Învinge-ți teama și dezvoltă-ți afacerea

Lumea asa cum o stiam s-a schimbat in ultimele cateva luni, iar cheia construirii unui viitor care sa ne dea siguranta sta in capacitatea noastra de a ne adapta vremurilor pe care le traim si de a scoate tot ce e mai bun din ele si din noi. E firesc sa ne confruntam uneori cu anumite temeri, care tin mai degraba de frica de necunoscut. Cel mai important este sa le constientizezi si sa inveti cum sa le contracarezi. E momentul perfect sa reiei legatura cu cei cu care n-ai mai vorbit, poate, demult. Iar cand pornesti in acest demers, fa-o cu bucurie si pune-ti mereu intrebarea: cum pot sa adaug eu valoare celor cu care intru in contact? Chiar daca ti-e teama sau nu stii, poate, de unde sa pornesti conversatia, aminteste-ti un lucru esential: oamenii au nevoie, acum mai mult ca oricand, sa se simta in siguranta, sa fie sanatosi, sa simta ca apartin unei comunitati. Venim in sprijinul tau cu zece sfaturi care te vor ajuta sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva, sa inlocuiesti teama cu entuziasm si sa vorbesti cu pasiune despre produsele si oportunitatea Forever.
seminarii onlinepng
10 sfaturi pentru a învinge teama
1) Identifică sursa fricii. Acest lucru ne reaminteste ca, inainte de orice, este necesar sa aflam de ce ne temem. De cele mai multe ori, frica de a vinde imbraca forme variate. Ne e teama fie ca oamenii nu ne vor agrea, fie ca ne vor percepe ca fiind prea insistenti sau ne luptam cu ideea de a nu fi respinsi. Este esential sa cunosti sursa fricii (uneori poate fi o combinatie a celor de mai sus), pentru ca doar asa vei sti cum s-o combati.

2) Acționeaza asupra sursei fricii. Astfel, actionezi implicit pentru a o invinge. Extra-sfat! Poti face mult mai usor fata refuzurilor daca nu le iei „personal”. Foloseste feed-back-urile primite din partea clientilor multumiti ca argumente pentru vanzarile viitoare si incearca sa fii cat mai natural atunci cand vorbesti despre produse si oportunitate.
produse recomandatepng
3) Indiferent ce vinzi, fă-o cu entuziasm. Vorbeste si actioneaza cu pasiune - este una dintre cele mai bune solutii ca sa-ti invingi teama de a vinde. Intocmeste o lista cu toate beneficiile inregistrate de clientii tai si pune-o intr-un loc cat mai vizibil. Iti va consolida incredere in tine.

4) Schimbă perspectiva. Cum te-ai simti daca ai spune despre tine ca „impartasesti” informatii despre ceea ce faci? Sau ca „prezinti beneficii” ori „impartasesti pasiunea”? Daca nu te simti confortabil gandindu-te ca vinzi ceva anume, gaseste o modalitate de a schimba perspectiva mai degraba decat sa „convingi pe cineva sa cumpere de la tine.”

5) Începe cu pași mici. De multe ori oamenii sunt tentati sa-si asume proiecte mai ample decat pot gestiona. Atunci cand vrei sa-ti invingi teama de a vinde, incepe cu pasi mici. Impartaseste oportunitatea afacerii mai intai cu cativa prieteni apropiati si de incredere, apoi extinde treptat cercul. Cei mai de succes oameni de afaceri sunt cei care interactioneaza cu ceilalti in mod autentic si plini de pasiune. Gaseste varianta care te face sa te simti cel mai in largul tau si foloseste-o.


6) Ține evidența reușitelor. Pastreaza la indemana un jurnal in care sa-ti notezi realizarile zilnice. Te va ajuta sa fii mereu constient de ceea ce ai facut bine. Deseori ni se intampla sa neglijam acest aspect.

7) Fă totul cu plăcere. In loc de abordarea „trebuie sa…” sau „nu ma simt in largul meu sa… ” incearca sa gasesti o perspectiva distractiva de a-ti impartasi cunostintele si pasiunea: organizeaza petreceri pentru clientii si echipa ta, ofera produse cadou la ocazii speciale, doneaza produse in scopuri caritabile – toate acestea sunt modalitati distractive de a genera venit. Gandeste-te ce-ar fi distractiv pentru tine!
banner 1png
8) Concentrează-te asupra a ceea ce vrei să obții. Cei mai multi oameni actioneaza si isi ating scopurile pentru ca se concentreaza asupra beneficiilor activitatii in care sunt implicati. Uneori, sa-ti reamintesti ceea ce vrei sa obtii si de ce vrei sa obtii acel lucru te poate ajuta sa vezi mai clar ce pasi mai ai de facut.

9) Nu te gândi mereu numai la felul în care poți finaliza vânzarea. De multe ori ne concentram prea mult asupra vanzarii in sine. In loc sa te gandesti „La aceasta prezentare voi vinde „x” Aloe Vera Gel”, ce-ar fi sa incerci varianta „Voi sustine o prezentare entuziasta si plina de pasiune". Iar cel mai usor mod prin care poti ajunge la acest rezultat este sa fii in primul rand tu un produs al produselor. Incearca in fiecare luna un produs nou Forever, pe care nu l-ai mai folosit, descopera-i beneficiile si vei vedea cat de usor iti va fi sa-l prezinti mai departe si sa vorbesti cu entuziasm despre el. Deseori, daca te concentrezi asupra efortului de a face o treaba extraordinara vei realiza lucruri la care poate nici nu visezi.

10) Continuă să exersezi. Ca orice alta abilitate de afaceri, actul vanzarii devine mult mai usor pe masura ce exersezi. Asadar, incepe cu pasi mici si continua sa exersezi!
suplimentepng