6 strategii de marketing offline care încă funcționează și azi


6 strategii de marketing offline care încă funcționează în era digitală

Marketingul a cunoscut o schimbare de paradigma odata cu dezvoltarea accelerata a tehnologiei. Crearea unei pagini de Facebook a afacerii, postarea pe Twitter a noutatilor din industrie, un Tik-Tok care genereaza vanzari rapide, trimiterea de notificari push de vanzare catre clienti... canalele digitale pe care le folosim pentru a vorbi cu clientii si prospectii evolueaza in fiecare zi. Desi aceste platforme sunt remarcabil de eficiente, majoritatea companiilor de succes practica o combinatie de strategii de marketing online cu offline pentru a genera clienti potentiali si a stimula vanzarile.
Iti prezentam cateva strategii de marketing de “scoala veche” care isi fac treaba si astazi. Aceste actiuni simple sunt modalitati eficiente de a promova si creste  afacerea ta in moduri subtile, dar eficiente.
produse recomandatepng

1. Distribuie cărți de vizită ori de câte ori ai ocazia

Este probabil cea mai veche, simpla si accesibila strategie, motiv pentru care se afla in fruntea listei. Poti imparti carti de vizita vecinilor si potentialilor clienti, le poti posta la avizierele publice, le poti strecura in carti sau reviste la saloanele, conferintele sau evenimentele la care mergi, le poti oferi practic oricarei persoane cu care interactionezi. Desi par ca nu mai sunt la moda, cartile de vizita au inca un potential urias, spun specialistii in marketing.

2. Ia cuvântul la evenimente

Cauta evenimente din industria sportului, wellness-ului si antreprenoriatului si de cate ori ai ocazia, inscrie-te si participa cu un discurs educativ si inspirat. O astfel de prezenta are un impact puternic in randul celor care impartasesc aceeasi pozitie in industria ta si creeaza o amprenta puternica in echipa ta. Daca crezi ca nu ai suficienta autoritate in industrie pentru a tine un discurs in fata colegilor, este totusi util sa participi la astfel de evenimente si sa arati echipei si prospectilor pe social media unde te afli, care este motivul etc. Relationeaza intotdeauna cu cei prezenti, fa schimb de carti de vizita. Relatiile pe care le construiesti te pot ajuta pe termen lung.
BANNER BLOG 2png

3. Trimite mici “atenții” poștale

Chiar si in era e-mailului si online-ului, in general, corespondenta prin posta este inca o metoda de marketing acceptabila si... chiar surprinzatoare. Ai fi surprins sa afli cat de multi oameni inca prefera sa primeasca oferte, scrisori, vederi sau flyere prin posta. Trimite cupoane sau flyere/carduri cu noutati despre produse, mostre, chiar si vederi din calatoriile tale cu Forever echipei sau orice crezi ca ti-ar putea promova cel mai bine afacerea. Aceasta este cu siguranta o abordare mult mai personala de marketing si cu un impact mare in mintea consumatorului.

4. Participă la toate stimulentele/evenimentele fizice Forever

Stimulentele Forever te aduc sub acelasi acoperis cu toti liderii de top si iti ofera sansa sa afli primul cele mai noi informatii care te ajuta in afacerea ta. Toate acestea sunt evenimente offline, dar impactul lor este incredibil in randul motivatiei si rezultatelor oamenilor care participa. Este o energie care nu poate fi egalata de niciun eveniment online. In plus, ai ocazia sa studiezi prezentarile despre produse, sa participi la workshop-uri si, in general, sa obtii o perspectiva reala asupra directiei de marketing a companiei. Desigur, stimulentele sunt, de asemenea, oportunitati extraordinare de a cunoaste oameni noi si de a-ti forma noi legaturi. Fa-ti o retea de contacte cu alti profesionisti si cauta oportunitati de a creste prin colaborare.
cea mai frumoasa afacerepng

5. Schimbă-ți imaginea și branding-ul

Consolideaza-ti imaginea pe piata prin reevaluarea modului in care te prezinti in afacerea ta. Aspectul conteaza – branding-ul si design-ul materialelor tale de prezentare spun multe despre tine si afacerea ta. Poate ca este momentul sa iti reimprospatezi look-ul si stilul, astfel incat sa tii pasul cu timpurile, targetul tau si cu noile generatii care reprezinta viitorul in orice afacere, nu doar Forever. Investeste in tinute, prezentari si materiale la nivel profesionist. Chiar si cea mai mica schimbare poate avea un impact semnificativ. Transforma imaginea ta intr-una care inspira incredere oriunde ai merge, atragand astfel mai multi clienti si parteneri de afaceri.


6. Celebrează succesele

Organizeaza petreceri tematice cu echipa, prezentari offline de business si produse si nu uita de evenimentele de celebrare a succeselor tale si ale echipei. Profita de orice ocazie pentru a-ti recunoaste echipa si offline (mici gesturi, buchete de flori, petreceri cu baloane, cocktail party, aloe party) pentru a incuraja viitoarele succese.
Imbratiseaza din plin noile tehnologii si strategii digitale, dar nu uita de importanta vitala a interactiunilor si strategiilor offline! Integreaza abordarile online si offline in afacerea ta pentru un impact maxim si bucura-te de procesul de explorare si inovare in calatoria ta cu afacerea Forever.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
Sntate Personalizat-6 oct 2023png