Cum să rămâi motivat


CUM SĂ RĂMÂI MOTIVAT, CHIAR ȘI ATUNCI CÂND FACI SCHIMBĂRI RADICALE ÎN CARIERA TA
Ai simtit vreodata ca viata ta profesionala se afla intr-un punct de cotitura? Nu esti singurul care simte asta. Mereu vor fi oameni care vor simti ca a venit timpul sa-si analizeze in profunzime cariera si sa faca, apoi, schimbari in acest sens. Asta ar putea sa insemne orice: de la a cauta o promovare, la a te apuca din nou de invatat sau a incepe o afacere pe cont propriu. Atunci cand simti ca esti intr-un punct de cotitura, gandeste-te bine la pasii pe care trebuie sa-i faci pentru a ramane motivat, indiferent daca ceea ce iti doresti este o evolutie in cariera actuala sau o schimbare la 180 de grade.
 
Analizeaza care sunt lucrurile care iti lipsesc pentru a fi mai fericit. Cercetarile arata ca aproape jumatate din oamenii de pe piata muncii isi doresc o schimbare de cariera si aproape 90% se arata deschisi catre o schimbare, chiar daca nu cauta, neaparat, acest lucru. Altii sunt foarte multumiti de locul lor de munca, insa pur si simplu au momente cand simt ca bat pasul pe loc. In ce categorie te incadrezi?
youtubepng
VREI SĂ EVOLUEZI ÎN CARIERA PE CARE O AI ÎN PREZENT?
Esti multumit de viata ta profesionala, dar uneori simti ca ai atins o limita? E posibil ca, din cauza ca te-ai obisnuit prea mult cu jobul actual, sa nu iti mai fi dorit atat de mult sa evoluezi. O schimbare in acest sens, asumarea mai multor responsabilitati sau deprinderea de noi abilitati te-ar face sa fii mai motivat? Cauta mereu noi oportunitati de a evolua si elaboreaza un plan bine pus la punct, cu obiective specifice, care sa te ajute sa evoluezi rapid.
 
EȘTI ÎN CĂUTARE DE NOI OPORTUNITĂȚI?
Simti ca drumul pe care mergi acum nu ti se potriveste intru totul? O parte importanta a oricarei cariere este nevoia de a te simti implinit. Toata lumea isi doreste sa mandreasca cu ceea ce realizeaza si sa munceasca pentru ceva in care are incredere. Odata cu cresterea si evolutia noastra in viata personala, obiectivele pe care ni le stabilim, pasiunile si interesele se schimba si ele, iar asta duce, uneori, la dorinta de a face schimbari in viata profesionala. Poate ca acum e momentul sa iei in calcul cateva dintre oportunitatile pe care le ai. Cantareste bine argumentele pro si contra si ia o decizie in legatura cu drumul care simti ca ti se deschide in fata.
 
VREI SA FII PROPRIUL TĂU ȘEF?
Multi oameni sunt facuti sa lucreze pentru ei insisi. Studiile arata ca oricine ia, la un moment dat, in considerare sa inceapa o cariera pe cont propriu, dar asta nu inseamna ca toata lumea chiar si face acest pas. Fie ca vorbim despre costurile initiale sau despre sentimentul de siguranta de la jobul actual, multi dintre cei care aleg calea antreprenoriatului fac primul pas cu un oarecare sentiment de ingrijorare. Daca in mintea ta revine mereu gandul de a incepe o afacere pe cont propriu, poate n-ar strica sa faci o lista cu toate acele lucruri care te fac sa bati pasul pe loc. S-ar putea sa fii surprins sa descoperi ca barierele nu sunt atat de inalte pe cat credeai. Odata ce iti vei fi dat seama care dintre aceste directii ti se potriveste mai bine, e timpul sa treci la fapte si sa incepi sa muncesti cu adevarat pentru visul tau.

ALEGE SĂ EVOLUEZI ÎN RITMUL TĂU
Indiferent de directia aleasa, schimbarea pe care urmeaza sa o faci presupune, in mod cert, o resetare a felului de a gandi. Va trebui sa renunti la abordarea clasica a laturii profesionale si sa incepi sa te gandesti mai mult la ce iti doresti cu adevarat pentru viitor. Piata muncii se schimba in permanenta si, daca iti doresti cu adevarat sa tii pasul, recompensele vor fi pe masura eforturilor depuse.  
 
NU TE CONCENTRA DOAR PE AVANSAREA PROFESIONALĂ
In ziua de azi, o cariera solida nu mai are doar doua directii: sus si jos. Este multidirectionala si are numeroase aspect de luat in calcul. Se prea poate ca drumul care te duce acolo unde iti doresti sa ajungi sa nu fie o linie dreapta. Discuta cu alte persoane care sunt multumite cu nivelul lor profesional si s-ar putea ca povestea lor sa te motiveze sa alegi si tu calea nebatatorita catre varful mult dorit al carierei tale.
 
DOBANDEȘTE ABILITĂȚI CHEIE
Avantajul de a avea acces in permanenta la atat de multa informatie este ca putem sa ne imbunatatim constant abilitatile profesionale. Vrei sa inveti mai multe despre social media sau despre web design? Exista un curs pentru astfel de lucruri. Practic, orice abilitate profesionala la care iti doresti sa fii mai bun sau orice competenta noua pe care vrei sa o dobandesti este la un click distanta. Linda si Masterclass sunt doar doua dintre numeroasele variante de cursuri online care te ajuta sa iti imbunatatesti competentele profesionale. Cel mai mare avantaj al acestor cursuri este ca le poti face in ritmul tau, adaptand programul de invatare la rutina ta zilnica.
 
ÎNCEARCĂ VARIANTA UNUI JOB PART-TIME
Daca vrei sa-ti schimbi cariera, dar nu esti sigur de drumul pe care trebuie sa mergi, un job part-time poate fi solutia. Vei putea, astfel, sa dezvolti noi abilitati profesionale si sa obtii venituri suplimentare, fara sa fii nevoit sa renunti la jobul actual sau sa faci o investitie mare.

TERMENUL DE VÂNZĂRI DIRECTE ÎȚI SUNĂ CUNOSCUT?
Modelul de business se bazeaza pe vanzarea exclusiv de produse care nu sunt disponibile in magazine, direct catre clienti. Ofera flexibilitate si presupune costuri initiale minime, ceea ce face din acest tip de business jobul suplimentar perfect, si anume acel job pe care il poti dezvolta chiar asa cum iti doresti.
raspundem intrebarilorpng
AȘADAR, CARE SUNT SCHIMBĂRILE PROFESIONALE PE CARE LE VEI FACE ÎN VIITOR?
Indrazneste sa faci primii pasi in directia unei cariere mai mult decat satisfacatoare. Ai la dispozitie mai multe instrumente ca niciodata, astfel ca acum e cel mai bun moment sa preiei controlul asupra propriului viitor si sa incepi sa construiesti acea cariera pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna.
Alege sa fii FBO si vei reusi sa-ti indeplinesti toate obiectivele de business. Daca te-ai gandit macar o data sa incepi o afacere pe cont propriu, e momentul sa faci acest lucru. Forever ofera libertatea si flexibilitatea de a-ti stabili propriile obiective si de a decide cat de mult timp vrei sa investesti in afacerea ta. Indiferent daca ceea ce iti doresti e o sursa suplimentara de venit sau sa te califici pentru a participa la evenimente in intreaga lume, acum e momentul ideal pentru a porni in aceasta calatorie.

CONSTRUIEȘTE VIITORUL PE CARE ȚI-L DOREȘTI ALĂTURI DE FOREVER
Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.grupul de studiupng