Cum să duci o viață mai bună schimbându-ți obiceiurile

Viata ta de acum este, de fapt, suma tuturor obiceiurilor pe care le-ai adunat de-a lungul timpului si care au jucat un rol important in definitivarea starii tale fizice, in dobandirea fericirii si in nivelul de succes pe care il ai. Daca vrei sa iti imbunatatesti calitatea vietii si, implicit, sa ai mai mult succes in afacerea ta Forever trebuie sa incepi prin a schimba acele obiceiuri care te distrag de la scopul tau.

Sa schimbi un obicei cu altul e un proces care necesita disciplina, motivatie, consecventa. Pana la urma, multe obiceiuri ni le-am creat pe parcursul mai multor ani. Nici nu ne mai gandim la ele. Sunt compulsive si se fac in mod automat – dar nu sunt imposibil de invins.
seminarii onlinepng
Crearea de obiceiuri bune
E foarte usor, mai ales in aceasta perioada, in care petrecem mult timp acasa, sa ne lasam distrasi de la agenda zilnica. Atunci cand creezi obiceiuri bune, pentru a pune baza unei schimbari de durata, incepe cu 3 pasi simpli:
1. Fă în așa fel încât să fie incredibil de ușor să începi
Sa ramai consecvent este cea mai importanta parte a acestui proces. Un obicei nou ar trebui sa fie atat de usor de insusit, incat practic sa nu i te poti opune. Daca scopul tau este un program regulat de exercitii, atunci incepe cu doar cateva minute pe zi. Daca vrei sa mananci mai sanatos, alege cel putin o masa sanatoasa pe saptamana. Cand aceste mici schimbari devin un obicei, cresterea intensitatii lor iti va parea mult mai usoara.
produse recomandatepng
2. Înțelege care sunt lucrurile care cu adevărat nu te lasă să mergi înainte
Poate ca nu mancarea este cea care te impiedica sa mananci sanatos, ci achizitionarea ingredientelor potrivite si timpul petrecut in bucatarie. De asemenea, e posibil ca motivul pentru care nu mergi la sala sa nu fie neaparat ca nu-ti place sa faci sport. In schimb, poate fi toata bataia de cap de a te pregati pentru sala. In loc sa te lasi convins ca nu-ti place sa faci sport si ca urasti mancarea sanatoasa, gandeste-te la obstacolele mai mici si cum poti sa reduci numarul lucrurilor care te tin pe loc.

3. Fii pregătit să gestionezi orice provocare
De ce atat de multe rezolutii esueaza? Pentru ca este extrem de usor sa te uiti la esec ca la ceva absolut. Nu te astepta sa ai succes fara sa cunosti si esecul. In schimb, fa un plan pentru cum poti sa-ti revii si sa revii in lupta atunci cand gresesti. Cu fiecare provocare pe care o gestionezi, devii mai puternic si dobandesti mai multa experienta.
banner 1png

Construirea unor obiceiuri bune iti influenteaza in bine gandirea si, implicit, si afacerea Forever. Nu uita ca lucrurile asupra carora te concentrezi sunt cele care vor deveni realitate. Daca petreci prea mult timp gandindu-te la ceea ce nu poti realiza, aceea va fi realitatea ta. Devii ceea ce gandesti. Si atragi ceea ce gandesti.

De aceea e foarte important sa lucrezi asupra ta, sa pornesti de la regulile stabilirii telurilor. Un simplu gand care-ti trece prin minte nu devine automat un tel. Mintea se poate concentra doar asupra a ceea ce este specific. Telurile trebuie notate in scris. Apoi trebuie sa fii sigur ca telurile te provoaca sa-ti testezi limitele, sa iesi din zona de confort. Nu exista evolutie cata vreme ramanem in zona de confort.
E nevoie, de asemenea, sa fii specific. Telurile generale nu creeaza pasiune. Nu e suficient sa spui: „Vreau o casa noua.” Daca incepi sa adaugi detalii despre cum ai vrea sa arate casa, mintea incepe sa se concentreze. Noi pictam imaginile care ne starnesc emotii. Emotiile creeaza entuziasm, iar entuziasmul ne determina sa actionam.

Telurile trebuie sa fie masurabile. Daca analizam la jumatatea anului ce ne-am propus si ce am reusit sa realizam, putem afirma ca suntem pe drumul cel bun? Actionam suficient de mult? Recrutam suficient de multe persoane noi? Dezvoltam suficient de multi Supervizori? Sau suficient de multi Manageri? Sustinem suficient de multe prezentari si instruiri? Promovam suficient de mult produsele? Daca nu ne comparam actiunile cu telurile propuse, la sfarsitul anului ne vom da seama ca am ratat ceva pentru ca nu am actionat corect atunci cand trebuia. Realitatea este ca ceea ce facem sau nu facem astazi va avea un impact major asupra rezultatelor din decembrie.

Telurile trebuie prioritizate. Care este cel mai important? Asigura-te ca stii pentru ce muncesti, ca stii ce e important pentru tine. Ce-ti doresti sa realizezi pana la finalul anului? Pentru ce esti pregatit sa muncesti zi si noapte, sa iesi din zona de confort? Unul dintre lucrurile fundamentale pe care trebuie sa le invatam daca vrem sa devenim oameni de succes este arta vizualizarii. Abilitatea de a ne vizualiza viata asa cum ne dorim noi sa fie cu mult inainte ca acest lucru sa devina realitate.
suplimentepng