Forever în bucate, rețete inspirate pentru Paște


Un Paște, dar Forever sănătos

Sarbatorile pascale sunt tot mai aproape, iar gandul ne zboara deja la masa imbelsugata, dulciurile savuroase si la momentele frumoase pe care le vom petrece alaturi de cei dragi.
 
Te gandesti cumva la meniul de Paste? Orice ai pregati pentru cei dragi, suntem convinsi ca desertul este cel mai asteptat preparat de pe masa gatita de sarbatoare.
 
Ofera o savoare deosebita dulciurilor de Paste si bucura-i pe cei dragi cu trei retete delicioase, al caror ingredient principal este sanatatea.

Brioșe pufoase și parfumate

 Ingrediente:
2 ¼ cana faina
¾ cana de Forever Aloe Berry Nectar/Forever Aloe Peaches
200 g unt
¾ cana de nuci sfaramitate
1 plic de Aloe Blossom Herbal Tea
2 oua
1 ½ lingurita praf de copt
¼ cana lapte condensat
¾ cana Forever Bee Honey
1 varf de cutit de sare
 
Mod de preparare:
Amesteca ingredientele uscate intr-un bol: faina, praful de copt si sarea. Separat, pune untul cu mierea la foc mic pana se topesc. Adauga gelul de aloe, ouale, laptele condensat si continutul pliculetului de ceai peste unt si miere. Incorporeaza apoi ingredientele uscate si amesteca bine totul pana obtii o compozitie uniforma. Toarna compozitia in forme de briose, fara a le umple si baga-le la cuptor, la foc mediu, 20-25 de minute. Lasa-le sa se raceasca, apoi decoreaza-le, dupa preferinta, cu frisca, glazura de ciocolata neagra sau chiar fructe proaspete de primavara.

Prăjiturele rapide și gustoase

Ingrediente:
3 masuri de Forever Lite Ultra Vanilie/Ciocolata
4 linguri de unt de arahide
2 linguri de faina de cocos/migdale
1 lingura de Forever Bee Honey
150 ml lapte
35 g nuci macinate
35 g ciocolata neagra – 85% cacao
 
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Amesteca bine toate ingredientele intr-un bol, pana cand obtii un aluat lipicios. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si imparte aluatul in opt parti. Modeleaza fiecare parte in forma dorita si asaza-le apoi in tava. Prajiturelele se coc timp de aproximativ 20 de minute, in cuptorul bine incins. Se servesc reci.

Chec cu banane și ciocolată

Ingrediente:
2 banane bine coapte, mari
6 galbenusuri
95 g faina integrala de grau
125 g iaurt grecesc
2 masuri de Forever Lite Ultra Ciocolata
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
½ lingurita scortisoara
Optional: nuci, fulgi de ciocolata
 
Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Adauga toate ingredientele intr-un blender sau robot de bucatarie si mixeaza-le pana cand devin un aluat omogen. Adauga nuci maruntite sau fulgi de ciocolata, dupa gust. Unge o tava de cozonac sau chec cu unt sau ulei. Toarna compozitia in tava si baga painea la cuptor timp de 30 de minute. Este gata atunci cand bagi la mijloc o scobitoare si cand o scoti, nu ramane deloc aluat pe ea.


Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.