Cum să alegem corect produsele apicole


Să înțelegem mai bine produsele apicole

Este uimitor cum o vietate atat de mica precum albina poate juca un rol atat de vital in echilibrul intregii planete. Multe dintre lucrurile care consideram ca ni se cuvin in fiecare zi nu ar fi posibile fara efortul neincentat al al harnicelor albine.

Pe langa rolul crucial pe care il au in sustinerea vietii pe planeta, albinele furnizeaza surse incredibile de nutritie si energie, pe care oamenii le folosesc de mii de ani. In Forever, dispunem de o gama bogata de produse apicole, fiecare dintre ele avand o valoare deosebita in mentinerea echilibrului si starii de sanatate de zi cu zi.


Mierea, mai mult decât un îndulcitor natural delicios

Albinele culeg nectarul din flori si il duc in stup, unde este consumat, digerat si regurgitat de albine sub forma de miere. Culoarea si aroma mierii variaza mult in functie de zonele de unde nectarul este colectat si de tipul de flori de pe care este preluat. Mierea contine doar urme de vitamine si minerale, dar este bogata in compusi botanici bioactivi. Cu cat culoarea mierii este mai inchisa, cu atat contine mai multi agenti pentru mentinerea sanatatii, datorita culturilor de unde albinele colecteaza nectarul, conform unui studiu condus de Universitatea din Illinois si publicat in Science Daily.

Mierea de inalta calitate contine cantitati mai mari de compusi botanici si antioxidanti importanti, precum compusi fenolici si flavonoizi, esentiali pentru sanatate. Multe companii prefera sa combine mierea pura cu diverse tipuri de siropuri, pentru a putea oferi un pret mai bun pe piata. Cauta intotdeauna mierea 100% pura si alege-o ca alternativa pentru zahar ori de cate ori ai ocazia.


CUMPARApng

Propolisul protejează și întărește organismul

Propolisul este un material rasinos pe care albinele il folosesc sa isi construiasca stupul. Este facut din mugurii conurilor de brad si ai altor copaci coniferi si are proprietati protectoare naturale pentru organism. Propolisul este, de altfel, cel care impiedica patrunderea bacteriilor si microbilor in stupi si punerea in pericol a mierii.

Specialistii au demonstrat ca propolisul are peste 300 de compusi esentiali pentru buna functionare a organismului. Este bogat si in flavonoizi, acelasi tip de nutrienti care se regasesc si in fructe si legume. Este consumat de oameni de mii de ani si continua sa fie un aliment valoros pentru sanatate.

CUMPARApng


Polenul, un aliment complet pentru corp

Polenul facut de albine este un amestec de polen din flori, enzime, nectar, miere, ceara si secretii. Polenul colectat din plante este transportat in stup, unde este amestecat cu alte substante si depozitat ca aliment pentru colonii.

Polenul a intrat din ce in ce mai mult in atentia cercetatorilor, care au descoperit numeroase proprietati benefice pentru organism, datorita continutului bogat de compusi activi, printre care si aminoacizi, proteine, antioxidanti si lipide. Nivelurile acestora in polen variaza atat in functie de tipul de planta de unde a fost colectat, cat si de sezonul in care a avut loc polenizarea.

CUMPARApng


Lăptișorul de matcă sprijină sănătatea și longevitatea

Albinele produc aceasta substanta gelatinoasa pentru a hrani larvele in primele zile dupa eclozare. Asa cum arata si numele, acesta este singurul tip de hrana al albinei matca (regina). Matca are o durata de viata care variaza intre 2 si 3 ani, in timp ce albinele muncitoare traiesc aproximativ 6 saptamani. Secretul longevitatii reginei albinelor consta in laptisorul de matca. Este folosit intens in industria frumusetii, ca aliment si ca supliment datorita proprietatilor hranitoare extrem de valoroase.

CUMPARApng


Cum să alegi corect produsele apicole

Cu numeroasele oferte de pe piata este dificil sa iti mai dai seama care este cel mai bun produs apicol pentru tine si care sunt cu adevarat 100% naturale si pure. Chiar si cele mai mici detalii, precum regiunea in care traiesc albinele, tipurile de flori pe care le polenizeaza si ingredientele folosite in produsul finit - pot avea impact asupra calitatii nutritionale a produselor. Iata cateva lucruri esentiale la care trebuie sa te uiti atunci cand cumperi produse apicole, pentru a te asigura ca beneficiezi de cele mai bune produse pentru tine:

Miere – pentru a cumpara o miere de calitate, secretul consta in a urmari sa fie atat naturala, cat si pura. Asigura-te ca mierea pe care o cumperi nu este diluata cu alte siropuri – este un truc la care apeleaza multe companii pentru a-si mari profiturile. Mierea se comercializeaza intr-o multime de culori. Acestea nu sunt indicatori ai calitatii sau puritatii mierii, ci mai degraba reflecta zonele si tipurile de plante folosite in producerea ei.

Suplimente alimentare – ingredientele naturale, de calitate sunt baza oricarui supliment bun. Citeste cu atentie eticheta produselor pe care le cumperi si asigura-te ca au in compozitie doar ingrediente naturale, iar ingredientul principal se regaseste in cea mai mare proportie.

Nu lasa sa treaca nicio zi fara sa-ti bucuri organismul cu nutrienti valorosi extrasi direct din stup – poti opta pentru intreaga gama de apicole – polen, propolis, laptisor de matca si miere – in rutina zilnica, deoarece actioneaza sinergic pentru bunastarea zilnica a organismului.

Daca ti-a placut articolul, da-l mai departe celor care crezi ca au nevoie sau pe care i-ar inspira, dand share in social media sau trimitandu-l prin email, si adu mai multi prieteni alaturi de noi.