Scapă de rutina 9 - 5


Munca, asa cum o stim, si schimbarile aduse de inovare

Modul de a munci se schimba substantial in zilele noastre. Inovarea si descoperirile din
domeniul tehnologiei deschid noi oportunitati celor care vor sa-si croiasca singuri drumul catre o cariera de succes.

O PIATA IN CONTINUA DEZVOLTARE SI SCHIMBARE

Din ce in ce mai multi oameni reusesc sa profite de oportunitati noi pe piata muncii. Si, chiar daca vanzarile directe sunt un model nou de business consacrat, Forever Living Products a reusit si continua sa reuseasca sa scoata in evidenta cele mai bune produse, dar si sa ofere celor care au afaceri proprii instrumentele digitale necesare dezvoltarii. Social media a schimbat radical felul in care clientii interactioneaza cu afacerile si proprietarii lor. Alte instrumente, precum aplicatiile digitale, platformele de e-commerce si descoperirile din domeniu au facut din piata vanzarilor directe o adevarata industrie, cu target la nivel global. In felul acesta, cei care detin afacerile pot sa-si dezvolte o retea mai mare de clienti in mai putin timp.

Generatia Milenialilor

In 2015, potrivit Ernst & Young, Milenialii erau cea mai numeroasa populatie activa din punct de vedere profesional, iar in decurs de 5 ani pronosticul era sa ajunga sa reprezinte 75% din forta de munca. Acest lucru a produs schimbari majore in toate domeniile. Si, in timp ce parintii lor alegeau cariere stabile si lucrau pentru aceeasi companie timp de multi ani, Milenialii sunt mai deschisi sa-si schimbe locul de munca o data la cativa ani. De fapt, asa au reusit Milenialii sa aiba salarii mai mari si job-uri mai bune. Dar tot de la ei vine si provocarea unei mai mari libertati, ei fiind, prin excelenta, o generatie de antreprenori si freelanceri, cu viata traita in stilul propriu.

IN MULTE DOMENII SE POATE LUCRA DE LA DISTANTA, OAMENII POT SA-SI FACA TREABA DE ORIUNDE, IAR ASTA ASIGURA ECHILIBRUL PERFECT INTRE VIATA PROFESIONALA SI CEA PERSONALA.

Mai multe posibilitati de a-ti dezvolta abilitatile profesionale

Cei care lucreaza pe cont propriu sunt mai dispusi sa investeasca in ei insisi si in dezvoltarea abilitatilor profesionale decat cei care opteaza pentru rutina 9 – 5.
Potrivit studiilor realizate de Uniunea Freelancerilor din America, mai mult de jumatate dintre cei care lucreaza pe cont propriu s-au recalificat profesional in ultimele 6 luni. In bootcamp-uri, la seminarii de weekend si cursuri online, in incercarea de a tine pasul cu o economie care creste odata cu tehnologia, noua generatie se afla intr-un proces continuu de dezvoltare a abilitatilor profesionale. In ziua de azi, oamenii au optiuni nelimitate de acces la informatie si tot atatea posibilitati de a obtine atestatele si diplomele de formare profesionala de care au nevoie pentru a avea succes in cariera.

Schimbari in cultura organizationala

In timp ce procentul celor care lucreaza pe cont propriu creste constant, companiile au inca nevoie de persoane care sa munceasca cu norma intreaga. Acest lucru duce la schimbari importante in cultura organizationala. Milenialii devin majoritari in procentul celor care sunt activi pe piata muncii, astfel ca business-urile trebuie sa-si adapteze cerintele si sa ofere angajatilor program de lucru flexibil, posibilitatea de a munci de la distanta, precum si resurse de relaxare si deconectare la locul de munca. De la distanta se poate munci mai mult si asta pentru ca oamenii au posibilitatea de a lucra de oriunde, lucru care echilibreaza mult relatia dintre viata profesionala si cea personala.

Economia de tip Gig – creata de freelanceri si lucratorii pe platformele online

Compania Uber este, in principal, responsabila de crearea economiei de tip gig, prin serviciul de car sharing. Soferii se logheaza, muncesc cand vor si se opresc cand hotarasc tot ei. Sunt persoane care lucreaza full-time, in timp ce altii conduc doar in timpul liber, pentru un castig suplimentar. De la partajarea de masini, economia de tip gig a ajuns sa includa si domeniul alimentar, serviciile de curierat si cele de livrari mici, comisioane, etc.
Gigantul Amazon, de exemplu, se bazeaza mult pe muncitorii de tip gig in demersul de a dezvolta o retea de livrare si in domeniul alimentar, incluzand aici atat hrana rece, neperisabila, cat si preparate calde, gatite. Tehnologia a reusit mai mult decat o simpla schimbare a economiei. A creat, de fapt, un stil cu totul nou de a munci, a revolutionat forta de munca si cultura organizationala in ansamblu. Expertii sunt de parere ca economia de tip gig va continua sa se extinda.

Unde te vezi in viitor?

Pentru milioane de oameni, vanzarile directe reprezinta sansa de a face ceva care se potriveste perfect stilului lor de viata, ceva care ii ajuta sa duca la bun sfarsit tot ce isi propun. Tu ai de ales intre un job cu norma intreaga si program flexibil sau o cariera ca freelancer, tot cu norma intreaga. Indiferent care dintre variante simti ca ti se potriveste mai bine, cu siguranta esti martorul unor schimbari importante pe piata muncii, asa ca posibilitatile din care poti alege sunt nelimitate.


Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.