Ai grijă de ochii tăi!


Cum poți să ai mai multă grijă de ochii tăi

Avem grija, de-a lungul vietii, de corpul nostru in multe feluri, dar de multe ori ochii raman la finalul listei prioritatilor. Ba chiar mai mult, ii fortam, mai ales cu atat de multe dispozitive care ne acapareaza atentia si vederea si, daca nu simtim disconfort, ii neglijam pana cand realizam ca vederea slaba poate ingreuna cititul, condusul si multe alte lucruri pe care le consideram normale in viata de zi cu zi. Iata de ce devine evident cat de important este sa avem grija de sanatatea ochilor.

Fie ca esti binecuvantat cu o vedere perfecta sau porti deja ochelari sau lentile de contact, de ce sa nu aplici cateva dintre sfaturile si recomandarile pe care ti le-am pregatit pentru a minimiza presiunea pe care o pui asupra ochilor tai?


Mergi regulat la control oftalmologic


Vederea se poate deteriora in timp. Prin urmare, chiar daca, in urma cu 10 ani, ti s-a spus ca vezi perfect, n-ar trebui sa presupui ca lucrurile raman asa pentru totdeauna. Recomandarea specialistilor este sa-ti testezi periodic vederea. A nu avea o reteta atunci cand ai nevoie de una sau o reteta gresita (de exemplu, a continua sa folosesti o pereche de ochelari care ti-au fost prescrisi in urma cu trei ani si care nu mai sunt potriviti pentru tine) iti poate afecta cu adevarat ochii.

In plus, daca medicul oftalmolog considera ca ai nevoie de reteta cu anumite dioptrii, asigura-te ca porti ochelarii sau lentilele de contact ori de cate ori ai nevoie, conform prespcriptiei, pentru a preveni oboseala ochilor si deteriorarea ulterioara a vederii. In cele din urma, este important sa-ti amintesti sa scoti lentilele de contact in fiecare seara si sa urmezi instructiunile de curatare adecvate, pentru a reduce riscul de uscaciune sau infectie a ochilor.

Demachiază-te zilnic


Ni se spune adesea ca demachierea este importanta pentru a lasa pielea si porii sa respire, dar este la fel de important sa curatam si machiajul ochilor (fard, creion sau tus, rimel), pentru a preveni aparitia iritatiilor sau a infectiilor oculare.

Poti alege Sonya Refreshing Gel Cleanser, care curata in mod delicat si nu irita pielea sensibila din jurul ochilor. Si daca vorbim despre machiaj, nu imparti niciodata produsele de machiaj cu altcineva, mai ales cele pentru machiajul ochilor. Daca procedezi astfel, te expui riscului de a „face schimb” de bacterii si infectii.

Poartă ochelari de soare cu filtru UV


Stim cu totii cat de important este sa ne protejam pielea, asigurandu-ne ca lotiunea SPF pe care o combate atat radiatiile de tip UVA, cat si pe cele de tip UVB, precum Aloe Sunscreen, dar te-ai gandit vreodata ca si ochelarii de soare ar trebui sa asigure protectie UV? O pereche ieftina poate parea un chilipir, dar nu protejeaza corespunzator ochii. Daca petreci mult timp in aer liber, expus la razele soarelui, este extrem de important sa te asiguri ca ochelarii blocheaza 99% pana la 100% din toate razele UV daunatoare.

Dormi suficient


Nu exista nimic mai bun decat un somn de calitate pentru a-ti ajuta corpul sa se odihneasca si sa se repare. Exista unele lucruri pe care cafeaua de dimineata pur si simplu nu le poate rezolva. Vorbim aici despre problemele de sanatate care vin, adesea, la pachet cu lipsa constanta de somn. Acest lucru este valabil si pentru a mentinerea sanatatii ochilor. Daca nu dormi suficient, s-ar putea sa descoperi ca ochii sunt uscati, iritati, te confrunti cu senzatia de prurit si vei fi tentat sa duci frecvent mana la ochi pentru a scapa de aceste senzatii. Un gest simplu, facut de multe ori chiar fara sa fii constient, dar care contribuie la intrarea mai multor bacterii in ochi si te expune un risc mai mare de infectie.

Limitează timpul petrecut în fața dispozitivelor electronice


A te uita la un ecran toata ziua poate fi foarte daunator pentru sanatatea ochilor tai, iar in zilele noastre, in plina era digitala, petrecem adesea mai mult de zece ore pe zi in fata dispozitivelor electronice. Desi este recomandabil sa reducem aceasta durata, stilul de munca si de viata fac de multe ori dificil de realizat acest obiectiv, asa ca este important sa pui cateva bariere de protectie. De exemplu, poti implementa regula 20/20/20 pe computer in timp ce lucrezi. La fiecare douazeci de minute, priveste in alta parte si concentreaza-te pe ceva aflat la cel putin douazeci de metri distanta timp de cel putin douazeci de secunde. Poti, totodata, sa minimizezi lumina albastra daunatoare schimband setarile ecranului computerului sau al telefonului mobil sau folosind o pereche de ochelari cu filtre pentru combaterea luminii albastre. O idee buna ar fi sa limitezi timpul petrecut in fata ecranelor inainte de culcare, pentru o mai buna calitate a somnului.

Ia vitaminele corecte


Cunoastem toti beneficiile unei diete bine echilibrate pentru sanatatea si starea noastra de bine, dar stiai ca exista si o multime de alimente care contin nutrienti esential pentru ochi? Unii dintre nutrientii-cheie pentru sanatatea ochilor includ vitamina A, zincul si cuprul. Luteina si zeaxantina sunt carotenoizi, pigmenti care se gasesc in plante, in retina si, totodata, in cantitati mai mari in legumele cu frunze verzi, cum ar fi varza, kale si spanacul, care contin si cantitati mari de cupru. Zincul ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si se gaseste in oua, produse lactate si carne, iar pentru vegani leguminoasele si semintele sunt o sursa buna de zinc.

De asemenea, poti adauga Forever iVision in rutina zilnica. Forever iVisionTM este un supliment de ultima generatie pentru epoca moderna. Forever iVision™ contine vitamina A si zinc, care contribuie la mentinerea vederii normale, vitaminele C si E, care contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si un mix puternic de extract de afine si Lutemax® 2020, un amestec brevetat, testat clinic, care duce ingrijirea ochilor la un alt nivel, adaptat stilului de viata digital pe care il traim cu totii astazi mai mult ca oricand.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng