Aloe Vera și îngrijirea părului

Aloe Vera este un remediu natural excelent pentru problemele podoabei capilare. Câteva din beneficiile utilizării Aloe
sunt:
 • calmarea mâncărimilor scalpului,
 • reducerea roșeții și inflamației scalpului,
 • întărirea și strălucirea firului de păr,
 • echilibrarea pH-ului zonei scalpului,
 • susține creșterea firelor de păr,
 • repară vârfurile deteriorate,
 • vindecă scalpul afectat de psoriazis și seboree,
 • penetrează cu ușurință firele de păr și scalpul,
 • proprietăți antifungice,
 • atenuează mătreața,
 • ajută firul de păr să rețină apa și umiditatea, în general,
 • reduce formarea mătreții: calmează inflamațiile, mâncărimea și tendința de a forma coji,
 • hrănește, hidratează și protejează atât scalpul cât și firul de păr,
 • redă catifelarea și strălucirea,
 • stimulează creșterea noilor fire de păr cât și a celor existente, întărind rădăcinile.

Aloe Vera și tratamentul căderii părului

 Căderea părului este o problemă des întâlnită ce afectează atât bărbații cât și femeile. De obicei, căderea a 100 de fire de păr pe zi este considerată normală, dar dacă numărul este mai mare, atunci problema este severă. Căderea părului poate fi provocată de infecții ale scalpului, stress fizic și mental, schimbări hormonale sau o nutriție de slabă calitate. 

O rețetă împotriva căderii părului

Din fericire, există un număr de ingrediente naturale cum ar  fi Aloe Vera, ce se poate utiliza cu succes pentru problema căderii părului. Aloe Vera și Uleiul de măsline reprezintă surse bogate de vitamina A și E, care ajută la întărirea firelor de păr și stimulează foliculii piloși.  Masarea scalpului cu ulei de măsline va stimula, de asemenea, și alimentarea cu sânge a scalpului, asigurând astfel o creștere sănătoasă a părului. Luați 2 lingurițe de gel de Aloe Vera și 3 lingurițe de ulei de măsline într-un bol și le amestecați cu o lingură. Folosiți acest amestec pentru a vă masa scalpul timp de 10 minute. Lăsați amestecul pe scalp timp de alte 30 de minute, iar apoi  spălați-vă cu un șampon blând. Realizați acest procedeu de două ori pe săptămână.

Aloe vera pentru mătreață

Aloe Vera gel  în amestec cu ulei de cocos - se va încălzi acest amestec deasupra unei flăcări slabe, timp de 30 de minute. așteptați apoi ca amestecul să se răcească la temperatura camerei.  Masați cu blândețe scalpul și firele de păr și     asigurați-vă că este distribuit uniform.  Spălați mai apoi cu un șampon blând și balsam după 3  ore.

Aloe Vera și părul gras

 Adesea tratamentele pentru părul uscat pot  conduce la o creștere nedorită a producției de ulei. Din fericire, Aloe Vera se poate utiliza pentru a clăti părul gras, fără efecte nedorite, secundare, cum ar  fi părul uscat și fragil. Luați o parte Aloe Vera gel și două părți de suc de lămâie și le aplicați-le la rădăcinile firelor de păr.  

Aloe Vera pentru tratament

 Balsamul obișnuit pentru păr vă menține hidratarea firelor de păr - aplicați gel de Aloe Vera cu vârfurile degetelor.  Acest procedeu va asigura și un efect de liniștire a pielii scalpului cât și  susținerea creșterii firelor de păr.

Balsam fără clătire

 Mixați foarte bine cantități egale de apă și gel de Aloe Vera apoi puneți amestecul obținut într-un flacon cu pulverizator. Adăugați și câteva picături dintr-un ulei esențial și gata. 

Balsam pentru curățare profundă

Mixați aceeași cantitate de ulei de măsline și Aloe Vera gel. Folosind un pieptene,  răspândiți amestecul rezultat în mod uniform pe părul dumneavoastră.

Aloe Vera pentru vârfuri despicate

Luați gel de Aloe Vera, suc de  lămâie și ulei de măsline într-un bol mic. Amestecați-le până obțineți o pastă fluidă omogenă . Aplicați acest amestec pe păr timp de 30 de minute. Spălați-l cu un șampon blând apoi cu balsam. 

Aloe Vera pentru păr uscat

Luați o cantitate mică de Aloe Vera gel și ulei de migdale. Amestecați ambele ingrediente și aplicați-le pe scalp. Lăsați-le să penetreze în adâncime, până la rădăcinile firelor de păr, pentru cel puțin 20 de minute.

Stoparea căderii părului

Aplicați  aloe vera gel pe  scalp pentru a preveni căderea părului ți a stimula creșterea firelor de păr. Pentru un scalp sănătos, Aloe Vera acționează ca un bun balsam de păr, prevenind despicarea firelor de păr, care este una din cauzele majore ale căderii părului. Este indicat să folosiți șampoane blânde pentur a stopa căderea părului. În loc să cumpărați șampoane scumpe din market, luați câteva frunze de Aloe Vera,  extrageți gelul din interiorul lor și aplicați-l direct pe păr. Este cel mai bine în forma sa naturală. 

Aloe Vera ca balsam de păr

Aplicarea de gel de Aloe Vera direct pe păr va  ajuta dar el poate fi amestecat și cu alte ingrediente, cum ar fi sucul de lămâie, ou, ulei de măsline sau uleiuri esențiale. 

Aloe Vera ca șampon

 Amestecați  aloe vera gel cu șamponul uzual al dv. pentru curățarea părului. Folosiți acest amestec ca șampon pentru păr.