Bun sau extraordinar? Tu alegi!


Tot ceea ce facem se poate incadra in trei categorii: rau, bun si extraordinar.
 
RAU: este tot ceea ce ne iroseste timpul, energia si viata. Este munca fara un scop.
 
BUN: este ceea ce e familiar, util, productiv. Este ceea ce te pricepi sa faci. Probabil ca majoritatea timpului tau este folosit pentru asa ceva. Adica pentru ceea ce iti aduce confort, hrana si, uneori, succes.
 
EXTRAORDINAR: este ceea ce ne dorim cu totii. Este munca plina de sens, care face o diferenta, care inspira si provoaca. Este ceea ce conteaza. Este genul de munca pe care o faci fara efort si fara sa-ti dai seama ca timpul trece. Creezi extraordinarul atunci cand esti in acord total cu valorile si credintele tale, atunci cand simti ca aspiratiile si sperantele tale au un impact asupra lumii. Exista, totusi, incertitudine si disconfort atunci cand creezi extraordinarul, deoarece, deseori, acesta este nou si provocator. Tot ceea ce este nou si provocator implica si riscul de a esua, dar, pentru ca aceasta munca extraordinara conteaza enorm pentru tine, nu-ti doresti sa dai gres. Iata de unde si incertitudinea si disconfortul.
 
Foarte multi oameni nu-si dau seama sau nu-si pot alege categoria care le defineste actiunile, insa la Forever extraordinarul este la el acasa. Ai ales Forever pentru ca ai vazut potentialul si pentru ca vrei sa treci la un alt nivel in viata ta. Iata care sunt cele trei conditii pentru a reusi: concentrarea, curajul si rezistenta.
produse recomandatepng
CONCENTRAREA
 
Intr-un articol publicat in Forbes, Mike Myatt spunea ca „diferenta dintre mediocritate si succes sta deseori in abilitatea de a te concentra.”
 
Concentrat esti atunci cand poti numi cele trei proiecte cheie la care lucrezi pentru a-ti indeplini visul si cand iti dai seama care dintre cele trei este „primul dintre egali”.
Ti-ai pierdut concentrarea atunci cand lucrezi doar la ceea ce este cel mai presant.
 
Concentrat esti atunci cand iti cunosti punctele tari si incerci sa le multiplici.
Ti-ai pierdut concentrarea cand uiti ca faci parte dintr-un sistem.
 
Concentrat esti atunci cand stii ca fiecare alegere pe care o faci poate avea, in egala masura, atat consecinte pozitive, cat si negative si le cunosti pe ambele.
Ti-ai pierdut concentrarea cand alegi drumul care pe moment pare cel mai scurt.
 
Concentrat esti atunci cand in ceea ce faci bine se vad semintele extraordinarului.
Ti-ai pierdut concentrarea atunci cand doar speri ca extraordinarul sa apara intr-o buna zi.
 
Concentrarea iti permite sa atingi niveluri neobisnuite de disciplina si intensitate, care de cele mai multe ori conduc la rezultate extraordinare. Concentrarea nu este o abilitate. Este o decizie, iar odata ce ai decis sa ramai concentrat trebuie sa inveti sa te concentrezi pe ceea ce este cu adevarat important, atunci cand este cu adevarat important si cand ai motivele cu adevarat importante. Liderii eficienti aleg sa-si concentreze atentia pe un numar limitat de activitati importante, in loc sa-si piarda focusul in initiative multiple.
cea mai frumoasa afacerepng
CURAJUL

„Curajul inseamna sa fii mort de frica si totusi sa te urci in sa.” (John Wayne)
 
Curajul inseamna sa stii ca nu toata lumea va fi multumita.
Curajul paleste atunci cand te pui ultimul pe lista celor care conteaza.
 
Curajul inseamna sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie.
Curajul paleste atunci cand te straduiesti sa faci totul de unul singur.
 
Curajul inseamna sa stii ca vor fi necesare si sacrificii.
Curajul paleste atunci cand nu te simti dispus sa platesti pretul succesului.
 
Atunci cand curajul ne paraseste, inghetam. Ne incordam umerii, ca pentru lupta. Nu mai respiram cum trebuie, iar creierul, mai putin oxigenat, nu mai gandeste corect. Suntem blocati. In astfel de momente ar trebui sa apasam butonul de pauza al creierului si sa ne folosim de puterea trupului pentru a trece peste frica. Un singur pas inainte, pasul urmator, o mica actiune te va duce spre directia cea buna. Un singur pas este tot ceea ce ai nevoie pentru a incepe sa te misti din nou.
BANNER BLOG 2png
REZISTENȚA
 
Unul dintre cele mai sigure sisteme de masurare a extraordinarului este acel moment in care iti spui: As vrea sa renunt acum.” Este prea greu, prea confuz, prea indraznet, prea descurajant, prea rapid, prea solicitant, prea mare, prea scump, prea complicat, prea riscant, prea indepartat, prea ambitios, prea coplesitor. Este prea mult.
 
Si, desi e posibil sa ai dreptate, rezistenta inseamna ca ai decis deja sa faci urmatorul pas. „Oricum ai lua-o, nu este nimic rau in a cadea. Rau este sa ramai jos.”(Mohammad Ali)
 
Studiile ne arata ca rezistenta nu este pur si simplu o calitate, ci se construieste asemenea unui zid cu multe caramizi. Care sunt modalitatile, mijloacele si practicile care te ajuta sa-ti construiesti rezistenta? Atitudinea pozitiva, adaptabilitatea, creativitatea, pentru ca, asa cum spunea omul de stiinta austriac Victor Frankl, „libertatea suprema a unui individ este abilitatea de a-si alege atitudinea intr-un anumit set de circumstante”.
 
Toate cele trei elemente enumerate mai sus sunt mai de graba constructii personale si mai putin calitati innascute. Nu trebuie decat sa vrei sa muti toate actiunile tale din cele doua recipiente (rau si bun) in cel de-al treilea, numit „extraordinar”. Partea cea mai buna este ca in Forever ai la dispozitie o echipa minunata si foarte multe resurse care te vor ajuta sa faci asta. Ramane doar ca tu sa vrei sa fii extraordinar.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng