Aloe Vera și constipația

Ce este constipația și ce o produce?

Constipația înseamnă în esență că există probleme în evacuarea regulată a scaunului sau  nu se pot evacua toate deșeurile prin scaun.  Intestinul subțire extrage nutrienți din hrana pe care o consumi, iar mai apoi deșeurile sunt trecute în intestinul gros. Aici apa este re-absorbită  din hrană iar scaunele sunt deșeurile rămase după această absorbție a  apei. Prea multă sau prea puțină apă pot  face excrementele mai dure decât ar trebui să fie, așa încât va fi greu să le evacuăm.

Persoanele care suferă de constipație pot experimenta dureri destul de mari provocate de bolul fecal în tranzitul său, care este dur  și de o mărime neobișnuită.

Cauze ale constipației

  • Schimbările dramatice în stilul nostru de viață, cum ar fi alimentele consumate și nivelul de activitate fizică.
  • Deshidratarea . Apa face ca scaunul omului să devină mai moale și mai ușor de eliminat.
  • Reținerea de a elimina. Nu putem să mergem totdeauna la toaletă atunci când avem nevoie, dar reținerea de la a elimina scaunul pentru perioade lungi de timp poate avea efecte negative asupra tractului digestiv. În mod specific asupra rectului și colonului .
  • Administrarea de medicamente antiacide
  • Lipsa fibrelor solubile. Alimentele precum legumele verzi sunt o sursă foarte bună de fibre, aceste alimente înmoaie scaunul și îl fac ușor de eliminat.
  • Consumul de produse lactate, cum sunt laptele, brânza, iaurtul etc.
  • Cantități mari de cafeină ingerată.
  • Alte cauze includ diabetul, obezitatea, boli de colon sau alte boli digestive.

Tratarea constipației cu rețete având la bază Aloe Vera 

Aloe Vera gel poate fi foarte bun pentru sănătatea tractului digestiv. Latex-ul de Aloe, ce se găsește în frunză conține cele mai multe din proprietățile laxative pe care le dorim, sau "ingrediente active" . Luați o frunză proaspătă de Aloe Vera și disecați-o cu grijă. Îndepărtați seva galbenă cu consistență cărnoasă, din partea interioară a frunzei.
Spălați și clătiți părțile plantei, pe care doriți să le consumați. Folosiți doar câteva picături din seva de latex de la Aloe. Spălați și preparați o ceașcă de fenicul proaspăt. Puneți toate ingredientele într-un blender. Adăugați zeama de la o lămâie, și miere, dacă este necesar. Amestecați toate ingredientele, adăugați gheață la băutura rezultată și consumați.

Notă

Această rețetă nu ar trebui consumată zilnic ci doar atunci când sunteți constipat pentru mai mult de trei ore. Consultați doctorul înainte de administrare. Femeile gravide sau care alăptează ar trebui să evite această rețetă cu latex de Aloe Vera, cât și alte remedii laxative.  Dacă aveți alergii la Aloe Vera, usturoi, lalele sau ceapă, nu o folosiți. Persoanele cu probleme cardiovasculare ar trebui să evite consumul de latex de Aloe Vera.  Evitați acest ingredient și dacă suferiți de orice problemă digestivă cronică sau altă boală. Acest remediu nu este potrivit pentru femeile însărcinate, diabetici sau cei cu boli ale tiroidei sau rinichilor.