De la obiective mici la reușite mari


Cum poți ajunge la reușite mari, luând startul cu pași mici.
Ai auzit, cu siguranta, multe persoane spunand ca, daca iti doresti cu adevarat un lucru, atunci cu siguranta acesta se va implini. Ce bine ar fi daca viata ar fi mereu asa usoara! Pana la urma, indiferent de cat de mult iti doresti, nu poti sa-ti propui azi sa alergi la maraton, iar maine sa si reusesti sa parcurgi cei 42 km. Cercetarile arata ca stabilirea, inca de la inceput, a unor obiective greu de atins poate duce la un esec rapid. Asta nu inseamna ca nu vei putea face lucruri marete. Secretul transformarilor adevarate este stabilirea unor obiective mai mici, mai usor de atins, care sa te ajute sa aduci schimbari importante si semnificative in viata ta.
produse recomandatepng
Analizează-ți în detaliu obiectivele

Probabil ai deja un obiectiv bine stabilit in sinea ta sau, la fel ca multi altii, iti doresti o schimbare, dar in tine se duce o lupta legat de lucrurile pe care trebuie cu adevarat sa le schimbi. Stabilirea unor obiective inseamna mult mai mult decat o rutina noua de fitness sau promisiunea de a avea o alimentatie mai sanatoasa. Iata cateva aspecte importante ale vietii tale asupra carora ar fi bine sa te concentrezi atunci cand vei analiza felul in care poti ajunge la marile transformari spre care tintesti.
CREATIVITATE
Iti doresti sa inveti sa pictezi? Sau poate ai simtit dintotdeauna ca in tine creste, cumva, o carte care de-abia asteapta sa iasa la lumina. Gandeste-te la toate pornirile creative pe care le-ai simtit vreodata si treci la actiune.
FILANTROPIE
Seteaza-ti un obiectiv care sa te poata ajuta sa faci din lume un loc mai bun. De exemplu, implica-te in actiuni de voluntariat sau doneaza pentru diverse cauze caritabile.
ASPECT FIZIC
De la a slabi cateva kilograme si pana la cresterea masei musculare, optiunile sunt nelimitate atunci cand e vorba despre stabilirea unor obiective ce tin de planul fizic.
EDUCATIE
Ai vreo abilitate pe care ti-ai dorit dintotdeauna sa o dezvolti sau un domeniu care te intereseaza?
raspundem intrebarilorpng
RELAXARE
Simti ca nu ai niciodata suficient timp pentru tine? Stabileste-ti obiective care sa-ti aduca mai mult timp pentru tine. Poate fi vorba despre a gandi pana in cele mai mici detalii vacanta la care visezi de atata vreme sau despre o pauza pe care sa ti-o permiti saptamanal, pentru a face ceva ce iubesti cu adevarat.
MINDSET
Gandeste-te de cate ori teama te-a facut sa bati pasul pe loc si cum poti invinge acest sentiment. Iti poti propune sa lucrezi cu tine pentru a deveni mai pozitiv in gandire, sa inveti sa risti mai mult sau sa iti exprimi mai des recunostinta pentru ceea ce ai.
CARIERA
Vrei mai mult de la jobul tau? Ti-ai dorit dintotdeauna sa incepi un business pe cont propriu, dar nu ai trecut niciodata la actiune?

Descompune obiectivele mărețe
Odata ce ai hotarat ce vrei sa obtii, e timpul sa elaborezi un plan. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vei face acest lucru.

STABILEȘTE OBIECTIVE MICI, ÎN CONCORDANȚĂ CU VIZIUNEA TA
Acestea sunt obiective mici, care pot fi atinse zi de zi, saptamana de saptamana sau luna de luna. Gandeste-te la aceste obiective ca la niste etape care te vor ajuta sa atingi victoria finala. De exemplu, daca obiectivele tale sunt legate de sanatate, gandeste-te la acele lucruri mici care sa iti dea un imbold. Incepe prin a inlocui o masa pe zi cu o varianta mai sanatoasa. Dupa ce ai reusit sa faci asta, renunta la dulce. Fa de trei ori pe saptamana o plimbare de 1.5 km, apoi mareste distanta cu inca un km.
BANNER BLOG 2png
PUNE TOTUL ÎN SCRIS
Foloseste o agenda, o aplicatie mobila sau o tabla magnetica pentru a nota micile victorii, pe masura ce vin. Astfel vei ramane motivat si constient de progresele pe care le faci.

FII CLAR
Stabileste obiective clare si adauga, ori de cate ori este posibil, si termene limita, pentru a tine cat mai bine evidenta lor. In felul acesta, iti va ramane ca amintire indeplinirea lor, ceea ce te va motiva pentru urmatoarea data cand vei avea un obiectiv de indeplinit.

FII REALIST
Nu-ti propune prea  multe cu aceste obiective mici. Asigura-te, mai intai, ca ele pot fi atinse si dezvolta-le treptat, in timp. Stabilirea unor obiective nerealiste de la inceput va duce la dezamagiri pe parcurs, pentru ca ti-ai propus prea mult, prea repede. Da-ti un imbold si bucura-te de victoriile mici.

CONCENTREAZĂ-TE PE PROGRES, NU PRIVI ÎNAPOI!
Marele avantaj al obiectivelor mici care te conduc catre obiectivul suprem e ca acestea pot fi ajustate cu usurinta daca se intampla sa nu se indeplineasca. Daca te confrunti cu o astfel de situatie, nu fi prea aspru cu tine. Accepta ca trebuie sa lasi acest lucru in urma si straduieste-te si mai mult, avand in permanenta in minte imaginea de ansamblu.

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
cea mai frumoasa afacerepng