Reinventare. Evoluție. Creștere


Sa presupunem ca va plimbati la marginea unui lan si dati peste un om care secera graul.
 
„Buna ziua! Ce faceti?”
„Secer graul, nu se vede?”
„Dar pareti tare obosit… Ce s-a intamplat?”
„Secera asta, nu prea mai taie ...”
„De ce nu o ascutiti?”
„N-am timp! Trebuie sa termin de secerat lanul cat mai repede!”
produse recomandatepng
Aceasta povestire este o ilustrare a situatiei in care oamenii sunt atat de ocupati cu obtinerea de rezultate, incat uita ca trebuie sa-si mentina si sa-si imbunatateasca abilitatile de a ajunge la acele rezultate. Pentru a putea functiona timp indelungat, un automobil are nevoie de intretinere. Pentru a putea fi sanatos, corpul omenesc trebuie sa faca exercitii fizice. Iar pentru a putea da rezultate maxime, intelectul unui individ trebuie mentinut la capacitate si imbunatatit permanent.
Procesul de auto-imbunatatire este o activitate importanta, dar nu urgenta. Oamenii nu sunt dispusi sa-i dedice timp si energie pana cand nu-i recunosc insemnatatea. Proverbul „Ai carte, ai parte” se aplica celor care isi aloca periodic timpul necesar si se opresc, analizeaza situatia in care se afla si directia in care se indreapta, detecteaza problemele si actioneaza in consecinta. Oamenii care fac progrese reale invata din greseli si se auto-imbunatatesc. Pe ceilalti, greselile ii infrang, ii demotiveaza si ii fac sa-si piarda directia.
 
Procesul de auto-imbunatatire presupune pro-activitate. Cata vreme el nu este presant, e nevoie de initiativa, vointa si disciplina pentru a-l porni si a-l intretine. El se deruleaza in cateva etape:
cea mai frumoasa afacerepng
Analiza nevoilor. Exista institutii care ofera astfel de servicii prin aplicarea de teste personale in urma carora se detecteaza acele abilitati care necesita imbunatatire. In acelasi timp, fiecare individ are capacitatea de a se auto-analiza sau a cere parerea celor apropiati, inclusiv a sponsorului. In acest fel va identifica zonele in care are nevoie de ajutor.
 
Alegerea resurselor. Forever Living Products ofera o paleta larga de resurse de dezvoltare personala, de la intalniri de recunoastere, motivare si instruire, cursuri, materiale de marketing, site-uri web si pana la sponsori sau alti FBO, membri ai aceleiasi echipe.
 
Expunerea la informatie. Este momentul de decizie si implicare. Participarea la un curs, lectura unui material informativ, prezenta la Success Day, o discutie cu sponsorul, toate reprezinta actiuni concrete, initiative binevenite in timpul carora se obtin informatii utile dezvoltarii si consolidarii afacerii.
 
Prelucrare, retinere, aplicare. Cantitatea mare de informatii pe care un FBO o are la dispozitie se poate organiza si ierarhiza in functie de importanta si utilitate imediata. Apoi, ea trebuie pusa in practica. Exista doua tipuri de indivizi: cei care prelucreaza si retin informatia si cei care o pun si in practica. Acestia din urma sunt, de fapt, cei dintai.
 
Masurare, ajustare, reimplementare. Pentru un FBO este important sa aiba abilitatea de a analiza obiectiv care dintre informatiile puse in practica devin, in timp, schimbari in bine pentru propria afacere. In acest fel, distribuitorul va renunta la cele care nu dau rezultate si va pune accent pe cele care se dovedesc eficiente.
BANNER BLOG 2png
La adulti, invatarea are cateva particularitati. Printre altele se caracterizeaza prin autonomie, deoarece oamenii adulti au o imagine clara asupra felului in care le vor folosi noile cunostinte. In acelasi timp, adultii sunt orientati spre rezolvarea problemelor practice si au scopuri bine definite. In plus, in intregul proces intervine practica profesionala si, de ce nu, experienta de viata. Astfel, oamenii de afaceri Forever urmeaza atat training-uri specifice, cat si cursuri orientate catre abilitati generale de business (ex. strategii pentru afacere, tehnici MLM, recrutarea si dezvoltarea oamenilor, delegarea responsabilitatilor, managementul timpului, tehnici de prezentare, abilitati de vanzare si negociere).
 
Deschiderea la schimbare este, poate, cea mai importanta abilitate a oamenilor de afaceri Forever. Pentru a pastra ascutita secera cu care recolteaza, acestia sunt dispusi sa se opreasca periodic din dinamica activitatii lor si sa invete lucruri noi. Au multe oportunitati la dispozitie pentru asta. Sacrificand ceea ce doresc acum pentru ceea ce doresc in perspectiva, ei isi imbunatatesc cunostintele si abilitatile si vor fi capabili sa culeaga cu mai multa eficacitate intreaga recolta oferita de afacerea Forever.
Alexandru Israil
Specialist marketing
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.
youtubepng