Cum să ai articulații sănătoase chiar și toamna!



Suntem, oficial, la jumatatea sezonului de toamna si, in timp ce multi se pregatesc pentru sarbatorile care se apropie, unii dintre noi se confrunta cu anumite provocari la nivel fizic. Din cauza schimbarilor de vreme, articulatiile pot pune o problema odata cu inceperea sezonului de toamna si iarna. In randul persoanelor care se confrunta cu anumite sensibilitati ale articulatiilor, conditiile de mediu din lunile mai reci ale anului servesc adesea la exacerbarea disconfortului. De ce intampla acest lucru?

Pe masura ce temperatura scade, organismul incepe sa conserve caldura si se concentreaza pe mentinerea ei in zonele critice ale corpului, reducand astfel circulatia la nivelul membrelor si extremitatilor si, prin urmare, crescand disconfortul la nivelul articulatiilor.

Evitarea frigului si imbunatatirea circulatiei sunt doar doua sfaturi simple pentru a relaxa si revigora articulatiile si muschii toamna si iarna. Iata niste sfaturi care te pot ajuta:

Menține căldura

In mod logic, daca frigul este cauza disconfortului articular si muscular, atunci cel mai simplu lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te imbraci bine. Dar acest lucru nu este intotdeauna eficient, de aceea recomandarea noastra este sa-ti mentii temperatura optima a corpului prin exercitii, acest lucru imbunatatind circulatia.

Stiai ca exercitiile zilnice axate pe imbunatatirea circulatiei corpului pot ajuta, de asemenea, la reducerea disconfortului prin eliberarea de endorfine? Exista cercetari care sustin ca incalzirea inainte de orice activitate fizica si efectuarea regulata a exercitiilor de stretching pot preveni alte leziuni.

Aplică loțiuni de răcorire

A te incalzi sau a te cuibari intr-un loc confortabil acasa nu este suficient pentru a-ti relaxa muschii si articulatiile. Incearca Aloe Cooling Lotion. Aceasta lotiune cu o formula usoara asigura o senzatie imediata de racorire, datorita extractului de mentol, eucalipt si aloe.

Beneficii Aloe Cooling Lotion:

• Hidrateaza pielea si este ideala pentru masajul muschilor si ingrijirea articulatiilor
• Asigura o senzatie intensa de racorire
• Ajuta la relaxarea muschilor obositi, datorita efectului racoritor
• Contribuie la refacerea si revigorarea post antrenament
• Se absoarbe rapid in piele si are o textura non-grasa
• Certificat IASC, Kosher si Halal

Consumă vitamina D

Lunile de toamna si de iarna sunt asociate in mod obisnuit cu deficienta de vitamina D, deoarece te expui la tot mai putina lumina solara, zilele sunt mai innorate, noptile mai lungi si zilele mai scurte. Avand in vedere vremea racoroasa, este posibil sa fii, de asemenea, mai putin inclinat sa petreci timp in aer liber.

De aceea, in ajutor iti vin suplimentele noastre care contin aceasta vitamina importanta. Dintre ele, amintim Forever Calcium, care furnizeaza organismului necesarul zilnic recomandat de calciu impreuna cu vitamina D si magneziu, doi compusi esentiali pentru a maximiza absorbtia lui.

Chiar daca Forever Active HA nu contine vitamina D in compozitie, este un supliment minunat care poate ajuta la lubrifierea articulatiilor, datorita continutului de acid hialuronic cu masa moleculara mica, ceea ce asigura o absorbtie excelenta. Pe langa sustinerea sanatatii si bunei functionari a articulatiilor, acidul hialuronic este extrem de benefic si pentru hidratarea pielii, intrucat poate retine de pana la 1.000 de ori greutatea sa in apa.

Hidratează-te

Un alt mod prin care putem avea grija de articulatiile noastre este hidratarea. Hidratarea este importanta, mai ales in timpul lunilor de iarna secetoase. Nu uita, doar pentru ca nu esti infierbantat si transpirat nu inseamna ca nu pierzi lichide. Aerul uscat te poate face sa pierzi umiditate prin piele si respiratie. Deshidratarea poate creste sensibilitatea la dureri, poate reduce lubrifierea articulatiilor si poate provoca crampe musculare.

Asigura-te ca bei multe lichide, inclusiv apa, ceai si bauturi pe baza de Aloe vera, precum Forever Freedom, care, pe langa hidratarea in sine, iti asigura si substantele necesare mentinerii mobilitatii si bunei functionari a articulatiilor.

Este imbogatit cu sulfat de glucozamina si sulfat de condroitina, doua substante de origine naturala, cu rol in mentinerea mobilitatii si bunei functionari a articulatiilor. Mai mult, am adaugat vitamina C si MSM, o sursa primara de sulf biodisponibil de care organismul are nevoie pentru mentinerea integritatii tesuturilor conjunctive si buna functionare a articulatiilor.

Fă sport în interior

Daca iubesti plimbarile in aer liber sau jogging-ul de dimineata, dar simti un disconfort al articulatiilor pe masura ce se apropie toamna, ar putea fi o idee buna sa investesti intr-un abonament la o sala de sport sau, de ce nu, sa te antrenezi  acasa pana la primavara. Antrenamentul intr-un mediu mai cald ajuta corpul sa se incalzeasca mai repede si poate reduce durerile articulare.

O idee excelenta este sa inlocuiesti antrenamentele obisnuite cu o sesiune de inot intr-o piscina incalzita. Nu numai ca va ameliora disconfortul, dar apa poate ajuta la scaderea presiunii asupra articulatiilor si reduce uzura asociata cu sesiunile de alergare in aer liber.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng