Ai încredere în sistemul tău digestiv


Cum să menții starea de bine și imunitatea în parametri optimi având grijă de sistemul digestiv

Stiai ca sistemul digestiv joaca un rol important in mentinerea imunitatii? Cercetarile arata ca in sistemul digestiv traiesc 60-70% dintre celulele sistemului imunitar, transformand, practic, intestinele intr-un punct de start pentru stimularea sistemului natural de aparare al organismului. Tocmai de aceea, pentru a te simti cat mai bine in pielea ta, este extrem de important sa stimulezi cresterea numarului de bacterii bune si sa mentii sanatatea sistemului digestiv. Iata cateva variante prin care poti face acest lucru.

Mănâncă corect

Îmbunătățește-ți sistemul imunitar cu un regim alimentar echilibrat si corect. Combina alimentele bogate in vitamine cu unele care contribuie la o digestie mai buna.

Cerealele integrale asigura organismului fibrele de care are nevoie pentru o functionare optima a colonului si stimuleaza bacteriile bune din intestine.

Alimentele verzi asigura organismului fibre si vitamine importante, ajutand sistemul digestiv sa ajunga la microbiomul optim cu trilioane de microorganisme care sustin sistemul imunitar.

Bananele sunt fructe cu un continut scazut de fructoza si contin atat fibre, cat si inulina, pentru a stimula inmultirea bacteriilor bune din intestine.

Avocado este o alta sursa extraordinara de nutrienti esentiali, fibre si grasimi sanatoase, si ajuta la cresterea imunitatii prin intermediul sistemului digestiv.

Ia mai multe suplimente alimentare în fiecare zi

Luand zilnic de suplimente alimentare, asa cum o faci cu bacteriile bune, de exemplu, iti ajuti organismul la mentinerea unui nivel optim de bacterii bune. Forever Active Pro-B cu Zinc contine 6 tulpini diferite de bacterii benefice, pentru o digestie sanatoasa si un sistem imunitar puternic. Aceasta formula contine FlorActiv – o gama de tulpini benefice studiate la Copenhagen University Hospital. Efectele benefice ale bacteriilor bune pot fi potentate cu ajutorului gelului de Aloe vera. Forever Aloe Vera Gel sustine digestia si stimuleaza absorbtia nutrientilor de care sistemul digestiv are nevoie pentru o functionare corecta. Aloe vera actioneaza, de asemenea, si ca prebiotic, adica un fel de hrana de care probioticele au nevoie pentru a mentine nivelul de bacterii bune in parametri optimi.

Alege să faci mișcare în mod corect
Antrenamentele intensive sunt extraordinare, dar pentru echilibrul sistemului digestiv, expertii recomanda alternarea exercitiilor dificile cu sesiuni mai usoare. Daca alegi sa faci o plimbare lunga sau sa ridici greutati in ritmul tau, vei ajuta la restabilirea fluxului sangvin si la o mai buna functionare a tractului gastrointestinal.

Practică mindfulness
Stresul isi spune cuvantul si atunci cand vorbim despre sistemul digestiv. Gaseste o modalitate prin care sa introduci in rutina ta zilnica exercitii de mindfulness, precum meditatia sau yoga. Cercetarile arata ca un impact pozitiv profund asupra starii de bine fizice si emotionale il au si iesirile in natura.
Nu uita sa te hidratezi corect pe parcursul zilei. Consumul unei cantitati suficiente de apa ajuta la refacerea mucoasei si a florei intestinale.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng