Forever în avangarda calității și a tehnologiei


Cum menține integrarea verticală compania Forever în avangarda calității și a tehnologiei
In 1978, cand s-a infiintat Forever Living Products, Rex Maughan a dorit sa aduca pe piata produse pe baza de Aloe vera de cea mai inalta calitate si sa schimbe modul in care oamenii vad si folosesc aloe in viata lor de zi cu zi. Stia ca poate utiliza Aloe vera provenita de la cultivatori externi pentru fabricarea produselor, dar era constient ca acest lucru ar face dificila mentinerea calitatii. Voia sa se asigure ca ceea ce vor primi clientii este recoltat din interiorul frunzei de aloe. Acesta este unul dintre motivele pentru care Rex a luat decizia sa cumpere terenul si sa cultive toata Aloe vera pe care urma sa o foloseasca Forever in produsele sale. Astfel, s-a asigurat ca fiecare frunza este recoltata si filetata manual, pentru a extrage doar gelul pur din interiorul frunzelor de Aloe vera ajunse la maturitate.
Aceasta decizie a pus Forever pe calea spre integrarea verticala. Curand, Forever avea sa detina instalatiile de productie, facilitatile de cercetare si dezvoltare, laboratoarele de control al calitatii si chiar canalele de distributie utilizate pentru a furniza produse catre clientii din intreaga lume. A fi integrat vertical inseamna, in esenta, ca o companie controleaza si detine propriul lant de aprovizionare si productie. Acest model de afaceri a permis companiei Forever sa mentina cele mai inalte standarde de control al calitatii, din momentul in care planta este cultivata si pana cand produsul final ajunge la clienti.
CUM SE ÎNTÂMPLĂ LUCRURILE ÎN FOREVER
Forever detine campuri de aloe in Texas si in Republica Dominicana. Aici sunt crescute si cultivate peste 50 de milioane de plante Aloe vera. Fiecare planta este ingrijita pana ce frunzele ating nivelul optim de dezvoltare in privinta grosimii si a continutului de nutrienti. Apoi frunzele exterioare mature sunt recoltate manual, cu grija, lasand frunzele interioare sa creasca. Frunzele sunt apoi analizate, filetate manual, iar gelul proaspat din interior este ambalat pentru a fi expediat la unitatea de productie Forever, Aloe Vera of America din Dallas, Texas. Aici, Aloe vera este combinata cu alte ingrediente naturale si deopotriva avansate stiintific, pentru a crea multe dintre produsele Forever.
Suplimentele alimentare Forever sunt produse la Forever Nutraceutical din Tempe, Arizona. Aceasta fabrica de ultima generatie utilizeaza echipamente si tehnologii care respecta standardele de calitate din industria farmaceutica. Cu investitii permanente de milioane de dolari in echipamente noi si o certificare ISO rezervata in mod obisnuit doar laboratoarelor terte, Forever Nutraceutical se mentine in avangarda industriei suplimentelor alimentare. Odata iesite din fabrica, produsele Forever sunt gata sa fie distribuite in intreaga lume. Forever Direct, din Olanda, este centrul de distributie pentru multe dintre cele 160 de tari in care Forever isi desfasoara activitatea. Integrarea verticala permite companiei sa ofere clientilor tot ce este mai bun, monitorizand cu atentie fiecare aspect al productiei si asigurandu-se ca produsele ajung in cele peste 160 de tari intr-un mod cat mai eficient posibil.
DE CE NU SUNT MAI MULTE COMPANII INTEGRATE VERTICAL?
Integrarea verticala este costisitoare. Necesita investitii mari in personal, in instalatiile de productie si in retelele de distributie si, in acelasi timp, totul trebuie sa functioneze cat mai eficient posibil. Companiile pot economisi mult prin externalizarea unora sau mai multor componente ale lantului de aprovizionare, dar asta inseamna ca sacrifica siguranta controlului calitatii si isi diminueaza implicarea in realizarea produsului finit.
 Forever a decis inca de la inceput ca va face toate sacrificiile necesare, pentru ca tocmai integrarea verticala urma sa fie cheia dezvoltarii si stabilitatii. Chiar daca investitia initiala era mai mare, construirea unei companii pe fundatia corecta a fost cheia pentru castigarea increderii si pentru mentinerea relatiilor pe termen lung cu clientii din intreaga lume.
 Aceste investitii nu se limiteaza la cele mai avansate echipamente stiintifice si la productia sustenabila. Este vorba despre a investi si in oamenii potriviti. Incepand de la echipa care ingrijeste si recolteaza manual fiecare planta de Aloe vera si pana la mintile stralucite ale oamenilor de stiinta care ajuta la crearea si fabricarea produselor de ingrijire a pielii, a suplimentelor alimentare si a tuturor celorlalte produse, Forever se mandreste ca are o echipa globala de profesionisti pasionati si extrem de bine pregatiti.

PĂSTRAREA FLEXIBILITĂȚII ÎN INTEGRAREA VERTICALĂ PE PIAȚA MODERNĂ
In timp ce integrarea verticala este inima modelului de afaceri al companiei Forever, desfasurarea activitatii intr-o economie globala, permanent conectata necesita in continuare parteneriate cheie in anumite domenii.
De aceea, Forever adopta o abordare flexibila, lucrand cu parteneri cheie atunci cand este nevoie de productie specializata sau ambalare. De exemplu, cand Forever a inceput sa utilizeze procesarea in conditii aseptice pentru a crea bauturile din gel de Aloe vera cu un continut mai ridicat de nutrienti si fara conservanti adaugati, compania a stabilit un parteneriat cu Tetra Pak pentru a se asigura ca ambalajul va pastra prospetimea, va arata excelent si va fi realizat din materiale 100% reciclabile.
Gelul din interior este acelasi, pur, recoltat din interiorul frunzelor noastre de aloe si procesat prin metoda noastra brevetata, inovatoare, dar este ambalat de un partener de incredere, care ne permite sa avem acces la aceasta tehnologie extraordinara si sa facem cunoscut produsul in intreaga lume.
Avantajele integrarii verticale permit Forever sa controleze lantul de aprovizionare si sa evite fluctuatiile de stocuri, putand in acelasi timp sa eficientizeze procesele si sa se adapteze rapid. Productia poate fi accelerata sau incetinita pentru a satisface cererea clientilor la un moment dat. Acest lucru ajuta Forever sa controleze costurile si sa ofere clientilor cea mai buna valoare posibila.
Ramanand flexibila, Forever poate stabili intotdeauna parteneriate si poate colabora cu producatorii pentru a fi mereu cu un pas inainte in ceea ce priveste ambalajele si tehnologia, dar pastrand in acelasi timp nucleul productiei si distributiei in interior.
Acesta este modul in care compania pune clientii pe primul loc, asigurandu-se ca fiecare produs al nostru respecta cele mai inalte standarde de excelenta.
Integrare verticală și sustenabilitate
Integrarea verticala permite companiei sa imbunatateasca permanent sustenabilitatea la fiecare nivel, de la campurile de aloe la instalatiile de productie si pana la lantul de distributie. Iata doar cateva dintre modurile in care compania are un impact pozitiv asupra mediului:
- Utilizarea pompelor cu energie solara si a sistemelor de irigare prin picurare au permis Forever sa reduca cu 90% consumul de apa. Apa este recuperata pentru a fi folosita pe campuri, in timp ce coaja frunzelor de aloe se intoarce in sol pentru fertilizare.
- Cele 50 de milioane de plante ajuta la filtrarea a sute de milioane de tone de CO2 in fiecare an.
- Bauturile vedeta din gel de Aloe vera sunt ambalate folosind recipiente 100% reciclabile Tetra Pak. Aceste cutii sunt livrate intotdeauna pliate, ceea ce permite transportul simultan al unui numar mai mare de cutii si determina reducerea amprentei de carbon asupra mediului.
sigla vulturpng

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.