Cum să-ți pregătești tenul pentru un machiaj de sărbători – Tips & Tricks


La Forever stim exact cum sa cream baza pentru un machiaj natural, stralucitor, care sa dureze si sa te faca vedeta petrecerilor de Craciun si Anul Nou. Astazi iti vom dezvalui cinci pasi cheie pentru a pregati corect tenul si pentru a te asigura ca machiajul arata si se mentine cat mai bine.

Începe cu o seară înainte

Rutina de ingrijire a tenului in „noaptea dinainte” este la fel de importanta ca cea pe care o folosesti inainte de a te machia dimineata. Inainte de a merge la culcare, alege, pentru demachiere si curarea tenului, produse care exfoliaza, hidrateaza si ilumineaza pielea. Daca in rutina ta de ingrijire se regasesc si produse cu o textura si consistenta mai densa, mai bogata, foloseste-le seara si pastreaza formulele mai usoare pentru dimineata urmatoare.

O crema ca Deep Moisturizing Cream, cu extract din scoarta de pin, este ideala pentru o hidratare profunda, restabilind necesarul hidric al tenului uscat, si poate face minuni in rutina de seara. De asemenea, contribuie la refacerea si mentinerea tineretii tenului, in timp ce beneficiezi de toate avantajele unei hidratari de exceptie.

Daca ai tenul mixt sau gras, iti propunem sa mergi pe varianta unei texturi mai usoare, cum ar fi Illuminating Gel din gama Sonya, care uniformizeaza aspectul si nuanta tenului si confera pielii o stralucire naturala. In plus, minimizeaza aspectul porilor, ceea ce il face perfect si ca baza inainte de aplicarea fondului de ten.

Întotdeauna curăță tenul dimineața

Daca nu cureti tenul, inseamna ca aplici machiajul peste sebumul acumulat in timpul noptii, ceea ce poate duce la aparitia eruptiilor cutanate. Curatarea tenului cu produsele potrivite permite acestora sa se absoarba mai bine, oferind rezultate mai bune si uniforme. Gaseste produsul de curatare potrivit tipulul tau de piele si asigura-te ca nu iti lasa senzatia de ten uscat.

Sonya refreshing gel cleanser din gama Sonya Daily Skincare are la baza gelul nostru de Aloe vera, imbogatit cu agenti de hidratare precum uleiul de Baobab presat la rece, care calmeaza si hidrateaza pielea. Antioxidantii puternici precum aminoacizii din mar si hidroxiacetofenona sustin tenul mixt, in timp ce fructul de Accacia concinna, agent natural de curatare, ajuta la indepartarea celulelor moarte, precum si a urmelor de machiaj, pentru un ten perfect curat.

Daca ai un ten mai delicat, care are nevoie de mai multa hidratare, atunci produsul ideal pentru tine este Hydrating cleanser din gama infinite by Forever, care este bogat in ingrediente naturale cu efecte puternice, precum extractul de mar si aminoacizii din mar. Aceste ingrediente nu doar asigura o hidratare imediata a pielii, ci si atrag particulele de murdarie si excesul de sebum, pentru o curatare mult mai usoara.

Nu sări peste exfoliere

Dupa ce ai curatat tenul, exfolierea te va ajuta sa indepartezi toate celulele moarte care pot cauza o textura neuniforma. In functie de tipul tau de ten, poti exfolia o data sau de doua ori pe saptamana, dar vei vedea ca machiajul tau se asaza mai bine pe piele dupa aceea si este mai putin probabil ca fondul de ten, anticearcanul sau fardurile sa se adune in liniile fine de la suprafata pielii. Un alt beneficiu al exfolierii este stralucirea - aceasta va iesi in evidenta prin orice machiaj pe care il aplici.

Noi iti recomandam Smoothing exfoliator  din gama Targeted Skincare, care uniformizeaza nuanta si textura tenul datorita ingredientelor precum bambus, microsfere din ulei de jojoba, extracte naturale si Aloe vera. Contine enzime precum bromelaina si papaina, iar alaturi de uleiul esential de lamaie ajuta la indepartarea mai usoara a celulelor moarte si confera pielii un aspect intinerit.

Dupa ce te-ai exfoliat, hraneste-ti pielea cu un serum precum Forever Alpha-E Factor, un fluid emolient cu textura fina, imbogatit cu vitaminele A, C si E, conceput special pentru a combate efectele nocive ale radicalilor liber asupra pielii si pentru a ameliora elasticitatea cutanata.

Păstrează-ți tenul hidratat

Apeleaza la o crema hidratanta inainte de a aplica orice fel de machiaj. Aceasta va conferi pielii tale un aspect ferm si o va pregati pentru o aplicare perfecta a produselor de make-up.

Bogat in extracte vegetale pretioase si alte ingrediente puternice, Sonya soothing gel moisturizer din gama Sonya Daily Skincare iti lasa tenul intens hidratat. Cu peste 10 extracte naturale din plante si uleiuri, alaturi de beta-glucanul extras din ciuperci plus colagen hidrolizat si extract de mar, aceasta formula calmeaza si hidrateaza tenul mixt.

Nu uita de buze!


Buzele sunt o parte care este adesea neglijata, dar rujurile vor sta mult mai bine daca le acorzi atentia cuvenita. Aplica Aloe Lips ca parte a rutinei tale zilnice, pentru a le mentine hranite si protejate. Fa acest lucru cu mult inainte de aplicarea oricarui ruj, astfel incat formula sa aiba timp sa hidrateze si sa catifeleze buzele.
Si iata, urmand pasii de mai sus te bucuri de un ten pregatit si stralucitor, gata de orice machiaj de sarbatori!
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.

Sntate Personalizat - 6 nov2023png