Misiune (im)posibilă


“Daca te poti vizualiza facand ceva, probabil ca vei reusi. Daca nu - nici nu vei reusi.” David Goggins

David Goggins este un atlet cu adevarat incredibil. A alergat la ultramaratoane, a reusit sa treaca linia de sosire a competitiei Ironman, este un obisnuit al curselor de anduranta. Pe scurt, a reusit in cativa ani ceea ce majoritatea nu reusim sa facem intr-o viata. Toate acestea – pe langa serviciul sau de zi cu zi. Cine este acest om si cum reuseste? Secretul lui te poate ajuta si pe tine in afacerea ta.
produse recomandatepng
La prima vedere realizarile lui David Goggins nu sunt foarte impresionante. Poti gandi: este un atlet bun, iar un atlet bun asta face – termina curse, doboara recorduri… Insa o privire mai atenta asupra vietii lui Goggins iti va schimba perspectiva: in anul 2005 era doar un soldat in trupele speciale ale armatei americane. Pana cand un avion in care se aflau 5 colegi de-ai sai a fost doborat intr-o misiune din Afganistan. Fiecare dintre cei 5 avea familie si copii.

Impresionat de drama copiilor ramasi orfani, Goggins a decis sa le dedice timpul liber si a creat o fundatie pentru a strange banii necesari pentru educatia lor. Si-a dat seama destul de repede ca, pentru a-si atinge scopul, era nevoie sa faca ceva fenomenal, ceva extrem. Astfel a decis sa participe la ultramaratoane si primul pe lista celor mai temute era ultramaratonul Badwater, o cursa de 217 km alergare prin Death Valley, cel mai fierbinte desert american. Desi nu mai participase la niciun alt ultramaraton pana atunci, organizatorii au fost impresionati de cauza pentru care lupta Goggins si i-au permis sa participe daca, inainte de a lua startul la Badwater, mai participa la inca doua ultramaratoane. Ceea ce a urmat era aproape sa-l omoare pe David: la numai patru zile dupa ce a luat decizia de a participa la Badwater, Goggins a luat startul la un ultramaraton de 160 de km. Dupa cursa nu-si mai putea misca picioarele, iar rinichii cedasera. Peste doua saptamani, insa, alerga din nou.
cea mai frumoasa afacerepng
In 2006 a luat startul la ultramaratonul Badwater, iar la trei luni dupa acesta a participat la triatlonul Ultraman World Championship din Hawaii. A terminat al doilea cursa de 515 km. In 2007 a luat din nou startul la Badwater si a terminat pe locul 3. In urmatorii doi ani a mai participat la 14 curse de ultra-anduranta, terminand intre primii 5 la 9 dintre ele, a batut recorduri si si-a castigat un loc in topul celor mai buni 20 de maratonisti din lume.

Notorietate, premii, medalii, realizari. In afara de banii stransi pentru copiii colegilor sai, nimic din toate acestea nu conteaza pentru Goggins. „Cu totii avem un drum in viata, iar eu ma concentrez pe al meu.” Drumul sau tine de depasirea limitelor si nu ar fi reusit asta daca nu isi impunea atitudinea necesara. „Intr-o cursa, te lovesti de mai multe ziduri. De fiecare data cand lovesti un zid, ai de luat o decizie foarte importanta pentru acea cursa, pentru viata. Te poti opri la acel perete sau poti merge la stanga sau la dreapta. Cauti o usa. Cand o gasesti, ai alta decizie importanta de luat. Sa o deschizi sau sa o lasi inchisa. Daca o lasi inchisa, decizi sa abandonezi. Daca o deschizi, decizi sa continui pe drumul misiunii tale, oricare ar fi ea. Eu deschid fiecare usa! Odata ce deschizi usa si intri pe ea, mintea ti se reseteaza si astfel mai castigi cativa kilometri.”
BANNER BLOG 2png
Prin exemplul lui Goggins ne dam seama de fapt ca limitele nu exista. Ele sunt doar un perete… cu o usa in el. Ca trebuie sa ne miscam pana gasim usa. Poate ca avem de mers un timp spre stanga sau un alt timp spre dreapta, dar, daca nu renuntam, vom gasi usa. Si apoi avem de ales… Sunt si cazuri in care gasesti usa, dar mergi mai departe fara sa o deschizi: astfel pierzi o oportunitate.

„Cand simti ca nu mai poti, gandeste-te ca ai facut numai 40% din ceea ce esti capabil sa faci. Aceasta este limita pe care ne-o impunem noi insine.” (David Goggins)

Cand te lovesti de un zid continua, chiar daca simti ca nu poti merge mai departe. Mergi spre stanga. Apoi incearca spre dreapta, dar mergi in continuare. In final vei gasi o usa, iar cand o gasesti, deschide-o, intra si nu te opri. Niciodata.

Exemplul lui David Goggins vorbeste despre atitudine. Atitudinea necesara pentru a invinge, pentru a rezista atunci cand totul in jur pare potrivinic, pentru a gasi solutia atunci cand aceasta pare sa nu existe. Dar si despre faptul ca, de cele mai multe ori, succesul vine atunci cand ii ajuti pe ceilalti. Profita de oportunitatea pe care ti-o ofera Forever.
Deschide usa si nu te opri. Niciodata. Vei avea mai mult succes decat poti crede.
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.

youtubepng