-manageriala, respectiv celor pentru lideri, etc. si incearca sa respecti acel timp. Fii dispus sa platesti pretul pentru realizarea obiectivelor pe care ti le-ai propus.

Focus pe obiective & autoevaluare continuă. Odata ce ti-ai stabilit obiectivele, conform planificarii descrise mai sus, asigura-te ca respecti planul de actiune pentru indeplinirea lor si evalueaza-ti periodic progresele. Fii activ si nu lasa nicio zi sa treaca fara sa faci pasi importanti in directia obiectivelor tale.

Instruire permanentă & echilibru. Citeste, participa la training-uri pe subiectele unde vrei sa-ti imbunatatesti performantele, asculta audiobook-uri sau conecteaza-te la webinarii utile pentru dezvoltarea ta personala si a abilitatilor tale in business. Acorda atentie in mod echilibrat tuturor celor patru Repere ale Maretiei, pentru ca afacerea ta sa se dezvolte armonios.

Atitudine & recunoștință. Fii pasionat, entuziast, dedicat si consecvent in tot ceea ce faci. Fii recunoscator pentru ceea ce ai si, in acelasi timp, tinteste intotdeauna mai sus. Exemplul personal iti va deveni cel mai puternic atu pentru dezvoltarea si motivarea echipei.
banner 1png
Sa dezvolti lideri puternici in echipa ta este un pas esential spre un venit rezidual considerabil, definit ca acel venit pe care il primesti dupa ce ai dedicat mare parte din timpul si eforturile tale pentru a construi o afacere solida si stabila, un venit care, in aceste conditii, continua sa fie generat chiar si fara implicarea ta directa. Pe masura ce formezi lideri care sa duca mai departe munca ta, acest venit rezidual nu este limitat de cantitatea de timp pe care o dedici afacerii. Sigur ca trebuie sa continui si tu, personal, activitatile de baza, de la care ai pornit construirea echipei si a afacerii: sa cunosti oameni noi, sa-ti extinzi echipa, sa folosesti si sa recomanzi produsele, sa fii Activ si calificat la Bonusul de Conducere. Puterea exemplului personal este cea mai buna metoda sa dezvolti o echipa solida, unita, stabila.

Iar acest lucru se realizeaza investind timp si energie atat in dezvoltarea personala, cat si in instruirea si motivarea partenerilor tai sa urce treptele Planului de Marketing si sa accepte provocarea stimulentelor pe care compania le pune la dispozitia FBO. Poti face acest lucru in patru pasi simpli:
suplimentepng
1.   Identifica, in echipa ta, acele persoane care iau afacerea foarte in serios.
2.   Planifica o strategie de crestere si stabileste obiective impreuna cu ei.
3.   Ofera-le training si sustinere pentru ca si ei sa se dezvolte, la randul lor.
4.   Ghideaza-i si incurajeaza-i sa evolueze, sa-si depaseasca temerile si limitarile si sa aiba succes.

Iti poti evalua progresele raspunzand la cateva intrebari simple:

•   In medie, cate sesiuni unu la unu de planificare si stabilire a obiectivelor ai, cu partenerii tai, intr-o saptamana / luna?
•   In medie, cate training-uri organizezi pentru FBO din echipa ta intr-o saptamana / luna?
•   Cati dintre FBO din echipa ta s-au calificat la un nou nivel in Planul de Marketing in ultimele sase luni?
cea mai frumoasa afacerepng