Aloe Vera - planta celor 1000 de miracole!

pexels-photo-1581101jpeg

Aloe Vera este o planta ce arata ca un cactus, dar in fapt ea apartine familiei liliaceelor, care include si usturoiul si ceapa. Este originara din Peninsula Arabiei, dar creste spontan in climatele tropicale din intreaga lume. Este fara tulpina sau cu una foarte scurta si suculenta, ce  creste la o inaltime de 30-36 inch, cu ramuri si mladite din radacina. 
Adesea  este supranumita "Planta Miraculoasa", sau "Vindecatorul Natural". Numele Aloe Vera provine din cuvantul arab "Alloeh", care semnifica "substanta stralucitoare amara", iar in latina "vera" inseamna "adevarat". Egiptenii au numit Aloe "Planta Nemuririi".

Planta este cunoscuta si folosita de secole pentru proprietatile benefice asupra sanatatii, frumusetii si de ingrijire a pielii. Astazi planta de Aloe se foloseste pentru scopuri diverse.
Exista peste 300 de specii de Aloe, dar planta numita Aloe Barbadensis Miller (Aloe Vera sau Aloe cea adevarata) este cea mai utila gratie proprietatilor medicinale pe care le prezinta.
produse recomandatepng

Ce conține Aloe Vera?

Aloe Vera este o planta unica, bogata in multi compusi biochimici. Are mai mult de 200 de substante diferite, biologic active, ce includ vitamine, minerale, enzime, zaharuri, antrachinone si compusi fenolici, lignine, saponine, steroli, aminoacizi si acid salicilic.
Din acesti compusi, aproximativ 75 au o activitate biologica.  Compusii cei mai de vaza sunt:

Vitaminele

Aloe vera contine multe vitamine, cu exceptia vitaminei D. Contine  vitaminele  A,C,E,B (tiamina, niacina, riboflavina, cianocobalamina), vitamina F, Colina si acidul folic. Complexul B si Colina sunt implicate in metabolismul aminoacizilor. B12 joaca un rol important in productia de eritrocite.
Acidul folic este implicat in dezvoltarea celulelor rosii. 

Mineralele

Aloe Vera furnizeaza 9 minerale: calciu, crom, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu si zinc. Acestea sunt minerale esentiale pentru starea de sanatate, care lucreaza in diverse combinatii unele cu celelalte, cu vitaminele si oligoelementele. 

Aminoacizii

Douazeci de aminoacizi de care are nevoie corpul nostru au fost descoperiti, incluzant 7 din cei 8 esentiali, pe care corpul nu-i poate sintetiza.

 Zaharurile

Aloe Vera asigura atat monozaharide (glucoza si fructoza) cat  si polizaharide. Monozaharidele au actiune antiinflamatoare iar  polizaharidele au activitate antivirala, imunomodulatoare, asa cum este cazul acemananului.  

Enzimele

Sunt 8 enzime izolate din Aloe Vera, incluzant aliaza,  fosfataza alcalina, amilaza, carboxipeptidaza, catalaza, celulaza, lipaza, peroxidaza. Aceste enzime ajuta la digestia zaharurilor si a grasimilor alimentare.

 Sterolii

Planta asigura 4 steroizi vegetali principali - colesterol, campesterol, lupeol, betasitosterol. Sterolii au actiune antiinflamatoare, in timp ce lupeolul poseda si proprietati antiseptice si analgezice. 

Substanță pe bază de lignină celuloză

Aceasta substanta lemnoasa asigura puterea de penetrare a Aloe Vera in tegument, avand abilitatea dea transporta alte ingrediente active in straturile adanci ale pielii, pentru a hrani epiderma.

 Saponinele

Aceste substante spumante formeaza 3% din gel si sunt in general substante de curatare, cu proprietati antiseptice. 

Antrachinonele

Aloe vera ofera 12 antrachinone in cantitati mici, ce actioneaza ca agenti cu puternic efect antimicrobian si antiviral. Aplicata pe piele, absorb razele ultraviolete, inhiba activitatea tironazei, reduc formarea de melanina si actioneaza ca analgezice naturale puternice. 

Acidul salicilic 

Actioneaza ca analgezic, cu efect antiinflamator; de asemenea ajuta la indepartarea tesuturilor moarte. 
youtubepng