Echilibrul în perioade incerte


Cum obții echilibrul în perioade incerte?
Corpul uman are o capacitate incredibila de adaptare si refacere. La fiecare 7 ani, majoritatea celulelor noastre sunt regenerate. Cand te lovesti sau te imbolnavesti, organismul mobilizeaza automat resursele disponibile ca sa remedieze situatia si sa ajunga din nou in echilibru.
Acelasi lucru se poate intampla si la nivel mental, insa de data aceasta este nevoie de constientizare si de implicarea noastra activa.
Pandemia ne-a amintit ca incertitudinea e singurul lucru cert de-a lungul unei vieti. Neasteptatul poate interveni, iata, oricand si e bine sa fim pregatiti. In plus, crizelor se pare ca nu le place singuratatea, deoarece adesea vin tinandu-se de mana, indiferent ca sunt financiare, sanitare, climatice, ca au impact la nivel global, national sau personal.
Dar responsabilitatea in fata lor, adica abilitatea de a le raspunde, e a noastra. Iar aceasta tine in mare masura de atitudine – cu cat suntem mai realisti, dar in acelasi timp optimisti, cu atat mai bine putem face fata situatiilor neasteptate.

produse recomandatepng

De provocari si schimbari avem parte permanent, deci cu cat suntem mai antrenati in fata lor, cu atat ne va fi mai bine. Ca FBO, ai acces la o retea puternica de sustinere, un model de business avantajos, precum si sprijin continuu pentru a-ti dezvolta rezilienta - abilitatea de a face fata eficient diferitelor evenimente din viata si de a reveni cat mai usor la normalitate.

Reziliența este conturată de:
 
•    orientarea spre solutii si crearea unor planuri viabile, alaturi de capacitatea de a le duce la bun sfarsit

•    incredere in propriile forte

•    recunoasterea si gestionarea propriilor emotii

•    comunicarea deschisa cu cei din jur.

Iata mai jos o serie de intrebari pe care ti le poti pune alaturi de idei pe care sa le transpui in practica si care sa te ajute, ca FBO, sa intampini orice iti poate aduce viitorul.
Care sunt punctele tari ale afacerii mele?
La ce ma descurc bine? Indiferent ca sunt mici sau mari, succesele merita sa fie remarcate. Cum ar fi sa ai o agenda sau un loc unde iti notezi toate aceste reusite? Daca nu, risti sa uiti de ele.
In momentele in care te incearca descurajarea, le poti reciti si iti vei lua astfel o doza sanatoasa de incredere si energie (provenite direct din munca ta, deci cu atat mai valoroase).
Unde mai am de învățat, de îmbunătățit?
Ce pot face concret, pentru a-mi dezvolta calitatile respective? Poate mai mult networking, un curs de negociere, poate sa-mi regandesc strategia de promovare.
Desi ti-ai format mare parte din trasaturile de caracter in primii ani de viata, ca adult deschis la schimbare esti intr-o continua dezvoltare. Dincolo de talente, de darurile naturale, conteaza disponibilitatea noastra de a ne reinventa, de a explora noi teritorii ale potentialului individual. Abilitatile pot fi deprinse sau imbunatatite, daca iti propui si muncesti in aceasta directie.
De exemplu, poate ca acum timiditatea sau frica de refuz te impiedica sa abordezi mai multe persoane pentru a le prezenta produsele si afacerea Forever.
Dar asta nu inseamna ca pe viitor lucrurile trebuie sa ramana asa. Prin exercitii si aplicarea unor strategii clare, poti depasi aceste bariere. Chiar si cele mai dificile trasaturi de caracter pot fi imbunatatite atunci cand dedici constant energie procesului si-ti doresti cu adevarat schimbarea.
raspundem intrebarilorpng
Ce oportunități aduce incertitudinea?
Ai observat, probabil, ca pandemia i-a facut pe oameni mai preocupati de sanatate, de imunitate, de protejarea celor apropiati. Produsele Forever care sustin aceste demersuri au devenit mai cautate. Iar oportunitatea de afaceri este mai atractiva pentru cei ale caror locuri de munca au fost afectate.
Pe de alta parte, internetul a devenit mediul principal de comunicare si informare, chiar si pentru cei trecuti de o anumita varsta. Tu cat de mult valorifici avantajul networkingului online? Participarea comoda la intalniri de prezentare, in fata calculatorului, din propriul camin, a devenit, la randul ei, o oportunitate.
La ce pot să renunț?
De obicei suntem incurajati sa punem cat mai multe sarcini pe listele de To do, sa ne luam angajamente fara numar, din dorinta de a deveni mai buni. Insa la fel de important este sa stim sa spunem „nu” atunci cand este cazul.
Aminteste-ti regula lui Pareto: 20% din actiuni produc 80% din rezultate. Identifica acele actiuni productive si limiteaza-le pe celelalte. Stabileste la ce poti renunta din agenda ta pentru a avea mai mult timp de lucrurile care au randament si rezultate in afacere.
youtubepng
Acțiunea da naștere la motivație, nu invers
“Momentul potrivit”, atat de asteptat de toata lumea, s-ar putea sa nu vina niciodata.
Cand simti un blocaj care te impiedica sa actionezi, propune-ti sa faci un singur pas, oricat de mic, doar sa nu ramai pe loc. De exemplu, spune-ti ca vei da doar 2 telefoane pentru a vorbi cu clientii tai si apoi te poti relaxa. S-ar putea totusi ca odata inceputa treaba, sa vrei sa continui. E un fenomen des intalnit si un truc inteligent pentru a invinge comoditatea sau procrastinarea.
Caută mentori și oameni pe care te poți baza
O comunitate formata din persoane ambitioase, cu initiativa, asa cum este echipa ta Forever, te va inspira si te va motiva sa continui chiar si in momentele mai dificile. Alege sa te inconjori de oameni care ”sa te traga in sus”.
Invata sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie si, eventual, deleaga din sarcini. Apeleaza cu incredere la delegari catre automatizarea data de tehnologie -  memento-uri pe telefon, economisirea lunara a unei sume sau plata automata a facturilor. Astfel nu mai trebuie sa-ti incarci mintea cu detalii, ci ai spatiu si claritate pentru lucrurile complexe, care chiar conteaza - cele 20% dintre actiuni care aduc 80% dintre rezultate.
Santiago, personajul principal al romanului ”Batranul si marea” de Ernest Hemingway, este o excelenta intruchipare a omului curajos, perseverent si optimist, chiar si in perioade de incertitudine. Lupta lui cu imensul peste si cu rechinii simbolizeaza batalia omului cu propria existenta, iar finalul romanului aduce constiinta faptului ca acesta si-a invins propriile slabiciuni, si-a depasit limitele.
Batranul Santiago spunea asa: ”Fiecare zi este o zi noua. Mai bine sa ai noroc. Dar prefer sa fiu exact. Astfel, atunci cand va veni norocul, voi fi pregatit.”
cea mai frumoasa afacerepng
Găsește-ți ritmul, chiar și în perioade incerte
Ca FBO, ai un mod de organizare a timpului de lucru si al activitatilor desfasurate? Daca nu, este bine sa incerci mai multe idei si sa alegi un sistem care sa ti se potriveasca. De exemplu, incepe cu Google Calendar, un instrument simplu de folosit, cu care iti poti planifica eficient activitatile pe zile si ore.
Poti apela si la o aplicatie de planificare precum Microsoft To Do – este gratuita si iti poti stabili si controla activitatile atat pe calculator, cat si pe telefonul mobil, in mod sincronizat. Exista si aplicatii mai complexe, de tip Project Management, ca Trello, Asana sau Monday.                       Chiar si o agenda clasica sau un Bullet Journal poate functiona, daca preferi scrisul pe hartie in locul celui la calculator. Optimizandu-ti timpul, vei avea mai multe ore libere pentru hobby-uri, familie sau lectura (intru autoperfectionare).
Articol scris de Alexandru Israil, specialist marketing
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.

grupul de studiupng